Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

813

Så blev det en promenad idag.

På väg ut från byn mötte jag en havsörn, av riktningen att döma på väg från Tosteberga till Hammarsjön, och jag åkte med rakt motsatt mål, till Tosteberga. Nåväl, väl framme vid de havsnära betesmarkerna fanns det ovanligt lite fågel, men de bilderna kommer imorgon. Det blir bara bilder från promenadvägen nu, inget häpnadsväckande som skakar om bildkonsten.

Här på väg genom ett landskap jag trivs i, både öppet och slutet, med en mark som mularna försiktigt ansat med perfektion. Och gödslat, stövlar är ett måste. 

Tycker om att spana efter fåglar i ett vackert virrvarr.

Denna gamla koväg gillar jag extra mycket. Lägg märke till de blå plastbanden på bilden, de blir fler för varje år, en del uppfattar nog detta som en tillåten nedskräpning. 

Lite färggrant fanns det kvar.

Favoritträdet som jag tar en ny bild på varje gång jag är där.

Detta såg också fint ut.

Sedan gick blicken från träden till det mindre i landskapet, nyponen såg fina ut i år. 

Ett minne från sommaren sticker trotsigt upp, ett smultronblad. 

Sen följde ögonen marken, där fanns en liten blå blomma i ett grönt hav.

Och en gul också, undrar om de klarar denna nattens frost.

Inlagt 2018-11-03 20:50 | Läst 6217 ggr. | Permalink
Bildkonst är många saker Stefan. Det är dock en konst att hitta de vackra sakerna i naturen och fotografera dem så bra man kan. Och det är vad du gör. Jag faller speciellt för nummer 3, vilket ger en känsla av att gå genom en tunnel och vidare in i ett okänt område.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2018-11-03 21:36
Tack Erik, det är som en tunnel. Åt ena hållet mot bilen, åt andra hållet mot äventyret. Lika vackert varje gång, på våren blåsipporna, om sommaren grönska och fåglar, på hösten färger, och om vintern alla linjerna i grenverket.
Dom där tunnlarna som bildas i växtligheten minns jag mycket väl från några ställen som vi alltid besökte, kommer bara inte ihåg var. Miljön vid Tosteberga känns också igen. Om nu trädbilderna är därifrån. Gillar trädbilderna som väcker minnen.
Sten
Svar från Vibybo 2018-11-03 23:56
Jodå, allt är från Tosteberga. Här liksom du varit på kyrkogården i dag och tänt ljus.
Tack Sten.
Fint, tunnelseende i en positiv bemärkelse här.
Ser att du har en fin natur där i din närhet, de blå plastbbanden, symboliserar de något eller är de bara där för att markera vägen?
Fint också med blommor långt in på höstvintern. Såg även på min runda med lånehunden i dag att det blommar en hel del även här. Ringblommor och rosor prunkande så fint.
Njutningsfulla bilder du levererar, ger ett lugn.
Svar från Vibybo 2018-11-04 14:05
Tack Margareta, de blå plastbanden sätts med säkerhet upp vid olika aktiviteter, t.ex av lärare vid orientering. Tyvärr tar ingen ner dem igen, de verkar hålla några år minst.