Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Det extra insatta fotofikat

Syftet med det extra insatta Dagnys fotofika var denna gång att slå samman två flugor: att se Lena Pesulas fotoutställning samt att få fika i ett trevligt sällskap. Själv skulle jag stanna bara en kort stund, men stunden blev drygt tre timmar. Slutligen kände Anna och jag att vi hade lite andra åtaganden också att sköta här i livet och lämnade de andra. Det kan tänkas att det övriga sällskapet sitter kvar ännu (det var ju bara drygt en timme sedan jag gick därifrån)... 

 

Ett antal pers hade hörsammat lockropet. Lena H hade mycket intressant att berätta om dykning och undervattensfotografering. Kolla hennes blogg (och album) med spännande bilder! Bengt var den första i sällskapet att dra fram vapnet = kameran.

 

Jan-Olof och Anna.

 

Martin "Zeta" anlände sist, strax efter mig, glad i hågen som synes. Vi som kom sent drog förstås nitlotten -  sittplats med obegränsad tillgång till motljusfotografering.

 

Martin hade bilder med sig, de beundras av Ewa och Claes (han med solnedgångar, ack så vackra!)...

 

... och av Anna och Björn. Den sistnämnde hade gjort en fotografisk visit på Power Big Meet i Västerås, antar att vi får se bilder därifrån inom kort. Martins bilder var en samling olika typer av foton, fastnade mest för en kvällsbild tagen på Kungsbron i Stockholm.

 

En period var det full fart på Ewa då hon sprang runt och fotograferade. Känner på mig att vi snart ska få se några stycken av resultatet....

Som ni ser så blev det inga prylbilder här från mig, inte foton på bakverk och dylikt heller. Drack en sommardrink som hette Ponchee (tror jag). Innehåll: apelsin, lime, ananas, mynta, sprite. Gott!

Och Lenas bilder - de var underbara! Vad annat?! - För den som inte vet: utställningen finns på Broströms kafé i Uppsala.

 

Inlagt 2012-07-07 15:21 | Läst 2700 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vad snabb du var på att lägga upp bilder! Hoppas maken inte tyckte att du stannade för länge, men han är väl van vid detta laget... :)
/Anna
Svar från RHelena 2012-07-08 11:58
Ja, det blev så här snabbt, hade en del annat på programmet sedan... Och du har helt rätt, maken var nog inte förvånad alls över att fikat tog tid. Egentligen var det bara jag själv som var en sådan tidsoptimist.
Fina bilder, synd man missade denna fika.
Svar från RHelena 2012-07-08 11:59
Men som du vet som blir det fler gånger! :-)
Tack för en härlig pratstund om foto och allt möjligt annat. Jag kommer nog att dyka upp fler gånger.
Hälsnngar Lena
Svar från RHelena 2012-07-08 12:01
Tack själv! Som du har förstått är det första lördagen varje månad som gäller, nästa gång i september. Vanligen är det Broströms som gäller, men blir det annat så meddelas det ordentlige här i bloggarna.
Oj vad snabb du var
Trevligt fika var det som vanligt
Svar från RHelena 2012-07-08 12:08
Ibland kan man väl sno på?! Bra fika blev det! Själv fick jag bra tips för ett ev datorinköp inom kort (börjar inse att det borde vara dags).
Nya grepp i svartvitt! Mina bilder får nog "mogna" till sig lite i burken. Men första gallringen skvallrar om att dagens mest lyckade bilder är tagna med det lånade macro-objektivet. Där snackar vi prylar och detaljer =) Tack för ännu en trevlig fotofika!
//Ewa
Svar från RHelena 2012-07-08 12:18
Jag har gjort här det "förbjudna", dvs försökt dölja bristande bildkvalitet med att göra bilderna till det svartvita formatet.... Motljuset och mitt motstånd mot att dra upp ISO över 400-800 annat än vid riktigt svåra ljusförhållanden ställer till det. Jag har en aversion mot brus, och det får jag på köpet med min K-7 (därav tankar på att byta till K-5, alternativt något annat). Brusreduktionen i PSE är inte mycket att ha och just nu funkar inte det heller (pga min dator!). Ser framemot att få se dina bilder!
Missar detta varje gång, ni verkar ha det mysigt.//Lotta
Svar från RHelena 2012-07-08 12:19
Hej Lotta, som tur är kommer det blir fler gånger framöver under hösten! Håll utkik bland bloggarna, vanligen är det första lördagen varje månad som vi träffas.
Jo, nog var det en samling av olika sorters foton allt. Det var till och med meningen att de skulle vara olika för att testa lite hur det blev. :)

Ljuset var verkligen hemskt på vår sida bordet, så jag tror att jag ska bespara allmänheten de få tveksamma alster som fastnade på minneskortet...
Svar från RHelena 2012-07-10 01:14
Sommarljuset är värre än värst ibland... det blir lättare att njuta av det hemska ljuset när man släpper kameran och verkligen bara njuter. Trevlig fortsättning på den (lynniga) sommaren!