Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

951 - liten kvällsutflykt

Lite överraskande ringde det på dörren i går kväll, fick inbjudan till liten utflykt, det går ju inte att tacka nej till. Först in till staden för att se på den nya väggmålningen

Den blev väl bra?

Sedan ner till Åhus

Tvärs över ån ligger gräddhyllan

Så ska en båt se ut, säkert låter den riktigt vackert

Det blev fransk parkering vid ån, men ingen klagade, de beundrade bilen. På himlen syns aftonstjärnan.

Hemfärd

I kameran kunde det bli lite mer psykedeliskt

Inlagt 2020-09-15 17:10 | Läst 913 ggr. | Permalink
Jag gillar verkligen dom där fantasifulla väggmålningarna. Så mycket bättre än gråa tomma väggar. Var något extra att åka i den bilden förstår jag. Jag är väldigt dålig på bilmärken så jag vet inte vad det är men påminner om bilar från det jag var ung.
Sten
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:03
Tack Sten, det är en Plymouth Valiant som bl.a. användes av polisen på 60-talet, importerades av Saab ANA. Just denna är direktimporterad från USA.
För 100 år sedan var just den husgaveln mycket fin. Indelat i rutor över gaveln fanns namn på alla närliggande butiker och hantverkare med vacker skrift och bilder, allt i svart och vitt.
Fin målning med kungsfiskaren och allt. Fina kvällsbilder också
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:05
Tack Peter, det har blivit några annars mycket sällsynta kvällsutflykter på sistone.
Väggmålningen ä verkligen fin, med kungsfiskare och allt. Jag gillar det detaljrika och sagoinspirerade. Jag bryr mej inte så mycket om gamla bilar men jag förstår att det var en speciell utflykt och jag kan tänka mej att andra här på FS kan tala om allt möjligt om den bilen.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:10
Hej Lena, intresset för gamla bilar finns ännu i befolkningen, men åldern hos ägarna är i ständigt uppåtgående. Just bilen på bilden tillhör min frus kusin, den är direktimporterad från USA.
Väggmålningen är klart populär i staden.
Snyggt, kungsfiskaren höll jag på att missa. Det jag inte fattar är hur man lyckas med proportioner? Det målas ju ändå med en armslängd som "mått".
- hawk
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:13
Hej Håkan! Då jag själv målat tavlor i normal storlek och inte över en hel vägg, så vet jag inte riktigt hur konstnären gjorde, men det troliga är att det först gjorts en skiss, sedan en målning i normal storlek, och därefter med någon mätmetod skalat upp motivet på väggen, det torde vara mest rationellt.
Hej Stefan.
Naturligtvis kan du inte säga nej till ett sådant erbjudande - och inte alls i en fin veteranbil (har sett den tidigare). Imponerande väggmålning, men nummer 3 och 4 får min röst i denna fina serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
(tidigare veteranbilsägare).
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:17
Hej Erik!
Veteranbilsägarna blir allt äldre med tiden, var på en stor träff ikväll, och de enda yngre grabbarna hade lätt omgjorda Volvo 740 i mycket fint skick.
Väggmålningen är populär i staden.
Trevlig utflykt och inte minst bilderna..
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:20
Tack Gunte, bilderna är tagna med min frus gamla anfrätta Sony RX100 modell nummer 1. Den är fortfarande förvånande bra, har återupplivat den en gång då den hade ett inbyggt mjukvarufel, det tog några försök innan det lyckades.
Här blev det varierat, kul! Tack!
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:21
Tack Ragnar, varierat är kul, åtminstone ibland.
Verkligen fin väggmålning! Med fågeln kungsfiskare perfekt avbildad.
Vart någonstans kan man se denna målning?
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2020-09-16 20:26
Hej Johnny! Målningen finns på en husgavel i centrala Kristianstad, en gavel som för 100 år sedan var fint dekorerad med reklam för kringliggande butiker.
Adressen är i ena ändan av Ö Vallgatan, närmast museet.
sears 2020-09-18 20:42
Tack för det Stefan!

MvH
Johnny