Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

654 - Blandat

Liten promenad i byn i dag, lät snöfall och nollgradigt. Här och där brummar värmepumparna ute när ägarna är på jobbet, det var tyst och stillsamt, dämpat. Men en råka hade fått vårkänslor, de har typiska vårljud, ganska kul att lyssna på. Dagens bilder är tagna i förra veckan, men det spelar ju ingen roll.    

   Först några trastar            Den lille mumsaren        Groddar sägs vara nyttigt, levande mat. Detta är från gröna linser. Gott är det i vart fall.       Från alla hjärtans dag        Lady in red        Men här var det rött! Har ett par amaryllisar som är julröda nu.       Fler av amaryllisens privata delar.    

Inlagt 2018-02-21 11:39 | Läst 1698 ggr. | Permalink
Ekorren var ju för fin. Såg två idag men det var högt uppe i en gran så det blev inget. Förstår att det är skillnad med grodor och groddar, läste fel först och så såg det ju lite ut som grodben :), men lite tidigt förstås
Svar från Vibybo 2018-02-21 13:17
Tack Peter, än så länge har grodor inte ingått i kosten. Men jag åt wokad frukost i dag, vietnamesisk stil med pinnar och allt.
Gillar färgskalan på groddarna, så också dom två sista med sin intensiva röda färg. Motiven finns nära om man bara vill se dom. Våren är inte långt borta nu. När jag gick med hunden idag kändes det som en riktig vårdag. Hackspetten trummade , talgoxen sjöng och skatorna samlades i stora flockar i träden utanför.
Sten
Svar från Vibybo 2018-02-21 13:42
Jo, det känns så alltmer även om det är tjäle och lite snö faller ibland, ljuset går icke att hejda, det sätter fart på fåglarna. Tack Sten!
Vårkänslor, ett ord som klingar vackert tycker jag. Och en fin blandning bilder var det också. Amaryllisar är spännande att titta lite närmare på.
ing-marie
Svar från Vibybo 2018-02-21 13:46
Tyckte jag borde se på annat än fåglar och is, så jag tog några köksbilder. Tyvärr finner jag inte råkornas små vårsånger på internet, där har bara kraxandet spelats in, synd det, för det hörs riktigt att det är ett romantiskt lockrop, om än lite knäppt.
Hej Stefan.
Jeg kan godt lide nummer 2, men egern er altid søde. Dine macrobilleder er super - især orkideen nummer 9.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2018-02-21 18:32
Jo, de är alltid söta ekorrar, nästan alla tycker om dem, utom en granne jag har. Tack Erik!
Erik Madsen 2018-02-21 21:39
Jo jeg synes, at egern ser søde ud, men det er nogle små banditter. Nogle af dem røver fuglereder. Og det er måske det din nabo ikke synes om. Men sådan er naturens orden jo.
//Erik//
Fin rad bilder, alla tilltalande på sina olika sätt! Grodden påminner mej om ett par simglasögon.
Första trasten och korren gillas extra mycket!
Svar från Vibybo 2018-02-21 18:38
Tack, tyckte jag skulle visa min hälsosamma sida med groddarna.
Fint med Amaryllisar, ja de andra bildrna också så klart! Själv fick jag en massa fröer högst upp i en stängel på min Amaryllis efter att två blommor där hade vissnat.. Det blev istället som två 'kapslar' där uppe som efter att dom sakta torkade öppnade sig, och visade sig ha en massa fröer i form av smala skivor i storlek som dagens en eller två kronor.. Vet inte hur man behandlar dom.. får prova lite längre fram i vår.. Det här har aldrig hänt mig tidigare med mina Amaryllis..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-02-21 18:44
Nä, jag har heller aldrig fått några fröer. Men det är bara att plantera och försöka, blötlägg dem något dygn först. Gjorde vårspaning vid sjön, enstaka andflockar har kommit, öppet vatten ute i sjön.
Härliga färger i serien. Groddarna påminner mig om aliens :) Fast ekorren är nog min favorit!
Så gullig!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-02-21 18:46
De är redan uppätna de groddarna, men nya är på gång. Tack!
Ekorren är väldig fin och groddarna ser ju läckra ut. Jag blir faktiskt sugen.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-02-21 21:26
Tack Lena, ätit vegetariskt några dagar, mycket gott.
Fina bilder på den söta Ekorren, det var ett tag sedan jag såg någon här. Men de finns säkert i våra skogsområden.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-02-22 07:22
Tack Stig, vintertid lockas de ofta fram till fågelmatningar, de äter ju samma mat.