Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

567 - Sommarfåglar

 Blev ingen spaning eller bilder i dag heller, feber, men det gör inget, lagret är stort. Bra att ha lagret, fick en beställning på att sätta bilder i 32 småramar som sedan skall sitta på väggarna i ett väntrum på min favoritmottagning, det var kul. Färdig med det nu, skall leverera dem bara. Valde ut bilder med det beställda temat "de fyra årstiderna". Tog först ut en samling från de 2 senaste åren, sedan fick min fru välja vilka bilder det skulle bli. Tänkte hon ser det med andra ögon och gör ett bättre urval. De bilder som visas i bloggen här i dag är från 1 Juli i år. Känns som längesedan.    

  De första bilderna är tagna inne i en buske under stora träd och pågående regn, ganska mörkt även för sommarförhållanden. Där satt de små vännerna och skjulade. Gärdsmygen gör mig lika glad varje gång.      Väldigt söt, men vad är det för uppburrad figur, en lövsångare?      Kanske detta också, i vart fall så fin där den sitter på en halmbal efter regnets slut. Det gäller att torka upp.     Inte den bästa bildkvalitén, men kärrhöken har fått tag på något (eller någon).    Avslutar med 4 tornseglarbilder. De är kul att stå och ta bilder på. Försökt få mellanrum mellan dessa sista bilder, men vet inte om jag lyckats. Ibland när jag lägger in bilder på bloggen här, så får plötsligt det program jag nu skriver i för att få in bilderna, ja då får det programmet fullständigt spatt på något sätt. Använder Windows build 17025 för tillfället.                      

Inlagt 2017-11-26 14:11 | Läst 1763 ggr. | Permalink
Det är bra med ett lager så du kan visa fina sommarbilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-11-26 15:22
Tack Stig, anade i somras att det blir mycket både frivillig och ofrivillig innevistelse om vintern.
Jag råkar ut för det där också. Skriver jag text och lägger ut några bilder och förhandsgranskar, går sedan tillbaks så blir det inget utrymme att under sista bilden. Man måste alltid komma ihåg att markera under sista bilden för att få det där utrymmet för ny bild eller text, Glömmer jag det har jag fått ta bort en bild och lägga in den på nytt.
Gärdsmygen är verkligen en favorit, men jag har inte fått den där fullträffen ännu. Gilla dina tornseglarbilder. Trotts det svåra ljuset så är det teckning på fågeln.
Sten
Svar från Vibybo 2017-11-26 15:28
Tack Sten, när det gäller tornseglare får man ta det ljus det blir, och här blev det svårt, helt rätt.
Vid bildinläggningen gjorde jag helt riktigt ett avvikande klick med musen, sen var det kört. Men man får vara tacksam ändå att det finns, allt kostar att ständigt underhålla, och att vara medlem här är ganska billigt.
Härligt med somriga fågelbilder! Jag tycker extra mycket om gärdsmygen, en väldigt fin liten fågel. Snygg bakgrundsoskärpa i den bilden också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-11-26 16:20
Tack Bjarne, har inte sett den runt huset ännu, eller på den plats den häckade förra året, men hoppas den snart dyker upp igen.
Så kul att få så många bilder uppsatta på en mottagning, härligt !
Fast jag väntar på lite snö nu så får du mig att längta till sommaren med dina bilder.
Gärdsmygen var jättefin !
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-11-26 17:57
Tack Ing-Marie, en mottagnings väntrum är ju också en sådan plats där folk har tid att se på det som finns på väggarna, och kan behöva distrahera tankarna.