Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

1008 - på cykeltur idag

Coronavaccination nummer 3 idag på morgonen, tog cykeln på utfärd direkt efter, vet att jag får feber och kan bli rätt dålig av dessa vacciner (som inte är vacciner i ordets ursprungliga mening), så jag hann precis hem igen. Men sitta vid datorn och fixa bilder går ju.

Fint duggregn som fina småspik, det blåste bra. 

Den öppna rymden på slätten har sin egen tjusning i alla väder, ävenså denna höstdag.

Fin boskap fanns där som betade utan uppehåll

men även mindre varelser, småfåglar. Såg också lärkor och gulsparv, men de tryckte i gräset och var i luften endast ett par sekunder med väldig fart i vinden.

gäss fanns förstås, själv kallar jag trakten för gåsariket

de invandrade vitkindade är i majoritet, snygga fåglar

och så grågässen som varit här så länge jag minns

och slutligen badankorna, de putsade sig och plaskade för fullt.

skulle tro att de blir av med en hel del löss så här

 

Inlagt 2021-09-30 16:58 | Läst 931 ggr. | Permalink
Gräsänderna med blask är fina, idag har det dragit ihop sig till riktigt skitväder här i väst, började med lite sol men lite efter lunch så kom regnet och inte vilket regn som helst det var mer en fors från himlen och nu blåser det.

Skönt med en tredje spruta, de skulle väl nu ta samtliga över 80 har jag för mig, men det blir nog en till för mig i nästa år skulle jag tro
Svar från Vibybo 2021-10-01 12:21
Gräsänderna kunde blivit bättre, men gråvädret får inte fram vattenstänket riktigt, man kan inte få allt. Fick min tredje spruta för att mitt immunförsvar är inget vidare och medicineringen inte att leka med, min kropp regerar helt onormalt på mycket. Hög feber och värk idag av vaccinet, men kan skriva.
Inte lätt att ta sig fram i dessa blötmarker. Tredje bilden tycker jag blev riktigt dramatisk. Första med sin låga vinkel är också mycket fin.
Tagit mina två sprutor och klarat mig bra. Blev lite dåsig andra dagen efter den andra sprutan. Min yngsta son blev dåsig och febrig efter båda sprutorna. Var tvungen att gå hem från jobbet.
Sten
Svar från Vibybo 2021-10-01 12:28
Gillar mitt supervidvinkel, går att ta bra landskapsbilder med det, köpte det begagnat efter att ha funderat på ett länge. Hög feber och värk idag av vaccinet, men min kropp reagerar på sitt eget sätt, måste ta mediciner med icke obetydliga biverkningar alltid.
Vad gäller Coronasprutor, så kände jag inget efter första sprutan, och inget efter andra sprutan! Undrar om jag bara fick koksalt? ;) Det normala borde vara, och oftast är, att kroppen reagerar, och att man känner sig litet konstig, febrig, då kroppen sätter igång försvaret mot det här som sprutas in!
Men nu e vi ju alla litet olika! :)
B)
Svar från Vibybo 2021-10-01 12:59
Tack för kommentaren Bengt, visst är det så att vi alla är olika, så ock vaccinerna. Den ursprungliga sortens vaccin var ju ett levande/avdödat smittämne (ibland delar av) som kroppens immunförsvar reagerade på och gav immunitet och kunde då ge feber, det är riktigt som du säger. Vad detta nya är, vet jag inte riktigt och inte vet jag hur man borde reagera, men mitt immunförsvar är högst onormalt, det vet jag med säkerhet, men hoppas att feber är ett bra tecken.
Hej Stefan.
Jag märkte ingenting efter någon av de två stik. Jag har heller aldrig haft biverkningar med influensavaccinerna som jag har fått i cirka 30 år.
I din serie här faller jag mest över nummer 1 och 5.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2021-10-01 13:10
Hej Erik, då mitt immunförsvar är mycket onormalt, så har jag alltid blivit pigg av vaccinationer, det har känts riktigt bra. Men efter att ha startat med covidvaccinet har det blivit tvärtom. Har ingen aning om det är bra eller dåligt eller betydelselöst i längden.
Inte kul att vara småfågel i detta väder..gillar tredje bilden med lite dramatik i himlen..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-10-01 13:11
Tack Gunte, faktiskt var tredje bilden lite med din bildstil i åtanke när jag drog i spakarna, om än inte likadan.