Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

574 - Då och nu

Först bilderna som visar då, det är sommarängens fröjder. Ängen är bland det vackraste på sommaren, och en riktig symbol för densamma. En njutning att vistas i. Och nu då? Mörkt gråväder, det passar fint att tvätta bilden i och ta fram julsaker. Det finns en märklig sak varje år då julbelysningen tas fram, om i fall en lampa eller hela ljusanordningen gått sönder, så har det skett när den stått still i en hörna i garderoben, aldrig när det är tänt vid juletid, detta mysterium är för mig olösligt.    

  Detta gillar jag att se       när den milda vinden svalkar      små som stora trivs     gökblomstret      och förgät-mig-ej visar sin vackraste sida.       Till sist en julhälsning från den gamla julbocken, har troligen fyllt 30, men kommer fram varje jul trots att den är något gammal och ful, den är ett måste att vara med i juletider.  

Inlagt 2017-12-03 15:27 | Läst 614 ggr. | Permalink
Det är trevligt att se lite bilder från sommaren Nu innan jul är det grått och diset och mycket regn nästan var dag Ha en skön kväll // Gert
Svar från Vibybo 2017-12-03 16:02
Tack Gert, det är blygrått mest hela tiden, dåligt fotoljus. Mycket koltrastar i trädgården då jag har mycket fallfrukt, och fasaner förstås. I går flög en flock på 5-6 storkar över huvudet på mig här i byn.
Dina sommarblommor är ljuvliga och klart att bocken ska vara med. Vi tar fram samma gamla saker varje år och det hör liksom till.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-12-03 18:06
Tack Lena, riktigt så, vissa julsaker hänger med länge. Gamla fina antika julgranskulor t.ex. kan gå i arv.
Fina sommarblommor. Kämpar med att försöka anlägga en sommaräng hemma på tomten, vilket emellertid förefaller vara ett fåfängt företag. Men vi ger inte upp.
//GöranR
Svar från Vibybo 2017-12-03 19:49
Tack Göran! Jag har under mitt liv då och då hört människor säga, att de försöker anlägga en sommaräng, men inte hört mer sedan. Tror det är svårt. De sommarängar som är utanför byn har i långa tider slagits till hö på eftersommaren, och har aldrig gödslats, men översvämmats en gång per år. Det finns fröer för sommaräng, men vet ej själv heller hur man gör för att lyckas.
gorred 2017-12-03 20:06
Det är svårt. Och det tar tid. Det är inte bara att skvätta ut lite sommarblomsfröer. Det finns bra artiklar på nätet. Och vi ger som sagt inte upp.
Ha det//GöranR
Vackra bilder på ängsblommor och de små Förgätmigejblommorna. Bilden på julbocken är kul med sin näsa.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-12-04 12:27
Tack Stig, nu har jag rakat mig, men innan liknade den mig.
Rena midsommarängen, ser väldigt skönt ut!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-12-04 20:22
Tack Björn, en blommande äng är ett underverk och bland det vackraste som finns,