I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vernazza i Cinque Terre 2:2

Här kommer de sista bilderna från Cinque Terres fem byar för den här gången. Vi håller oss kvar i Vernazza, som var hemby under en vecka. Jag längtar redan tillbaka! De här fem byarna har fastnat i mitt hjärta, trots att en ansenlig mängd andra turister hittat dit också. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kan ha varit 30-40 år tillbaka i tiden, eller kanske ännu längre, fast då hade jag inte haft en chans att se det. Vill man ha det lite mer folktomt, så finns det ju andra årstider också.

Vernazza råkade ut för ett svårt jord- och lerskred hösten 2011, som dränkte gatorna, husen och affärerna på bottenvåningen i alla fall. Vägen blev också förstörd. Det mesta har blivit återställt, men putsen på en del hus är inte i bästa skick. Nu vet jag inte om det har med jordskredet att göra och dessutom kan man ju tycka att det är intressant och charmigt! Vägen är fortfarande stängd för privatbilar, men leveransfordon kan ta sig fram. Å andra sidan finns utmärkta tågförbindelser med de andra byarna och närmsta stad, La Spezia.

#1

En "spionbild" tagen från vår terrass.

#2

Vernazza har det mesta, hamn, borg, torg, restauranger och bostadshus.

#3

Båtarna ligger uppdragna på torget.

#4

Huvudgatan.

#5

Den här stranden nås endast via en genomgående grotta. Mynningen kan skymtas längst in i skuggan.

#6

#7

Vid sidan om huvudgatan finns flera smala gränder.

#8

Kvällsljus över hamnen.

#9

Nytt spioneri från terrassen.

#10

Den här bilden är inte unik. Många har tagit den förut. När jag stod där med stativet hade jag en proffsfotograf från USA vid sidan om mig, men jag vill ändå ha min egen bild!

Inlagt 2014-09-07 10:21 | Läst 3255 ggr. | Permalink
Vilken liten pärla! =)
Får mig att längta efter semester igen!
Ha en fin dag Bjarne!
Svar från Bjarne 2014-09-07 17:10
Tack så mycket Heléne! Visst är det skönt med semester!
Ha det bra!
Bjarne
Det är verkligen en vacker plats! Som du skildrar väl med dina bilder!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-09-07 17:10
Tack för kommentaren Niklas! Det är en härlig plats.
Hälsningar, Bjarne
Riktigt fina bilder från ett otroligt charmigt ställe, må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-09-07 17:24
Tack så mycket LO!
Ha en go kväll!
Bjarne
God förmiddag! Många tilltalande bilder. Det är intressant med "spionbilder". Funderar på om man kan kalla bilder tagna från en balkong för gatubilder!? Balkongbilderna visar ett ögonblick där människor gör något, om än "bara" tittar eller vilar. Inte kallar man gatubilder för "spionbilder"? Det blev ett lite trassligt resonemang som vi får fortsätta en annan gång, men å andra sidan har etiketten ingen praktisk betydelse.
I första bilden drar personens blick och skuggorna åt samma håll, vilket tillsammans med dämpade färger borde ge en lugn bild, men jag känner inte detta. Vet inte varför.
Andra bilden berättar mycket om det fina hamnområdet. Vacker himmel.
Det måtte vara trångt i den lilla hamnen om man drar upp båtarna till torget (bild tre) , men torget ligger väl i direkt anslutning till hamnen antar jag. Och så har vi den allestädes närvarande tvätten på tork!
Jag har problem med bild fyra: de avklippta överkropparna på personerna till vänster. Och nästan alla personer är på väg bort och har därmed ryggen mot mig. Nej, bilden tilltalar mig inte.
I femman ser jag den större men stenigare stranden du skrev om i kommentarer till förra inlägget(?). Klippan känner jag igen och jag anar en het dag eftersom bakgrunden inklusive himmeln är blek.
I sexan gör raderna med båtar underverk för bilden då de fyller om en annars tämligen ointressant vattenyta.
Bild sju gillar jag. Trång gränd, stora krukor med fikusar och andra växter, tvätt på tork m.m. Hade varit kul med en katt eller hund i bilden!
Fint ljus i bild 8 och trevlig diagonal med båtarna som gör sig bra i det tajta utsnittet. Men det valda utsnittet ger inte någon luft runt människorna i övre vänstra kanten...
Din bild från balkongen har fångat ett intressant ögonblick. Den kraftige mannen ser lite avslagen ut medan kvinnan till verkar prata intensivt. Mannen till vänster verkar knappast lyssna alls - eller så begrundar han vad som sagts.
En underbar kvällsbild som avslutning. Naturligtvis ska du ta en egen bild, den mäter sig säkert väl med proffsets bild och överträffar säkert de allra flesta bilder som någonsin tagits från den platsen! Släng Jante-lagen där den hör hemma - på sophögen!
Japp, så är det dags att välja den sista favoriten från detta resmål (för denna gång). Det går inte att gå förbi den bild 10! Så jag måste välja en till. Det blir nummer nio! Väldigt snygg avslutning i detta inlägg!
Ta vara på dagen! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-09-14 17:18
God eftermiddag säger jag då! Nej, det är väl inte spionbilder i ordets rätta bemärkelse, men det känns lite mer spionerande att sitta på en balkong med teleobjektiv än att gå nere på gatan med en mer normal lins.

Fjärde bilden skulle nog inte varit med. Det är ett ganska oplanerat snapshot som inte blev så bra. Mer tid behövs! Visst var det en varm dag i bild fem. Jag hade just vandrat längs kusten och var genomsvettig. Bilden är tagen nära där bild sex i förra inlägget togs, som blev oväntad favorit för mig!

Jag är nog enig med dig i favoritvalet. Ha en riktigt skön söndagkväll och hoppas den kommande veckan blir bra!
Bjarne