I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vitt och blått men inte Finland

Nej, det är Grekland. Femte och sista inlägget från Aten den här gången i alla fall. Jag hittade stadsdelen Anafiotika som ligger på Akropolis' nordostsluttning. Det känns som en egen liten by i staden med sin egen karaktär. Små hus, smala gränder och mycket vitt och blått, ungefär som jag föreställer mig de grekiska öarna, fast jag inte varit där. Det är inte så stort, men jag tyckte det var mysigt att vandra runt där.

#1

#2

Här var så smalt att jag fick gå på sidan! Jo, det var axlarna som tog i...

#3

#4

#5

#6

#7

Apelsiner i mars! Utsikt mot centrala Aten och Lycabettus hill.

#8

Klippväggen har blivit en del av huset.

#9

#10

En del av Anafiotika sedd från Akropolis.

Inlagt 2014-04-27 16:57 | Läst 2001 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Häftig miljö att gå runt i, fina bilder.
-affe
Svar från Bjarne   2014-04-30 08:23
Tack så mycket för kommentaren, Alf!
Hälsningar
Bjarne
Mycket fin serie bilder, skönt komponerade o fin teknik, o den grekiskt blåa färgen är väldigt vacker! Ha det gott, LO
Svar från Bjarne   2014-04-30 08:24
Tack så mycket, LO! Ha en bra vecka med många nya fina bilder!
Hälsningar
Bjarne
Typiskt grekiskt
Fina bilder
Svar från Bjarne   2014-04-30 08:24
Instämmer, tack!
Hälsningar
Bjarne
Vilka härliga bilder och dom får en att längta till Grekland!! =)
Ha det så bra!
Svar från Bjarne   2014-04-30 08:26
Tack så mycket Heléne! Ja, det gav mersmak för ytterligare greklandsbesök!
Ha en bra vecka!
Bjarne
Väldigt fina bilder, gillar hur du fått till musten i dem trots det starka ljuset. Tycker oxå du lyckats fånga det där exotiskt prångiga och trånga som jag upplever finns i Grekland.
Svar från Bjarne   2014-04-30 08:27
Tack för din kommentar, Annelie! Kul att du tycker bilderna stämmer med din bild.
Hälsningar
Bjarne
God morgon!
Härliga bilder som får mig att längta till ytterligare en semesterresa till Grekland! Det kan således bli en dyr titt på dessa bilder... Dessa vita hus med blå dörrar och andra husdetaljer i vindlande gränder är det som turistbroschyrerna lockar med. Och som faktiskt finns, men inte riktigt överallt.
Den som hängt tvätten i huset i bild 1 kan inte ägna sig åt stortvätt med en sådan kort ensam tvättlina. Fint djup i bilden. Kanske(!) störs jag lite av den gröna växten i högra kanten. Jo, hade gärna sett lite mer av den, men det är riktigt trångt i dessa gränder så det är ofta omöjligt att få precis det utsnitt man önskar.
Utnämner redan nu bild 2 som favoriten. Visar tydligt hur smala dessa gränder är, det blå finns med (om än inte så mycket i just denna bild), det finns en härligt kontrast mellan den mer rustika väggen till vänster och den (nästan) välputsade vita fasaden till höger. Den röda jalusin i slutet på den slingrande gången är en oväntad men trevlig färgklick.
Även bild 3 speglar väl hur det ser ut i många gränder.
Bild 4 bygger precis som flera andra, t.ex. bild 2, på en slingrande gränd som leder fram till ett blickfång. Denna gång ett blå fönsterluckor. Trevlig bild!
Gillar skarpt den minimalistiska femman. Mycket tacksamt att fönsterluckorna står lite på glänt. Fin placering av dessa luckor i nedre vänstra delen av bilden. Möjligen, tillåter mig att vara lite petig, skulle jag ha beskurit bilden lite i vänstra kanten.
Sjunde bilden är en riktig vykortsbild i positiv bemärkelse! Citrusträdet i förgrunden, klockan och korset, husen och bergstoppen i bakgrunden (Akropolis?).
I bild 8 har du hittat en gränd utan grekiskt blått! Mer rustika toner och strukturer, inte minst stenen som jag antar utgör en del av väggen till det vänstra huset. El-/tele-installationen ser inte så trygg ut, men det lär inte ramla ner några träd över kablarna i alla fall...
När jag ser bild nio så inser jag att jag bör undvika att flytta till en grekisk bergsby, hur vackert den än är, när jag blir gammal och mina dåliga knän gör sig än mer påminda. Hu för att vara gammal och skröplig eller vara funktionshindrad i dessa trakter!
Du avslutar mycket snyggt med en intressant bild från ovan. Många intressanta tak i en sedvanliga röra, vilket gör att ögat har mycket att upptäcka. Många vinklar och vrån - och en stor sten mitt i allt!
Bäst att inte visa bilderna för resten av familjen - det kan bli dyrt!
Ha en riktigt bra helg! /Ulf
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:17
Tack så mycket Ulf! Kul att det lockar reslusten, men betala får du göra själv! Jag tycker också att det var den klart trevligaste delen av staden, som jag hittade i alla fall. Det är faktiskt så att den växt du vill se mer av i bild två finns med helt och hållet i bild nio! Det är samma gränd tagen från lite längre håll.
Ha en bra söndagkväll!
Bjarne

Innehållskategorier