Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

660 - far omkring som tättingar

Nu är det bråttom med födosök i vinterkylan, småfåglarna har en utmaning nu. Här är bilder på talgoxens strävanden, samt några andra mesar. Ofta är det frön som fallit ned från träd de finner. Bilderna är tagna den 17 Februari.    

   En liten trudelutt         Lite av det tumörliknande ni andra visat  ses vid ögat i bilden härunder. Tyvärr ville den inte komma nära nog.                  Ensam på sin pinne i stora skogen       En liten actionfigur          Här har jag dock bjudit på hampafrön.    

Inlagt 2018-02-26 09:11 | Läst 1709 ggr. | Permalink
Någon form av skada verkar talgoxen ha, det vanligaste brukar vara koppor som kan bli ganska stora och öppna sår. Det här ser inte ut att var det. Ser nästan ut som en tagg fastnat.
Sten
Svar från Vibybo 2018-02-26 13:00
Ja, jag vet inte, det är svårt att se med så dålig upplösning, tyckte bara det var likt det som visats tidigare. Men visst är det gott om taggbuskar häromkring. Tack!
Även om de anses vara vanliga så är de väldigt fina, så fina att man borde ägna sig mer tid åt att fota även dem, då jag sticker iväg efter kameran är oftast då det kommer någon fågel som jag sällan ser vid fågelbordet.
Svar från Vibybo 2018-02-26 13:03
Jo, så är det. Sen är det nog lättare att få en bra bild av en vanlig fågel. tack!
Talgoxen är en fin representant för tättingar och trevlig att se, under en tid när jag bodde i Täby fotade jag en del och även Blåmesar var ganska vanliga vid fågelbordet.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-02-26 13:21
Tack Stig! Har knappt haft mesar alls vid fågelbordet i år märkligt nog. Dessa fann jag i skogen, där jag först lagt ut lite frön.
Talgoxar och blåmesar är våra vanligaste gäster tillsammans med grönsiskor. Nog lever de ett ganska hektiskt liv och nu har de dessutom börjat flyga runt och jaga varandra. Fast kanske inte idag för nu är det minsann vinter ordentligt.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-02-26 18:58
Ja, de får nog lugna sig lite till, men idag såg jag ett par nötväckor som inredde sitt bo.
Fina bilder! Den ensamma på pinnen var lyckad.
Ja det är full fart på dem i kylan. Märker i min matning på jobbet att de bråkar mindre och sitter oftare tillsammans på mina frö och jordnöts rör.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-02-27 07:13
Tack Johnny, det går mycket mat nu. Jordnötssmör var en bra idé, har osaltat jag ska ta ut.