Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

691 - naturen visar sin vita sida

Jaha, då var det snö och vinterkänsla ute igen. Även vinterkänsla inne med febergubben, men det går ju alltid att strutta runt lite med kameran, t.o.m. utanför dörren någon minut. Fåglarna är väldigt hungriga idag, måste snart få tag på en ny säck foder. Det får bli bilder tagna för någon vecka sedan tror jag.     

Knölsvanar får lägga boplanerna på is för tillfället tror jag, snön ligger vit ute, fruset och kall blåst.         Ser hur de flyger runt "sin" damm de häckar i varje år.       Men de väntar tålmodigt        Storken har haft hälsningsceremonier         i boet med sin andra halva, hon får nog knipa om ägget lite till, tills det blir lite varmare.       Sångsvanar på väg        Den ena ropar och får en förvånad blick av den andra, så vad ropade den?        Det kan ju vara ett äkta par           I går kväll        såg det ut så här, i dag har det slutat snöa åtminstone.    

Inlagt 2018-03-28 11:12 | Läst 2077 ggr. | Permalink
Vi slapp snön :). Hade lite funderingar på Pulken idag, kom till Lund men tyckte det var för kallt i vinden (det tyckte nog fåglarna också, för det var inte så många ute), så det blev enbart en bilresa idag.

Fina stork och svanbilder.
Svar från Vibybo 2018-03-28 13:18
Tack Peter, vet inte hur det ser ut vid Pulken nu, men östanvinden är eländigt kall känner jag när jag går ut med fågelmaten, hör från sängen hur den maler oupphörligt.
Konstigt med all snö ni får! Här skiner bara solen mest varje dag, men nätterna är väldigt kalla och blåser det så är dagen också kall trots sol.. men idag verkar det vara svaga vindar! Bilderna på flygande Sångsvanar var extra fina! Dom sjunger/ropar nästan alltid när dom flyger till skillnad mot Knölsvanarna som bara har sitt 'vingljud' det är bra, det blir enklare att skilja dom åt på håll! Stod 10 meter ifrån ropande Sångsvanar här vid Kastellholmen tidigare i vinter, och det är ett riktigt högt ljud som dom åstadkommer, det hörs långt! Själv tycker jag att det påminner mycket om Tranornas rop..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-03-28 13:24
Har inte tänkt på det, men ropen påminner om varandra, och så nära som 10 meter borde garanterat få effekt på trumhinnorna. Vi har östanvind här och den brukar vara ihärdig, malande och öka på elförbrukningen rejält. För 4 år sedan blommade aprikosträden för fullt hemma och skörden blev bra.
Tycker extra mycket om den första med vassen bakom. En gång i tiden gillade jag att måla. En av de alster som finns kvar är två knölsvanar med vass i bakgrunden. Just i den färgen. Jan skriver om vårens ljud. Det märkligaste jag varit med om i den vägen var en gång för ca. 20 år sedan när jag var ute för att lyssna efter ugglor. I tid räknat kanske 22, 23 mars. Mycket snö, kalla nätter, månen kastade långa skuggor över snön. Plötsligt ropar två tranor väldigt nära så det ekar över skogen. Det var en alldeles speciell upplevelse.
Sten
Svar från Vibybo 2018-03-28 13:27
Kan tänka att det är minnesvärt när någon plötsligt trumpetar alldeles intill en nattetid i skogen. Mina målsrgrejor står framme, men jag känner mig för trött, skaparkraften kommer inte genom det trötta.
Stackars er som får mer snö! Inte kul. Fast jag måste ju säga att jag gillar bilden på träd och snöflingor ändå. Jättefin bild!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-03-28 18:46
Tack Eva, brukar ta sådana bilder vid årets första snö normalt, hoppas detta är den sista. Trädet är benved och det har fåglarna planterat där.
Fina fågelbilder..o nu snöar det igen när jag kollar ut..
Mv/Gunte..