I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Virusfri namnlös start på augusti

Ensam på en öde ö i skärgården lär man inte behöva tänka på coronasmittan. Nu har jag redan haft sjukdomen, så jag behöver förhoppningsvis inte oroa mig så mycket ändå. Dessa bilder är från den andra och sista övernattningen på min kajakpaddling i Misterhults skärgård. Jag har inte lyckats hitta något namn på denna lilla ö. Den var öppen och trevlig och man gick från ena sidan till den andra på typ två minuter. 

För den tekniskt intresserade kan jag nämna att sista bilden är en HDR skapad i Lightroom. Jag använde metoden för att få teckning i den ljusa månytan samtidigt som resten av bilden skulle bli vettigt exponerad. Bilden är tagen med teleobjektiv och exponeringstiderna blev ganska långa, vilket gjorde att månen flyttade sig lite under exponeringen. Därför är den något suddig. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2020-08-08 08:58 | Läst 1285 ggr. | Permalink
En serie bra bilder. #3 tycker jag har sådana behagliga färger. Bilder som #4 och 5 har man alltid svårt att motstå. Fin spegling i månbilden, har inte använt HDR i LR är det fler bilder med olika exponeringar man matar in? Kom precis hem från Söderåsen där jag tog ett antal bilder med olika exponeringar för himlen och dalen, är ju sådan skillnad på ljus. Jag hade nog tänkt att tona in de olika bilderna uppifrån och ner och slå ihop till en, men det går kanske få LR att fixa detta automatiskt
Svar från Bjarne 2020-08-09 08:48
Prova gärna HDR-funktionen i LR. Det är enkelt och man kan välja på olika "styrkor" och se förhandsgranskning av resultatet. Man väljer de bilder som ska användas som grund för behandlingen. Det vanligaste är nog tre, men det funkar säkert med annat antal också. Kul att du hittade några favoriter! Tack så mycket för kommentaren Peter.
Hälsningar, Bjarne
Granna bilder från en fantastisk skärgård...Hände att vi pimpelfiskade i dom trakterna när jag var oskarshamnare..
Mvh/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-08-09 08:50
Där ser man! Förflutet i området. Då vet du hur fint det är i verkligheten också! Tack för kommentaren Gunte.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Oj, du hade korona - var det slemt eller kom du lätt över det?
Jag tänker på vilka säkerhetsåtgärder har du när du är där ute helt ensam - naturligtvis mobil, karta, kompass eller vad?
Nummer 6 med månen är rakt för en affisch - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-08-09 08:53
Hej Erik! Jag var riktigt dålig en och en halv vecka med hög feber, frossa och väldigt trött. Tack och lov slapp jag sjukhusvård och respirator i alla fall. Det stämmer bra, främst karta, kompass och mobil. Jag håller telefonen avslagen utom när jag verkligen använder den för att vara säker på att alltid ha laddning så det räcker. Härligt att du gillar mångatan! Tack så mycket för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Småöar är det bästa! Särskilt om ingen annan också lägger till. Men det är säkert lite glesare i denna skärgård än kring huvudstaden...

Fina färger i #1 som nog blir min favorit i serien. Alla delar passar så fint ihop i en svårslagen harmoni. Bra!

#4 och #5 blir lite mer dramatiska när det inte är helt spegelblankt. Solnedgången ger en del färg.

#6 lyckas du bra med. Skulle aldrig reflekterat över att månen var oskarp eftersom speglingen i vattnet är skarp. Det är där fokus hamnar. Tången som sticker upp i spegeln är ett extra plus.
Svar från Bjarne 2020-08-10 16:29
Kul att du gillar färgharmonin i första bilden! Jag är imponerad över att du lägger märke till tången i sista bilden också. Det var mycket grunt vatten runt denna ö, så jag tror de allra flesta typer av båtar hade haft svårt att lägga till vid ön. Visst är det lite glesare med folk än i Stockholms skärgård också. Stort tack för din kommentar Jocke!
Hälsningar, Bjarne