Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

850 - vårfåglar i tusental

Åkte ut till Pulken idag, där var så många tusen tranor så jag har aldrig sett dess like. Solen sken och det var ett smattrande ljud av kamerornas slutare i omgivningarna. Men vilken dag! så bra det kan bli helt enkelt. Det blev så många bilder att det är rent omöjligt att välja.

Startar med tranor i luften

Hoppsan, här under slank ett par gravänder in, de kommer varje år tillsammans med tranorna.

Sen sänker jag blicken lite efterhand

Där var inte mycket till dans, mer övningssteg, träning inför de kommande dansen.

Starar i finaste vårdräkt

Till sist fågelfotograf i vårdräkt

Inlagt 2019-03-26 19:03 | Läst 1387 ggr. | Permalink
Hej,
Bra bilder med hög täthet av tranor.
Ha det gott
Bob
Svar från Vibybo 2019-03-26 19:13
Tack Bob, det var nog en 500 X 500 meter ganska tätt med tranor.
Jag väntar ! Hade inte en aning om eller hört talas om Pulken.
Sten
Svar från Vibybo 2019-03-26 19:25
Det har varit en rastplats för tranor ett tag nu, det är just på våren som där är liv, på sommaren går det inte att finna mycket fågel just där, de sprider ut sig in i det undanskymda.
https://vattenriket.kristianstad.se/pulken/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nytt-tranrekord-vid-pulken
Snyggt, många fina tranbilder, även den på staren är fin. Fint fåglar de med tranorna är på väg att landa. Läste i tidningen idag att det var nytt rekord på Pulken, något över 9000. Jag ska ju hämta fler delar till växthuset så jag får väl ta ett stopp vid Pulken
Svar från Vibybo 2019-03-26 19:57
Tack Peter, jag kom dit vid 9 och åkte vid 10.30 - under den sista halvtimmen flög minst hälften iväg, det tunnades ut snabbt. Ibland har jag kommit dit i uselt väder och några enstaka tranor, det varierar mycket, idag var det definitivt bingo.
Kul! Ja, snart hänger man väl inte med i vårens framsteg.. Förra året missade jag Tussilago.. dom hade blommat över innan jag fattade att jag missat dom.. får se om det går lika snabbt med allt även denna vår..?
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-03-26 19:58
Tack Jan, det går snabbt nu, de första aprikosblommorna hat slagit ut och fasanerna har börjat lämna trädgården för ett mer naturligt liv på ängarna.
Oj så mkt tranor! Måste vara fantastiskt fint att se så många tillsammans! Jättefina bilder, inte minst på dom flygande tranorna. Häruppe har jag bara sett någon enstaka än, hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-03-27 09:20
Tack Björn, läste i lokaltidningen idag att det var mer än 10 000 tranor där, det var ett väldans liv, och ganska varmt i solen att stå där och lyssna på fåglar och människor.
Det blev många Tranor det, jag såg någon uppgift om att det lär ha varit flera tusen tranor någonstans i södra delen av Sverige, kanske det var Pulken. Bild nr. 6 uppifrån faller jag för och bilden på Stararna.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2019-03-27 09:22
Tack Stig, några hade räknat det till över 10 000 tranor när jag var där och tog bilderna, ingen brist på motiv där inte.
vackra bilder, och vad roligt att få se/fota så många :)
vi var vid Hornborgasjön i söndags och fotograferade ett helt gäng med tranor :)
Svar från Vibybo 2019-03-27 09:24
Tack Joakim, de är på väg till Hornborgarsjön, det var över 10 000 tranor på Pulken när jag tog bilderna. Idag har jag mulet surväder ute, det blir nog ingen större spaning idag.