Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Denna helg - växter

Det är lite fart i naturen nu, det har liksom börjat komma igång. Gav mig ut för att söka efter nyanlända småfåglar, men inte ens en liten gransångare såg jag, stora fåglar däremot var det gott om. Tycker småfåglarna är lite sena, eller är det mitt tålamod som brister. En och annan fältpiplärka höll avståndet, hararna höll sig borta. Men växterna stod kvar när jag närmade mig med kameran.

Startar med en blommande salixart, vide kanske. När dessa blommar brukar de första sångarna sitta i buskarna, men inte idag. En bofink sjöng lite ensamt. Men humlorna trivdes.  En bit snärjmåra från förra året satt kvar.Stora träd kan det bli.Fler gula blommor, kabblekan.och tussilagon förstås.Både på buskar och träd började vita blommor komma. Dessa stenfruktträd har nog inte så goda frukter, men är tidiga i blomningen. Hela stora träd.Fanns mer vitt, mjukaste kaveldunsfrön.Denne figuren tyckte jag inte om. Han gick i naturvårdsområdet rakt genom de bästa häckningsmarkerna, mängder av vadare flydde i panik. Aldrig sett någon bära sig åt så innan. Troligen hans bil där också, parkerad på gång och cykelstigen ser det ut som, något som jag verkligen ogillar också.

Inlagt 2017-04-08 16:44 | Läst 924 ggr. | Permalink
Ja nu går det så fort att man knappt hinner med.
Svar från Vibybo 2017-04-08 17:02
Helt rätt, nu börjar det hända allt överallt och trädgården behöver sitt.
Här dröjer det innan den där explosionen kommer. Ganska lugnt. Rödhakar var kanske den jag sist lade märke till. Plötsligt en morgon fanns det mängder i buskarna. Hade tyvärr två hundar just den dagen och någon kamera var inte att tänka på.
Klantar finns det både bland fotografer och jägare. En dag när jag gick till skogen ( medan snön var kvar ) såg jag bilspår hela vägen. vid vissa platser hade bilen stannat och utanför fanns hundspår och spår efter stövlar. Dessutom rådjursspår, jag tolkade det som att han åkte efter vägen och när han såg spår eller rent utav rådjur gick han ur bilen. Hade förmodligen skjutit om han fått chansen.
Sten
Svar från Vibybo 2017-04-08 19:44
Tack Sten. Här finns en likartad "jägare", misstänker honom när det gäller rådjurens försvinnande.
Verkligen fina bilder på vårens första blomster. De som är en så viktig föda för de första insekterna. Som i sin tur kan bli viktig föda för de flyttfåglar som anländer tidigt på säsongen. Härligt att få se!
Angående din sista bild i inlägget vill jag bara säga att fin och häftig utrustning går att köpa för pengar. Men det krävs annat för att ha respekt inför och kunskap om naturen och dess invånare.
mvh Lisa
Svar från Vibybo 2017-04-09 21:00
Tack Lisa, har redan sett ganska mycket insekter, ser hoppfullt ut. Hoppas de små sångarna kommer efter hand nu, såg en sädesärla idag.