Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

In i dimman, där jag finner träd m.m.

Än en gång hade jag höga förhoppningar; SMHI hade lovat sol, sol, sol. Visserligen med lite moln, men ändå. Gjorde i på kvällen i ordning kameror. Laddade batterier, kollade inställningar, valde objektiv. Ställde fram en ryggsäck med stora kameran och långa objektivet, samt en axelremsväska med 2 kameror: en med reseobjektiv 18-200, och en mindre med svartvitinställning (ja svartvitinställningen på min G1X tar endast i .jpegformat, och dessutom hittar inte Lightroom objektivkorrigeringarna då! upptäckte jag sen). Sen blev det morgon, och det var som vanligt med SMHIs prognoser: helt åt pipan. Det var inte sol, bara dimma, dimma, dimma hela dagen. Nu finns det en väderprognos som heter: Det blir samma väder i morgon som det var i dag. Denna prognos klår SMHI lätt, faktiskt förstår jag inte hur de kan misslyckas så mycket som de gör. Men strunt i det, det var vindstilla, ett par minusgrader och riktigt skönt, så jag styrde färden dit jag tänkt: Tosteberga ängar. Där fick jag gå helt själv. Fåglar var inte lätt att se i dimman, men de hördes riktigt bra. Ovanligt mycket häger i vassarna av oljudet att döma. Motiv saknades det inte, det fanns överallt runt mig. 

                

Inlagt 2017-01-27 16:43 | Läst 944 ggr. | Permalink
Fina bilder som jag naturligtvis gillar. Så bra i svartvitt. Tosteberga ängar var ett måste när vi tillbringade semestrarna i Skåne på 90 talet. Själv var jag nog ute efter rödbenor och liknande men barnen som var små gillade kaninerna mest.
Sten
Svar från Vibybo 2017-01-27 18:54
Tack Sten!
Märkligt vad världen är liten, och så många gemensamma beröringspunkter det finns.
Kaniner är där gott om, fungerar fint som örn-gott.
När jag gick där, tänkte jag: 2 månader till, och fåglarna samlas.
Härliga bilder. Mycket dimma och svartvitt just nu. Det gillar jag.
Svar från Vibybo 2017-01-27 18:55
Tack Bengt, det är ju en fin tid för svartvitfoto på vintern.
Skön serie dimbilder, gillar typen av natur,, Hälsn, LO
Svar från Vibybo 2017-01-27 21:04
Tack så mycket!
Vackert med dimman ändå! Men det finaste som finns brukar vara att få vara med just när dimman lättar och solen bryter igenom, synd att det inte blev så, brukar bli hur fint som helst.. Man anar ju att det finns 'potential' där..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-01-28 08:23
Ja, du har så rätt. Inte en tillstymmelse till solgenombrott var det, men det var ljusare än man kunde tro. Såg det i kameran på exponeringstiderna, 600:an klarade 1/800 sekund på ISO 1600 mer eller mindre, det överraskade mig.
Det var många nyanser av grått och kanske är det lite frost i trädkronorna också. Det är något visst med de nakna träden, men om ett par tre månader så lyser det grönt, och då har nog mång flyttfåglar återvänt.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-01-28 08:25
Det tänkte jag också när jag gick där; hur stor skillnaden är om 2 månader.
Hur var det nu, fyrtio nyanser av grått kanske? Lugnt och vackert med dom lågmälda gråtonerna/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-01-28 08:29
Tack Björn, det är dessa 40 nyanser att välja på nu, men det är fint med detta mjukt gråa också. Idag är det ännu dimmigare ute, 200 meter bort syns absolut inget anat än vitt. Om några månader kommer Aprilljuset, som är oerhört skarpt och blått.