Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Snäppor, före och under soluppgången.

När jag ändå stod där och hängde vid havet, tog jag bilder på snäppor. De är så oerhört fina i det första gryningsljuset. Och de kom flygande rakt utifrån det mörka havet, så jag tänkte: Har de flugit hela natten? Från Baltikum? De kom i vart fall rakt där utifrån, och satte sig att vila direkt i strandkanten. Det gäller att stå helt stilla, så kommer de ganska nära. 

Bilderna är från hösten i år, Åhus strand. Möjligen noterar någon rubriken "snäppor", således har jag inte försökt mig på artbestämning denna gång, då min träffstatistik är ganska sorglig. Men tips mottages tacksamt!

Just före solen sveper uppär det ganska murrigt, kontrastlöst.Men efterhand stiger den.Sveper över vattnet, och färgar de små vännerna i varma färger.Ser lite frusen ut på nära håll, det var +4 grader.Kallar just denna individ Guldnäbbad snäppa, för det låter så fint.Här får fotografen en lite yrvaken morgonblick.Efter hand började de flytta på sig, och när hela flocken ändrade vinkel kunde det bli härliga varma blänk av vingarna, blixtrande förbi.Till sist: fullträff när jag följde den med den lilla skärperutan i objektivet. Sköt en del lerduvor i ungdomen, reflexerna sitter nog i.

Inlagt 2016-11-24 18:16 | Läst 1039 ggr. | Permalink
Mycket fina bilder på, troligen måste det vara kärrsnäppa i vinterdräkt.
🙂
Svar från Vibybo 2016-11-24 18:39
Tack Hans-Åke, jag konsulterade Norstedts fågelbok, som alltid ligger i beredskap bredvid datorn. Jodå, kärrsnäppor är det nog, och ungdomar allesammans.
Stämningsfulla bilder! mvh, LO
Svar från Vibybo 2016-11-24 19:18
Tack Lars Olov!
Trotts att jag fågelskådat hela livet är det många av de fåglar du visar som jag aldrig sett. Skogen och myren har varit mina favoritmarker och kusten och fjällen har det aldrig blivit av att besöka. Helt klart är att vadarna är otroligt vackra.
Sten
Svar från Vibybo 2016-11-24 20:21
Tack Sten! Då min son bosatt sig i Kalix (Norrland passar hans natur), har jag varit där några gånger och sett att det är något annorlunda med fågel där. T.ex. går det att gå en stig från huset och, exotiskt nog för mig, flyger en del skogshöns upp. Sedan på våren, har jag noterat att det är mycket mer storspov norröver, och den är inte så skygg heller.
Många fina bilder med fint ljus! Mysigt med bilder på vadare i varmt ljus!
Svar från Vibybo 2016-11-24 20:22
Tack Mikael, det var just det som var den största behållningen med den dagen.
Flygbilderna tilltalat mig mest och alldeles särskilt den sista, den är suverän!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-11-25 08:36
Tack Björn; tur och färdighet, mest tur tror jag.
Kärrsnäppor allihopa! Man ser fläckarna på bröstet, dom är ju inte helt utfärgade nu, som på våren och sommaren! Fina bilder i alla fall!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-11-25 08:38
Tack Jan, det här med att fåglar inte har riktigt samma kläder hela året, det kan förvirra mig.
Fina flyktbilder!
Svar från Vibybo 2016-11-25 08:39
Tack Ernst Göran!
En samling fina fågelbilder, där jag gillar de med speglingar mest.
Den med yrvaken blick var kul, den ser nästan lite trött sorgsen ut. har nog varit en jobbig överfart från öst.
Svar från Vibybo 2016-11-25 12:21
Hej Margareta, jag har själv funderat något liknande om den blicken.