I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Växlande molnighet

Några bilder till från Tosteberga ängar. Bara moln som fick rödare och rödare färger ju längre kvällen led. Dock led inte kompisen Håkan och jag, tvärtom!

#1

#2

#3

Inlagt 2020-09-12 13:12 | Läst 1669 ggr. | Permalink
Det blev snyggt..den som led var väl kameran som fick gå varm ;))
Mvh/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-09-13 20:05
Ja stackars kamera! Kul att du gillar, tack för din kommentar Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Fint med moln! Det är fascinerande hur snabbt färger ibland förändras när solen är på väg ner.. ibland hinner man knappt med att dokumentera ens, har jag själv märkt..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-09-13 20:08
Det går absolut fort med förändringarna i samban med solnedgången. Uppgången också förstås, men den ser jag så sällan.
Hälsningar
Bjarne
Den sista är just sådana moln som jag uppskattar att se på om kvällarna från fönstret på ovanvåningen, lika fint varje gång.
Snyggt! Och ljuset presenterar 3 helt olika färgtemperaturer i de 3 bilderna. Är inlärd på Kelvingrader där, och blir förvirrad när lampfabrikanter använder ILCOS-systemet, även om tabellerna har sina likheter i räknesättet.
Svar från Bjarne 2020-09-13 20:10
Känner inte alls till ILCOS. Du har väl mer öppet landskap runt huset och kan se därifrån. Funkar inte för mig som bor i skogen. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
På dansk hedder det "vekslende skydække", men i denne serie er det også vekslende skyfarver. Alle 3 er lige smukke.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2020-09-13 20:10
Hej Erik! Den danska ordalydelsen är klart begriplig den här gången:) Kul att du gillar variationen i färg.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Växlande molnighet torde vara fotografens favoritprognos! Spännande med det lilla "arga" molnet som ligger hitom det fluffiga vita i #1. I #3 är det rosa himmel i flera skikt. Fastnade för nederkanten där molnet håller på att lösas upp. Bakgrunden mot horisonten är svagt lila, vilket är en färg jag gillar på himlen. När jag tittar igen på #3 ser jag dessutom ett ansikte. 👽
Svar från Bjarne 2020-09-17 18:48
Ojdå, ansiktet ser jag inte, fast jag brukar vara dåligt på att se sådant. Kul att du lägger märke till det "arga" molnet som du kallar det, som var främsta anledningen för mig att ta bilden. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.

Härliga bilder.
Jag hörde nyligen att "moln är fotografens bästa vän". Något som jag skriver under på.
Som barn hände det att jag min morfar låg på rygg på gräsmattan hemma hos honom tittade upp på molnen och fantiserade om vad de föreställde. Tror att min dragning åt moln föddes där och då.

Mvh Jörgen
Svar från Bjarne 2020-09-17 18:50
Jo, jag gillar moln skarpt. Även när det är jämngrått gör det att det blir lättare att fotografera i skogen och intima landskap. Fast vackra moln är ännu bättre! Tack så mycket för kommentaren Jörgen.
Hälsningar, Bjarne