Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Något att fira? Njaa…

Inlägg nr 100 här i bloggen för min del. Ska kanske firas på något sätt? Chokladtårta med grädde har avnjutits, visserligen var anledningen rätt prosaiskt;  en del av kakan fanns kvar efter helgens kulinariska förlustelser.

Under mina två lediga dagar har jag hunnit med en del på fotofronten. Tyvärr avslöjar listan även några svagheter i min karaktär.

  1. Har redigerat färdigt de (virtuella) bilder som jag gav bort som present till maken förra året i juni när han fyllde år. Har publicerat bilderna både i ett album och här på bloggen tidigare, men de dög inte som födelsedagspresent tyckte jag, alltså behövde de bättras på, alltså tog det lite tid. Tveksamt om resultatet blev något bättre. Har även beställt bilderna och när de kommer ska de in i IKEA-ramen som inhandlades också väldigt länge sedan. Tror att presenten blir färdig innan det är dags för nästa födelsedag.
  2. Har gjort en beställning av ett par bilder till nästa fototräff. Var och en kan ta med en bild på temat Känslor, om man så vill. Råkade ha något lämpligt i mina gömmor så varför inte.
  3. Har laddat ner Lightroom för en provperiod på 30 dagar. Vow! sade jag när jag fick uppleva den första kontakten med den. Det gick inte att gå och lägga sig så tidigt som jag hade tänkt mig…
  4. Har laddat ner ACDSee Pro 3 också för en provperiod på 30 dagar. Nytt vow!!  Det ena utropstecknet avser priset som gillas absolut! Natten gick inte till spillo eftersom nedladdningen skedde idag på förmiddagen.
  5. Har kommenterat en bild i varje FS-grupp och –sällskap som jag är medlem i, bortsett från en ny grupp jag har gått med i. Har varit uruselt dålig på att kommentera ett bra tag. Har nu uppfyllt ett av mina nyårslöften, åtminstone lite hjälpligt.
  6. Har gått med i Dödens grupp. Ingen bild inlagd ännu.
  7. Har återväckt GIMP ur sin vila, den har ju fått ligga åt sidan när jag har försökt lära mig mer om PSE. Oj vad mycket man har glömt. Det var nästan lika svårt att komma igång med den som med Lightroom och ACESee Pro, men efter en liten stund kom ryggmärgen till hjälp och allt kändes som vanligt igen.
  8. Bilder från mitt ”nerrivna” arbetsrum (plockade ju ihop mina pinaler i helgen) har gjorts i ordning för publicering här. Hade ju naturligtvis ingen tanke på att fota, men sedan anföll den där fotomanin mitt uppe i alltihopa. Turligt nog har jag ju alltid min N8 med. Jag hade visst inget vettigt på anslagstavlorna, bara vackra bilder blandat med skojiga eller halv-/helseriösa urklipp. Knappt en tillstymmelse till något som hade med jobbet att göra med.
  9. Har skådat Disfarmers bilder samtidigt som Bill Frisell med sina musikerkolleger musicerade på Uppsala Konserthus (UKK). Kanske blir det ett inlägg om detta inom kort. Såg förresten någon FS-medlem på håll...
  10. HAR GJORT BACKUP PÅ BILDER TAGNA DE SENASTE FYRA MÅNADERNA! Detta har lagt till på listan i efterhand, hur kunde jag glömma det....

 

Torbrörn Tännsjö... - läs gärna.

 

Jonas Gardell...

 

Tuulas kissemisse...

 

Spelas inte några kvalmatcher igen...?

 

Framtidsscenario så småningom...

 

Framtidsscenario alldeles snart...

Inlagt 2011-03-29 23:53 | Läst 2753 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Självinläggning! :-) Ja, så snurrigt som det ofta är så skulle man knappt bli förvånad.

Du berättar väl så småningom vilket program du väljer?
Svar från RHelena   2011-03-30 09:45
Har ni också lika snurrigt i hälso- och sjukvården som vi har här? Just nu verkar trenden vara att det ska vara lätt att komma i kontakt med vården vad gäller banala åkommor. Inte fel i sig, synd bara det sker till priset av vissa felaktiga prioriteringar i och med att de minst sjuka kan i vissa fall dra mest nytta av situationen. Är man riktigt allvarligt sjuk så kan det bli bekymmersamt. Är du t.ex. en cancersjuk kvinna så ska du inte räkna med att få den bästa och mest verksamma behandlingen om du bor i något av de flertal landsting som inte anser sig ha råd med den. Och ingen upplyser dig om detta heller...

