Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ingen lek, men har roat mig i Sthlm...

Rubriken syftar på förra inlägget och dess "lekfulla" bilder. Lektiden är förbi, nu blir det allvar, dvs "normala" bilder tagna i Stockholm i lördags, många av dem med mycket färg i motsats till förra inläggets färglöshet. Ids inte skriva så mycket denna gång, det är nämligen andra gången jag skriver det här inlägget. I går kväll var jag nästan klar med texterna och så vips försvann allt. Inte första gången som man är med om det...

Obs! Ni som vill se bara bilderna; om ni väljer att göra det via visningen i det förstorade formatet kommer ett par bilder att falla bort. Jag brukar nämligen minska lite extra de foton där det finns folk med, av något slags egenpåhittade hänsyn till de fotograferade... Dessa foton verkar inte komma med i den automatiska bildvisningen och just nu hittar jag inte info om varför det blir så..

Skeppsholmen där på andra sidan. På väg dit fast via omvägar.

.

Omvägen heter Bukowskis, en titt in på deras visning inför auktionerna under kommande veckan. Här ett bord från Stig Lindberg med ett emaljerat inlägg. Auktioneras ut på tisdag. Vackert!

Birger Kaipiainens bord nedan, också med ett emaljinlägg, fast det är egentligen en infälld bricka. Mycket vackert!

.

.

                  

Estrid Ericsons spegel. Tillskriven. Detta betyder att Svenskt Tenns grundare är sannolikt upphovskvinnan för denna spegel med det vackra bladverket runtomkring, men auktionshuset garanterar inte att uppgiften är korrekt.

.

Bror Hjorth. Utropspriset 900.000 - 1.000.000 kronor.

Nils von Dardels "Turisthotellet i Rättvik" nedan. Utropspriset är 4 - 5 miljoner kronor.

Tavlorna ovan lär vi aldrig mer få se någonstans eftersom de sannolikt kommer att hamna i något bankfack eller i ett direktörsrum inom någon välbevakad verksamhet eller i ett rikemanshem, kanske långt från Sverige. Eller om vi har tur så kanske finns det något museum i närheten som har en slant över för inköp....? För säkerhets skull får man passa på att se konstverk av den här typen på auktionshusen innan verken går till försäljning...

.

Stockholmsliv, vackert väder, färggrant.

.

Niki de Saint Phalles välkända statyer utanför Moderna museet.

.

Cindy Shermans utställning på Moderna. "Tapeterna" utanför var ok fotografera, sedan var det stopp. Utställningen är en stark upplevelse. Obehaglig på ett sätt. Efter min egen runda bland bilderna var jag med på visningen som samlade osannolikt mycket folk. Om ni har ni möjlighet så delta i en visning, gärna efter att ha sett bilderna först på egen hand.

..

Niki de Saint Phalles konst visas i flera rum i en utställning som pågår till den 1 december. En del av verken utstrålar glada tillrop i tillvaron, men det mörka i hennes liv blir påtagligt påträngande i många av de utställda verken (t.ex. nedan). En film på 1 h 20 min, gjord i samarbete en filmare, hade jag inte tid att se i sin helhet, men ett kortare avsnitt var tillräckligt för att få inblick i varför hon gör konst på det sätt som hon gör och varifrån det mörka kommer ifrån.

.

.

Moderna museet har fina panoramafönster och utsikten är bedårande. Lite lek i PS i denna bild fast jag påstod förra gången att jag inte ägnar mig åt sådant.

.

Båtlivet i Stockholm är inte över fast vi har passerat mitten av oktober.

.

