Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

11

Svartvitkonverteringar är det jag för tillfället har att visa.   

 En virkesåker är bland det fulaste som finns, att kalla det skog är en förolämpning mot naturen      otrevlig miljö är det, och väldigt onaturligt.        Bokskogen däremot är lätt att uppleva som behaglig, vacker.      T.o.m. en riktigt våtsur dag på översvämmade fält är bättre än en virkesåker, här blommar det till sommaren och lärkorna sjunger.      Här är några som trivs i det våta      vitkindade gäss      någon plätt finns ju alltid att stå på.      Och så grisarna igen      de gör sig i svartvitt också.   

Inlagt 2017-11-09 16:52 | Läst 351 ggr. | Permalink
Ja inte är virkesåkrarna vackra och nästan omöjlig att ta sig igenom. Det är sådan här trädplantager som skogsindustrin kallar hållbart skogsbruk. Man försöker t.o.m. få oss att tro det finns rödlistade arter i dessa skogar. Här hos mig kan man spara några hektar av sånt här och räkna in det i sina frivilliga avsättningar till nytta för den biologiska mångfalden medan man avverkar skogsskiften som är 150 år.
Sten
Svar från Vibybo 2017-11-09 18:39
Tack Sten, tror det är betydligt värre avverkat hos dig än i Skåne. Här är dessutom granen ingen lämplig växt, på slätten har den svårt att överleva, men i norra Skåne växer den till "avverkningsmogen" på ungefär 70 år tror jag, vilket gör den attraktiv. Men om den är lönsammare än lövträd vet jag inte. Dock är virkesåkern hopplös, oframkomlig, livsfientlig och ful.
Vackra bilder som passade mycket bra i svartvitt!
Snyggt jobbat!
Svar från Vibybo 2017-11-09 18:45
Tack Heléne, det är kul ibland att försöka konvertera till svartvitt, har en viss dragning till det.