Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

750

24 Juli, kunde inte sova. såg ut genom fönstret kl 04 och det började bli lite ljus i mörkret ute. Lika bra att ge sig ut. Resten av byn verkade sova lugnt, hördes några enstaka fordon från motorvägen i fjärran.     

   Första bilden exponeringstid 1/3 sekund handhållet, sedan kameraväskan över axeln och ut till cykeln.       Det var ganska dimmigt, ut ur byn och svängde in vid trädet på stigen.        Ängarna         Men de här stack upp        Bakom mig         Kyrktornet är alltid fint, ett landmärke.        Lite mörkt i skogsdungen        Kommer ut ur den och skrämmer upp gässen         Där försvann de           Såg ut genom träden, hörde inga ljud, korna låg och sov ännu.    

 

Inlagt 2018-07-31 09:48 | Läst 2722 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Jeg beundrer din morgen aktivitet. Jeg var også vågen kl. 04 og vi har "tropenætter" (Over 20 grader) i disse dage. Jeg faldt dog søvn igen og vågnede først igen kl. 8.
Nummer 2 og 4 er minefavoritter i denne serie.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2018-07-31 10:49
Tack Erik, bättre att gå ut tänkte jag när det ändå inte gick att sova, hemma klockan 05.30 och frukost då, sedan sova. Och utan rejäl dos värktabletter hade det aldrig gått.
Efter resan hade vi svårt att komma tillbaka i rätt tidsrytm, så vi tog tillfället i akt och gjorde som du. Tog morgonpromenaden klockan fyra, två timmar i morgonsvalkan gjorde riktigt gott.
Fast någon fin dimma fick vi inte och inte lyckades vi skrämma upp några fåglar heller.
Fina dimmbilder.
Svar från Vibybo 2018-07-31 11:53
Hej Margareta, det känns väldigt skönt att komma ur vid den tiden. Sitter i dag med kläder doppade i kallvatten, så det känns drägligt. De torkar på en timme eller två, sen får jag doppa igen.
Härliga bilder man kan få så tidigt, själv somnar jag ju inte förrän runt 1 för det är så varmt och då vaknar man oftast inte förrän vid 6-7 tiden. Bild 2,3 och 5 får bli mina favoriter
Svar från Vibybo 2018-07-31 13:23
Tack Peter, värmen kan ställa till det för många. Har t.o.m. fuktat i sängen med kallvatten innan jag lagt mig, och har våt tröja på dagen, det hjälper vid sådan värme. Antingen somnar jag väldigt tidigt och sover 10-12 timmar, eller så blir det några timmars sömn mot morgonen. Skönast är att vakna pigg kl 04 och dra till havet, händer tyvärr sällan.
Ett förträffligt sätt att använda en sömnlös morgon på. Det blev ju bra bilder dessutom.
Har haft oregelbundna arbetstider med många tidiga morgnar, dom har oftast varit bäst, bortsett från griniga höst och vintrar då förstås ;-)
/Thomas
Svar från Vibybo 2018-07-31 13:17
Hej och tack Thomas! Efter ett liv med extremt oregelbunden arbetstid (väldigt extremt!) så är nog min normala dygnsrytm inte som den skulle nuförtiden. När hälsan tillåter är det helt underbart med en morgonrunda. Ta vara på dina tidiga morgnar, de är en gåva.
Det var då för väl att du inte kunde sova, för annars hade vi ju inte fått njuta av de här bilderna!😉
Svar från Vibybo 2018-07-31 13:10
Tack Ragnar, har funderat över min sömnlöshet som kommer ibland, och har börjat försöka göra något av det, förvalta gåvan väl. Oftast mår jag inte alls bra, men när det går försöker jag göra det bästa av tiden. Man ska ta vara på och göra det bästa av det man får. Läsa god litteratur går också ibland, den har verkligen varit en välsignelse.
Oh, jag gillar verkligen dimbilder, speciellt 4,5 och 9 här.
Här är det alldeles för långa sovmorgnar nu, så några tidiga fototurer har det inte blivit.
Men har den här veckan på mig innan det är dags för jobb igen. Vi får se om jag lyckas :-)
Svar från Vibybo 2018-07-31 13:29
Hej och tack! Får hoppas du vaknar illpigg kl 04, tar kameran och far ut i dimmorna för att komponera motiv. Sen hem för rejäl frukost. Det är grejor det. Värmen gör dig nog morgontrött.
Trevligt med dimma, gissar att hösten kan bjuda på mycket av den varan nu när vattnet är rejält uppvärmt.. Så fort som det kommer lite kyligare luft borde det bli dimma i mängd, om det inte blåser för mycket! Vacker bild med gåsflocken och samtidigt dimma i terrängen!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-07-31 13:32
Tack Jan, tänkte som du - det blir nog dimmigt i höst, särskilt om hösten slår ner brådstörtat. Har dock inte sett dessa tecken i naturen ännu, en och annan gås och tranflock stryker över huset, men ganska lite egentligen. Håller efter stararna här, de plundrar all frukt.
Fantastiska bilder Stefan. Verkligen underbara. Morgonstund som den skall upplevas! Själv sover kag för länge...
Svar från Vibybo 2018-07-31 14:13
Det är så skönt och välgörande att sova gott. Kanske någon gång du vaknar tidigt och tassar ut, men det gäller ju att vädret är rätt.
Härliga bilder Stefan Dimm bilder är fina men ja sover så det blir inte så ofta jag går upp vid den tiden Ha en skön dag i sommarvärmen // Gert
Svar från Vibybo 2018-07-31 15:27
Tack Gert, var glad för din goda sömn, den förlänger livet.
Häftig tjockdimma! Vi har sällan så vackra inbäddande dimbankar där jag bor, jag njuter av att få se på bilder som dessa i stället!
Svar från Vibybo 2018-07-31 16:37
Tack Anne-Sophie! Jag bor i ett träsk (vattenrike på turistspråk) med havet ganska nära, så här finns möjligheter för dimbildning.
Magiskt vackra bilder! De vackra morgontimmarna är det inte mycket som slår vad gäller naturupplevelser! Ha en fin dag! Yvonne
Svar från Vibybo 2018-08-01 08:46
Tack Yvonne, funderade på det kl 04 denna morgon, men blev inne med min feber.