Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Dagnys fotofika - detta är ingen påminnelse!

Detta inlägg är alltså ingen påminnelse om något fotofika, det är för sent för det, i stället är detta en rapport om fikaförberedelserna i Uppsala dan före dan. 

Dagnys fotofika fikar (utan påminnelse) i morgon lördag den 3 mars klo 11.00UKK = Uppsala Konsert & Kongress. Vi är ett resande teatersällskap enligt Torbjörn - vi har avverkat totalt sex olika fikaställen, inklusive UKK, under ett år - men i normalfall är det Broströms kafé som gäller.

 

 

Rapporten om fikaförberedelserna börjar vid stationen. Aah, huset (UKK) står kvar! Godsmagasinet intill stationen inrymmer bl.a. Broströms kafé där vi vanligen ses. Som ni ser ligger UKK bara en minut längre bort.

 

Månen hänger på trekvart, men den lär inte var synlig vid fikadags i morgon. Fast man vet ju aldrig.

 

Fikaförberedelserna är i full gång som synes, personalen förbereder med både bullbak och musik.

 

Jag fick inte komma in i fikalokalen för att kolla utbudet närmare. Åkte därför upp för att se om omgivningarna fanns kvar.

 

Ja men visst, med speglingar och allt!

Nu är bara den stora frågan: kommer någon i morgon? Det var ju samma fråga som ställdes ett år sedan vid första fikat - se Pers inlägg om premiären. Själv upptäckte jag nyss att jag var nog väldigt tillbakadragen då första gången för jag äger inga egna foton från detta första tillfälle.

Obs! Vid fikat sist på Fotografiska museet kom några av oss att prata om ifall det kan vara lite hämmande för en del att det fotas så mycket vid fikorna. Kanske finns det någon där ute som inte vill ansluta bara av den anledningen...? Bra att veta i så fall att vi är rätt så respektfulla! Det har förekommit tidigare att någon har bett om att slippa bli exponerad på nätet med bild & namn och alla har varit med på noterna!

I morgon kommer jag att hänga på låset kl 11.00 för jag har inte tid att stanna två och tre och fyra timmar...

 

Inlagt 2012-03-02 22:04 | Läst 3501 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är en vacker byggnad (jag menar det) vi ska vara i och jag hoppas verkligen att jag kan komma. Åkte på ett rejält ryggskott i går och har stapplat runt i lägenheten i dag men hoppas på ett under under natten ;).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-03-02 22:25
Ditt omdöme om huset delar jag fullt ut. Och jag menar det med! Hoppas verkligen att du kan komma! Ta något smärstillande & inflammationshämmande (typ t.ex. tabletter som börjar med Ipr..) både i kväll och i morgon bitti så kanske kanske...
Bra skrivet, och det ser ut som även jag kan komma i morgon...
Svar från RHelena 2012-03-02 22:26
Tack Per! Då blir vi två i alla fall!
Jag trodde att jag skulle kunna komma i morrn, men det fungerar inte tidsmässigt med andra planer.
Hoppas, Torbjörn, att du blir bättre i din rygg! Ryggskott är inget vidare alls!
Bild nr 2 är jättesnygg, lika så den sista som ser ut som ett hopslag av 2 bilder. Läckert med den speglingen! :)
/Anna
Svar från RHelena 2012-03-02 22:30
Anna, foto/fotofikor är inte allt här i livet! Fast det hade ju varit roligt om du hade kunnat komma! Roligt att du gillar bilderna! Sista bilden innehåller förresten en liten luring även om båda utsikterna och speglingen är äkta...
Jag är lite kluven till det där huset, och de flesta bilder av det man ser är likadana (både från in- och utsidan). Tycker dock att du gjort ett bra jobb med att hitta nya vinklar :)
Svar från RHelena 2012-03-03 10:34
Den här typen av hus blir alltid "sönderfotograferade" helt klart, det är svårt att hitta någon vinkling som inte någon annan redan har utnyttjat. Och andra sidan, det är bara fota på och försöka... ;-) Om man bortser från det fotografiska helt så tillhör jag dem som gillar huset, dess atmosfär och placering.
Ha det så trevligt! Själv ska jag på fotofika på måndag morgon som vanligt. Men det fotograferas inte alls mycket på våra fikaträffar. Det gaggas desto mer :-)
Svar från RHelena 2012-03-03 10:36
Det ska vi ha (trevligt), om vi nu blir två eller tio... Rekordet med två har vi nog aldrig haft så vi får se hur det blir denna gång! Konstigt hur fikakulturen kan vara så olika. Det gaggas ganska mycket förresten på våra fikor också...
Maxad arkitektur, det fungerar nog fint att ha en fotofika där...
Tyvärr kan jag inte komma i dag då jag måste handla skor. :-(
// Rickard
Svar från RHelena 2012-03-03 10:41
Det är framförallt intressant att prova nya fikaställen! Handla skor; det var en dålig ursäkt! ;-) Men som du kanske vet så träffas vid första lördagen varje måndag, kl 10 på Broströms, om inget annat meddelas här i bloggen. Med andra ord, välkommen nästa gång. Såg förresten att det har öppnats en pool med inriktningen "fotografera andra fotografer", tänkte då på dina porträtt från förra gången...
Don Ricardo 2012-03-03 12:18
Flåt, nästa gång kan jag inte skylla på skorna( 50% rabatt på XXL.se på dom skor jag haft ).
Hoppas att ni har det trevligt!
Snygga bilder med härliga färger! Jag valde friluftslivet idag istället för Dagnys, även om valet var svårt. :-) Jag får ta en solotur till UKK som verkligen ser intressant ut. Hoppas att ni hade trevligt!
Svar från RHelena 2012-03-03 22:43
Själv hade jag lite bekymmer med att få ihop dagen, någon skridskoåkning fick absolut inte plats och Dagnys blev det bara en pyttestund för mig. Du kan väl ta UKK någon gång när du kommer till Broströms! Som sagt, de ligger väldigt nära varandra!