Ja, det ska bli en rapport om vad valet blir, självklart!
EGW   2011-03-30 19:40
Det finns en del snurrigheter här, bland annat sjukhusfunktioner som lejts ut till stora amerikanska företag. Men den medicinska vården håller provinsregeringen hårt i. I grunden är all läkarvård helt gratis, och var och en kan ha en egen familjedoktor. Om det bara finns någon, vilket tyvärr långt ifrån alltid är fallet. Det är således läkarbrist, vilket bl a beror på att de medicinska högskolorna inte har tillräcklig kapacitet.

Vi har en mycket kompetent familjedoktor som i allmänhet kan se oss inom en vecka. Om vi får adekvat vård eller ej beror således mycket på denna doktor. Sedan kan väntetiderna vara långa, om sjukdomen inte kräver snabb behandling. En intressant sak är att på vårt lokala lilla sjukhus (som politikerna ibland försöker lägga ned, men hittills har de inte lyckats med det) så har jag min familedoktor som sjukhusläkare också. Inte på akutintaget (om han inte råkar ha jouren just då), men för fortsatt behandling.

Jag vet dock inte så mycket om hur det fungerar i praktiken, eftersom både jag och min fru har god hälsa och sällan behöver läkarvård.
Grattis till 100 bloggar!

Dom där svagheterna tror jag är allmänmänskliga, så dom struntar vi i tycker jag :)

Kul att du kom ihåg att dokumentera arbetsrummet. Vi glömmer ju nästan jämt bort att dokumentera det vardagsnära.
Svar från RHelena   2011-03-30 09:56
Tackar! I höstas hade jag ingen susning om vad bloggandet skulle föra med sig! Hade väl tänkt skriva ett par inlägg i månaden...

Att dokumentera vardagen, det är viktigt! Tror att en av mina biologilärare har varit en inspiratör för mig i det avseendet. Hon startade en grupp på fritiden för sina naturintresserade elever. Det visade sig att hon var även en duktig fotograf. Minns så väl hur hon visade foton vid något tillfälle när vi var hemma hos henne, bl.a. fanns där ett svartvitt foto där hon stod och skar bröd i sitt kök. Hon talade just om hur viktigt det var att fotografera det vardagliga vi har runtomkring oss. Kanske var det tack vare henne som jag blev fotointresserad.
Man får väl gratulera till de 100!

Du kanske skulle passat på att njuta av lite lakrits till frukosten kanske? :-) Det var ju helgmenyn, så sätta lite guldkant på vardagen skulle kanske passat?

Själv skriver jag bloggar rätt sällan, så jag har svårt att se att jag kommer att nå 100, men man vet aldrig...
Tycker däremot mycket om att läsa dina, gillar sättet du skriver på!!

Funderar fortfarande på att gå med i dödens grupp, men nu gav du mig en knuff...så....

Ha det gott!
/maria
Svar från RHelena   2011-03-30 10:02
Tackar tackar! Har lakrits kvar så varför inte! Idag har jag tänkt ägna tid åt husmorssysslor i alla fall, men man vet ju inte, kanske blir det ett inlägg mot kvällningen i alla fall. Försöker hålla igen ibland... :-)

Att gå med i Dödens grupp är hur lätt som helst, man behöver inte ens motivera varför man vill vara med, inte behöver man vänta heller att ansökan behandlas! Sedan kan man ju börja fundera på bilder om man vill...

Ha det!
Oj, hann du med allt det här under två dagar. Det var inte illa, flitiga du! :-)
Svar från RHelena   2011-03-30 13:50
Man hinner mycket bara man lägger manken till! Hann faktiskt ännu mer, men de var inte fotorelaterade saker utan andra intressen. Hushållet fallerar visserligen, men idag har jag tagit itu med det!
För att ha fyllt 100 är du ovanligt pigg tycker jag :-). Tråkigt att vi missade varann på Bill Frisell/Disfarmer konserten. Akademiska sjukhuset har köpt in ett kommunikationsprogram från amerikanska flottan. Hädanefter blir det kommenderingar och ihopslagna klackar som kommer att höras i sjukhusets korridorer. Lite stillsamt hoppas man att patienterna slipper stå i givakt :-).
Svar från RHelena   2011-03-30 22:19
Inte dumt att fylla 100 och både se pigg ut och verka pigg också! Hade ju varit kul att byta några ord om konserten efteråt, men det kanske vi kan göra längre fram. Jag var väldigt nöjd, en bekant vars idol Frisell har varit länge var också mer än nöjd.

Ackis vet jag numera inte så mycket om, har ju inte UNT. Ibland når några katastrofnyheter igenom ändå, men detta hade jag inte hört. Var tvungen att uppdatera mig i ämnet via nätet. Verkar i och för sig vettigt att man uppmärksammar kommunikationen, men måste man gå ändå till Amerika för det...?