Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Vintern har oss i sitt grepp.

Nu börjar jag verkligen längta tills de första vårtecknen. är riktigt trött på kängorna och konstanta ombyten. har man dessutom barn så lägger man till ombyten till dem och det ständiga faktumet att dom alltid tappar minst en vante i veckan eller en mössa eller glömmer en tjocktröja...

Nä, nu är det dags för de första blommorna att börja komma, lukten av sirener, och de första härliga strålarna från solen som växer både kroppen och själen efter en vinter som i och för sig varit ljus pga av snön som faktiskt kom i år.

När man som de flesta av oss älskar at fotografera så är vintern inte det roligaste i min mening. Den första glädjen när snön kom och att fotografera den avtog ganska snabbt för mig personligen, och det faktum att man har mindre ljus och att dagarna är kortare gör att jag uppskattar våren när den kommer så mycket mer av just den anledningen.

Man har fått arbeta lite mer med blixt inomhus vilket varit positivt, något jag skulle behöva göra mer av för att utveckla den delen av mitt fotograferande mer, och det är kul att skapa och leka med olika bakgrunder och konstellationer...men jag kommer alltid att föredra det härliga ljuset ute i naturen och de bakgrunder vi har där.

Jag gillar att röra mig runt om i Stockholm då jag är på mina gatufoto promenader, men det blir också så mycket bökigare med det ständiga blöta slasken och skakande kalla händer, då kanske det ända positiva mest har varit att få skynda in till olika nya fik för att få prova på dessa och deras bakverk , något jag också är alldeles för svag för..

Hur långt är det kvar? ja det är ju faktiskt bara februari, så tyvärr ska vi nog behöva genomlida minst en månad till av slask och blåst innan vi ser de där efterlängtade första vår tecknen titta fram.

Förutom fiken så har även semlorna blivit många, förmodligen min största akilleshäl i allafall för min träning.

Och eftersom dom numer i vårat "instant gratification"  samhälle ska finnas jämt så har vi nog minst en månads semla passion att vältra oss i.

Vi ses vid den första Tussilagon...( eller vid godaste semlan på ett fik inne i stan..).

Over and out..

Inlagt 2019-02-09 21:24 | Läst 1192 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vackra bilder! Fast jag gillar vintern.. det bjuds på vackra motiv och även lite spännande fåglar.. brukar bli lite blasé på det 'gröna' när våren väl har passerat..
Hälsn!
Svar från rikitikitavi 2019-02-10 20:14
Tack Jan:) Trevligt att du tog dig tid att läsa och att du kommenterade, alltid trevligt.
Jo gillar man "Jåglarna" så kan jag förstå att det får en extra dimension. Sedan ÄR ju vintern otroligt vacker då vi får en riktig vinter. Så visst har det sin charm också. Min minst omtyckta årstid är nog hösten, men även den bjuder ju på en del otroliga dagar då dom finns där.
ha en fin fortsatt vinter nu!
/Mvh martin.