I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vattenfall på Österlen

Samma dag som jag gick längs Verkeån, som jag bloggat om tidigare, så gjorde jag också ett kort besök vid Hallamölla. Här finns ett av de få nämnvärda vattenfallen i Skåne. Det är nog Hallamölla och Forsakar som kan duga att kallas vattenfall. Mörkret började falla, så jag hann inte med så många bilder. En av utmatningarna med Hallamölla är att få bra "skottvinklar" på vattenfallen. Det är mycket vegetation som gärna skymmer sikten.

Jag tror den gamla kvarnen fortfarande går att köra. Jag minns att man visade den i drift när jag var barn, men det är ju ett tag sedan...

#1

#2

#3

 

Inlagt 2014-02-08 16:36 | Läst 4264 ggr. | Permalink
Verkligt fina bilder från ett mycket trevligt o vackert naturområde, håller med om att det inte är så lätt att få till bra bilder med alla kvistar o grenar som är i vägen. Du far fått alldeles lagom med oskärpa på vattnet för att ge det rättvisa, fint! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-02-09 16:56
Tack så mycket, LO! Det låter som du är bekant med platsen.
Hälsningar
Bjarne
Ja Hallamölla är fint, speciellt på vintern...ähhhh jag menar riktig vinter med mycket is alltså :)
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2014-02-09 16:57
Tack Gunte! Jo, jag skulle kanske åkt dit härom veckan istället, när det varit kallt ett tag. Det blev Forsakar istället, och bilderna kommer så småningom.
Hälsningar
Bjarne
Det var längesedan jag var där men nu känns det som jag är med dig där.
Underbara fina bilder på alla sätt.
Vad jag längtar dig.
Gun-Inger som önskar fin söndag på dig.
Svar från Bjarne 2014-02-09 16:58
Tack för kommentaren, Gun-Inger! Visst är det en fin plats!
Ha en fortsatt bra söndag!
Bjarne
Fina bilder med mycket kraft i. Som spränger sig fram, det är tydligt. Bild ett är min favorit. Fråga...har du stativ när du tar såna här bilder, jag antar det eftersom skärpan är så fin men nyfiken ändå?
Svar från Bjarne 2014-02-09 16:59
Tack för kommentaren, Annelie! Ja, jag har stativ. Det är enda chansen att få lagom sudd i vattnet, men inte skakningsoskärpa.
Hälsningar
Bjarne
Hejsan! Vattenfall i svartvitt!? Inte helt vanligt, men fungerar alldeles utmärkt. Kanske på grund av det är vinter då det inte finns så mycket grönska i naturen - utöver mossa förstås! Utnämner den direkt till favoritbilden!
Bild två är trevlig med fina färgskiftningar i vattnet som du lockat fram med vald slutartid.
I ettan gäller det till att ta ställning till om jag gillar stammen tvärs över bildytan eller inte. Nej, den är inte riktigt i min smak. Visserligen är jag själv glad i att ha grenar in i bildytan, men stammen och grenarna känns lite för dominerande här. Kanske hade jag bedömt bilden annorlunda om det mossfria på stammen hade varit mindre ljus och därmed bättre smält in mot vattnets mörkare yta!? Till bildens plussida hör den fina svängen på ån och det livliga vattnet som du fångat bra! Och kvarnen är riktigt fotogenisk! Ha en fin kväll! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-02-11 19:06
Goder afton och tack! Jaså, det svartvita vattenfallet föll i smaken. Mmm, den blev kanske inte så tokig. När det gäller bild två var jag fundersam på om stråna i förgrunden skulle vara för störande, men dem har du inte nämnt, så det är kanske inte så farligt. Egentligen ville jag gått närmare, men det var ganska brant och halt i gräset, och varken kameran eller jag ville bada, så jag fick nöja mig med den vinkeln!

Å jag som tycker stammen i ettan gör bilden! Däremot kunde jag varit utan en del av grenarna som går framför kvarnen. Smaken är ju olika, tur är det!

Ha en bra kväll!
Bjarne