Inlagt 2013-10-21 22:42 | Läst 2832 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så spännande och så nostalgiskt för mig. Jag har aldrig varit inne och set dessa konstverk måste bli av vid nästa besök. Menar inte dessa för då är de borta men annat som där finns.
Glad få se dina bilder för jag har också sett denna utställning både i Stockholm och på Dunkers. Filmen var så rörande och hemsk.
Hon är en fantastiskt spännande konstnär. En sådan som jag brukar ha svårt förstå hur de hinner skapa så mycket.
Första bilden gav mig lite tankar. Jag kan inte förstå var repet börjar/slutar. Fräck är den.
Vilket underbart väder du hade som framgår av bilderna.
Härliga i färg och form
Natti natti
Gun-Inger
Svar från RHelena 2013-10-22 23:19
Fotografiska har haft en del gott inflytande på det fotografiska konstlivet, utöver sin existens, genom att det blivit mer intressant för andra museer (som t.ex. Moderna) att satsa på foto. Kan väl inte vara fel...?
Filmen skulle jag gärna vilja se i sin helhet, eller inte, vet faktiskt inte... Den verkade vara verkligt obehaglig.

Repet är en tamp, en båt är förtöjd strax "utanför bilden". Inget konstigt alltså egentligen. Bilder kan ju ljuga, eller hur?!
Ha det bra!
Gun-Inger Arvidsson 2013-10-22 23:26
Aha så där är en båt ..jag gillar denna bild mycket för den ger spänning åt betraktaren..
Jag tog mycket illa vid mig av filmen precis som jag gör varje dag jag läser om allt våld mot barn och kvinnor.
Vi lever i en tuff otäck värld på många sätt
då är det skönt kunna vara i bildvärlden här-
natti natti igen
Gun-Inger
Tänk, jag har också varit i Stockholm i lördags och i söndags. Bodde på skeppet af Chapman och besökte Moderna Museet i lördags och Fotografiska i söndags. :-)
Det var en fin höstweekend.
Svar från RHelena 2013-10-22 23:22
Oj, kanske såg jag dig flanerandes någonstans (gick förbi af Chapman naturligtvis också) eller på museet?! Kul att du bodde på af Chapman! Vi har pratat om att göra likadant någon gång, men det blir bara inte av då man bor relativt nära Sthlm.
Wolfgang 2013-10-22 23:49
Det var mycket trevligt att bo på af Chapman! Under promenaderna i staden och på muséerna höll jag utkik efter kända ansikten från Fotosidan, men såg tyvärr inga. Jag har ju sett Ditt ansikte på bloggen bland fotovännerna på Dagny :-)
Det där brickbordet var verkligen vackert!
Spännande att få se bilder från ditt besök på Moderna. :)
/Anna
Svar från RHelena 2013-10-22 23:31
Jag var väldigt nyfiken på att se Birger Kaipiainens brickbord eftersom jag känner till hans namn så väl och även vissa av hans bruksföremål eftersom han jobbade åt Arabia en stor del av sitt yrkesliv. Många även här känner till ett av hans porslinsserier - Paratiisi: http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/en/tableware_paratiisi. Själv gillar jag serien jättemycket även om maten på tallrikarna inte bör konkurrera med mönstret....
Du har verkligen plockat russinen ur kakan! En sådan där konstauktion har jag aldrig varit på. Det är ju smått fantastiskt vilka priser. För mig är det lite bortom det begripliga. Som ett annat universum än det jag lever i själv. Men lite spännande är det. Eller inte ... dessa störtrika människor är väl stundom samma tråkmånsar som vi andra :-)
Svar från RHelena 2013-10-22 23:35
Russin säger du... :-)
Själv är jag inte någon auktionsbesökare heller, men den här typen av visningar borde man nog besöka oftare! Rätt skojigt och allmänbildande även om man inte avser att vara med på auktionen sedan. Summorna för somliga föremål på en kvalitetsauktion kan verkligen bli hisnande obegripliga, men så har väl människan fungerat i alla tider: vill många ha något särskilt och har pengar för det så blir det konkurrens...Och så är det det där med spekulation också... Måleri och skulptur har auktionerats ut idag, kollade lite grand och en del har sålts för en större summa än utropspris, andra för lägre, ytterligare en del har gått till återrop.
Störtrika har nog ett ganska trist liv, tror inte du det...? ;-)