Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

1006 - 26 Juni hemmavid

Ett ständigt regnande och sparsamt med ljus ute denna årstid. Faktiskt kan jag inte minnas sådana regnmängder om hösten som detta år, har bott här i över 40 år.  

Bilderna är tagna i midsommartid vid en grusväg i utkanten av byn, längtar redan till sommaren. 

Olympus PM2 med Panasonic 25/1,7. 

Inlagt 2021-09-29 15:11 | Läst 683 ggr. | Permalink
Ja Sverige är fint både i norr och söder. Minns liknande bilder när vi var vid Glimmingehus. Regnat har det gjort även här så vi är mer än nöjda. Maj månad uppe i Jokkmokk var också bedrövlig. Men det är så, inget år är likt det andra.
Sten
Svar från Vibybo 2021-09-29 20:05
Tack Sten, vädret varierar ju ständigt, och jag föredrar att nederbörden kommer nu, och inte som snö i vinter, för det brukar bli drivor här på slätten, och blötsnö som är ett elände att skotta, tungt och släpper inte från skoveln. Bra att vattenmagasin över och under marken fylls, men sen kan det gott minska.
Vackert!
Även jag tycker som du mycket regn senaste två åren mer än vanligt
Svar från Vibybo 2021-09-29 20:07
Tack Nini, det behöver väl fyllas på med vatten, sen kan det gott vara måttligt med snö istället, bara lagom så det ser bra ut på bild.
Hej Stefan.
Jag tror att jag har haft många fina dagar i år, men nu vänder det. Jag nådde ut igår - fin sol och nästan ingen vind. Det är något helt annat just nu öser det ner och det kommer att göra det under de närmaste dagarna - ÖV.
Kul att ha så fina bilder att mindes med.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2021-09-29 20:10
Hej Erik, bra du kom ut, det känns extra bra med fina dagar före kylan kommer. Jag föredrar regn nu i stället för mycket snö i vinter. Jag tog en runda med cykeln idag och fick bilder.
Ljuvliga sommarfärger och vita tussar på blå himmel. När jag tittar ut inser jag att regnet hänger i luften och det är ca 10 grader. Lätt att drömma sej tillbaka. Lokalt har det fallit stora mängder regn denna sommar, men inte över det som är kvar av mina svampskogar. Jag har inre börjat hitta gula kantareller förrän för ca två veckor sedan.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2021-09-29 20:17
Tack Lena, det är nu man märker hur fort tiden går, det var ju sommar nyss. Vi har mildväder här, behagligt ute trots vätan, men bristen på sol gör att hallonen tappat lite smak. Dock är äpplena fantastiska, de ska ätas direkt från trädet helst. Har tyvärr inte haft så stora möjligheter att plocka svamp, men min syster har gjort det och gett mig kantareller.
Så vackert med vallmon, fina bilder. Tror inte vi har haft så mycket regn under dagtid iaf, men mulet och blåsigt har det varit
Svar från Vibybo 2021-09-29 20:18
Tack Peter, de små vägarna brukar bjuda på de bästa vyerna. Tar hellre all nederbörd nu istället för snödrivor i vinter.
Strålande vackra högsommarbilder! Har nog aldrig sett blommande vallmofält så här. Och nu är höst, den har ändå mycket färger och vacker på sitt sätt, hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-09-29 21:14
Tack Björn! I Skåne är det lätt att bli bortskämd med vallmofält, men just här var kombinationen med grusväg och gård det jag fastnade för. Att på bild skildra vallmoblommor på nära håll hur de skimrar massivt rött i solen, det är närmast hopplöst, kameran klarar inte det. Att måla dem är ännu svårare. Det är en speciell effekt som endast ögat kan se när det skarpa högsommarljuset går närmast genom de skira bladen.
Vallmofält och midsommar, det hör liksom ihop det, som jordgubbar och glass..
Stiligt..och regn kan det komma på rätt ställe så elen sjunker i pris men dom hittar väl en anledning att inte göra det ändå..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-10-01 12:01
Tack Gunte, visst är det så, midsommar och vallmo, särskilt vid Kåsebergas branter. Elpriset kan lätt fördubblas detta år, får se om bensinen går åt det hållet också. Är glad för mitt 5-årsavtal med elen nu, och också glad för laddhybriden.
Vilka underbara bilder, älskar vallmo !
Regn har vi också haft i massor, men vi har i alla fall klarat oss från vattenfylld källare
ing-marie
Svar från Vibybo 2021-10-01 12:07
Hej Ing-Marie!! Det var längesen, tack för kommentaren, vallmo är lika fantastiskt vackert varje år, är du i Skåne vid midsommartid kan branterna mot havet vid Kåseberga vara röda av vallmo, om det inte varit för torrt.