Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mera gråskala

Den här gubben blir hetare för varje dag, åtminstone om termometern fäller avgörandet. Men jag orkade ut och ta bilder på en spindel utanför dörren i dag, det var allt. Tog stora kameran, de små med många knappar är utmanande för den trötte. Men nu får det bli lite bilder från innan denna sommar.

  Just stigit upp     blomsterflickan      Sommarkänsla.....     många gånger om i hängmattan      Gamle geten, 8 år är han som tog bilden.      Mobilkoll       syskon        Svensk sommar     det spännande ögonblicket        spännande  ord         Semesterbilden      syskon     

Inlagt 2017-08-21 14:42 | Läst 3269 ggr. | Permalink
Super serie Stefan. Gillar den blide toneskale til portrætter.
Venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-08-21 15:27
Tack Erik, blid tonskala blev bäst, något annat gick bara inte.
Men oj Stefan, vad du överraskar! Toppenbilder! Du har ju verkligen talang för porträttfoto! En fråga eftersom jag kämpar med mina svartvita bilder: har du något särskilt program du använder för dina svartvita foton? Eller någon särskild redigeringsteknik?
Svar från Vibybo 2017-08-21 17:14
Tack Ragnar!
Tar färdigredigerade bilder ur någon mapp jag tidigare framkallat RAW i Lightroom. Oftast en mycket basal framkallning.
Kör dem sedan en gång till i Lightroom på följande sätt: 1. svartvitkonvertering och 2. oftast minimai redigering, om någon. Ska erkänna, att jag på en bild framhävde himlen, hamnbilden, så den fick lite gammaldags filtereffekt. Och bilden över den fick lite skugglättning, mest genom orange-gul spakarna tror jag.
Alltför mycket trixande är kanske kul att göra, men resultatet blir sällan bättre, framför allt inte på porträtt. På andra bilder däremot, t.ex. väderbilder, kan det fungera fint med hejvild spakdragning.
light 2017-08-21 18:16
Tack för att du tog dig tid och svara!
Säger som Ragnar, Vad du överraskar. Tycker du lyckats med alla bilderna, vill ändå plussa för dubbelexponeringen. Gillar även den sista trotts att man inte ser ansiktena. Mycket samhörighet och värme över bilden. Sedan kan undra varför du har en get i trädgården.
Sten
Svar från Vibybo 2017-08-21 17:23
Hej Sten! Så länge frun vill så går gamle geten här. Jag kallar mig själv så ibland. Sen har jag klippt av det mesta på hakan, hon klagade.
Men dubbelexponering har jag bara gjort i yngre dagar helt oavsiktligt, när filmframmatningen slirade. Kanske du menar systrarna i profil? Den bilden visar fickkamerans fördel, när man ser motivet tar det bara några sekunder att dra upp den och fånga in det man ser.
Tack för berömmet!
Förresten finns det en sak till jag kallar geten, det är grannens självgående gräsklippare, tyckte det passade på den.
Sten Björklund 2017-08-21 18:19
Flickorna var så lika så jag missade att det var två. Lika varandra är kanske inte så oväntat. Ser lite olikheter i håret. Hur som helst, trevliga bilder.
Sten