Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

752

Det är superhett i trädgården, brunbränt, håller liv i viktiga växter med lite punktbevattning. Än är det kvar svalor och tornseglare, men de försvinner snart. En och annan blåmes, och en mängd gråsparvar/pilfinkar finns också. Gladans dagliga patrull över huset. Vid gryning och skymning sträcker lite gäss över på låg höjd, de blir fler senare. Kajor är det gott om, såg första stora höstsamlingen idag, hundratals i flocken över fälten här intill. De som märks mest är stararna, lämnar jag dem ifred är här ett femtiotal som plundrar allt av frukt och bär som är mer eller mindre moget. Så de får viftas bort ibland. Det kan komma flockar på hundratal. Det är en liten by med kanske 1500 invånare, men det konstanta antalet starar i byn vid denna årstid måste ligga på minst 1000, bara på denna lilla yta. Inte undra på att de kan förmörka himlen när de drar söderut. Nä, nu blir det bilder på glupska starar.     

   Ner med det innan någon annan tar det.        Trögt att få ner, men det är det värt.        körsbär    plommon    lite stort kanske......     gör som krokodilen, skakar det tills det slits itu.         Till sist - spanaren, alltid närvarande, alltid beredd.    

Inlagt 2018-08-02 15:33 | Läst 1854 ggr. | Permalink
Fina bilder på starar Här upp finns knapt några starar alls Ha en skön dag i solen // Gert
Svar från Vibybo 2018-08-02 17:13
Tack Gert, jag bor nog mitt i flyttvägen.
Fina bilder på stararna, du ser ju ut att komma tätt på nu när du har dem i trädgården. Jo varmt är det, sliter några dagar i kolonistugan, egentligen är det för varmt för sånt
Svar från Vibybo 2018-08-02 17:15
Det är för varmt, ändå bakar jag bullar, det får bli något som inte är tungt. Ibland kan jag ta bilder på dem ute, ibland får jag öppna dörren och vänta inne.
He he, fina bilder på Stararna! Jag har haft en flock här på mer än 100 st. och dom har varit här i kanske tre veckor, och oftast har dom flugit tätt mellan Tantolunden här och kanske bort mot det 'gröna' (gula) nära Högalidskyrkan eller möjligen vidare bort till Långholmen, där finns det också en del kolonilotter. Har sett dom flyga förbi flera gånger på förmiddagen och ibland på kvällen. Men de senaste dagarna har jag inte sett dom, så dom dyker nog upp hos dig inom en vecka..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-08-02 19:00
Tack Jan, det är mycket troligt. Gott om trädgårdar och boskap för mat, och stora vassar i sjön att ta skydd i. De sitter gärna i en jättehög poppel ett par hus bort så länge det är hyfsat varmt, och att då sitta ute här hemma och höra kanske 500 starar kvittra samtidigt, det är lycka.
Mycket fina bilder på de glupska stararna, som vanligt vinner bilderna mycket på att förstoras. MVh Yvonne
Svar från Vibybo 2018-08-02 20:02
Tack så mycket Yvonne, de är nog i direkt nedstigande led från raptor dinosaurerna.
Utmärkta starbilder! Här hos oss ser vi dem mycket sällan, de vill väl hellre vara nere på slätten kan tänka.
Svar från Vibybo 2018-08-02 23:00
Tack Christer, de har allt de behöver här. Frukt, bär, boskap, vassar att sova i om natten.
Det var en glupsk en, nära och detaljrika bilder.