Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

742

Nu blir det resefoto med mobilkameran. Det är ju den som brukar finnas omedelbart till hands i fickan. Resultatet kan bli lite annorlunda, men det fungerar ganska bra. Har 3 lägen på min , dels JPEG, dels RAW som verkar ha någon konstig förinställning avbildande färgfilmstiden, dels svartvit med egen sensor. Det får bli 2 egna mobilkamerabloggar, detta är den första.    

    Passerade Uppsala i god fart.         Kom till Highway Hotel i Härnösand, halva priset mot storhotellen och dubbel trevnad, fin frukost.       Sedan upp till huset i Veniksel, där blev det vila i sängen och regnet stod för musiken, synnerligen avkopplande. Har en mycket omtänksam son som kört dit en dubbelsäng till oss, bara att lägga sig. Livet är bra.         Sent på kvällen stod solen lågt över älven          Här står den riktigt lågt          Det finns ett annat hus i närheten, tror det heter Lillhermans, minns inte riktigt. Ingen har bott där på länge, målat har det aldrig varit. Dörren är öppen välkomnande, men det hjälper tyvärr inte, för hussvampen har redan flyttat in.         Från en annan tid, väldigt många människor i landet vet nog inte vad detta är. Men de användes en gång, inte så länge sen tycker jag. I min barndom fanns småbruken kvar, 2-3 kor och en häst hade månskensbonden, kanske en Ferguson.  Minns mjölkborden, separatorn, den goda mjölken. Visserligen är jag uppväxt söderöver, men det är ingen skillnad, moderniseringen drog fram över hela landet.          Delar från diverse gamla maskiner fyller övergivna lador i hela landet. Konstruerade för att hålla länge, nu lagda till vila i glömskans rike.            Saktar tynar minnena bort, människorna, husen. Försvinner i tiden. Tiden som håller vår vardagliga värld, våra kroppar och allt materiellt i sitt grepp. Tänker ibland på den värld där tiden icke är.     

Inlagt 2018-07-19 11:13 | Läst 614 ggr. | Permalink
Vilket mysigt ställe, Highway Hotel se ut att vara. Charmig inredning.
Grannhuset till dig verkar vara rena rama fyndhörnan.
Ha det så skönt!
Svar från Vibybo 2018-07-19 11:37
Tack Margareta, det är grannhuset till min sommarvistelse, ett fynd för grabbar i 10-års åldern som vill upptäcka spännande platser. Highway hotel passade mig utmärkt, både bra och billigt.
Fina bilder med rester från en tid utan mobiltelefon!
/MA
Svar från Vibybo 2018-07-19 14:17
Det går nog att dela in tiden före och efter mobilen, den är snart nyckelverktyg för att fungera i samhället. Tack!
Jag fastnade inför sista bilden - ser mycket budskap i den!
Svar från Vibybo 2018-07-19 14:18
Tack Ragnar, det var just så jag kände.
Vackert att se kopplingen mellan vår tid och den gamla! Oåterkalleligt försvinner det gamla, åtminstone allt som inte fått status Q-märkt. Tycker bilderna är alldeles utmärkta, tror att många av dom här bilderna inte blivit tagna utan mobilen. Gillar bilden med mjölkkrukorna särskilt, kommer väl ihåg hur dom lät när dom slängdes uppe mjölkbilen :-) / Björn T
Svar från Vibybo 2018-07-19 18:16
Tack Björn, vi färdas i tidens ström. För ögonblicket färdas min tid långsamt, sitter mätt, trygg och belåten ute och känner tacksamhet.
Verkade vara en fin resa norrut! Lite kul med bilderna av de gamla mjölkannorna då jag härom dagen funderade över var alla dessa mjölkrukor som funnits här i landet tagit vägen. Hos min farmor och farfar var det vi barn som fick dra mjölkkärran med mjölkkannorna upp till mjölkpallen. Din sista bild är i mitt tycke en riktig fullträff, mycket fin och själfull! MVH Yvonne
Svar från Vibybo 2018-07-20 09:59
Tackar allra ödmjukast.
Det var en mycket fin bildserie! Första bilden fascinerar, fartfylld förbifart med grön åker nedtill, grå åker upptill och husraden däremellan.
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:02
Tack Christer, första bilden var ett lyckoskott, tagen endast med avsikt att skicka som SMS till vännerna med texten "nu passerar vi Uppsala".