Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

952 - vid Alltidhult

Då det kändes bättre och vädret var vackert for jag idag iväg på min äventyrsmaskin till en ort med ett lockande namn - Alltidhult. Lagom utspridda hus i en vacker trakt med historia, vatten, skog och betesängar. Enbart grusvägar, det gillar jag. 

Hojen med kameraryggsäck. 

Alltidhult ligger mellan 2 sjöar, detta vattendrag förbinder dem.

Det är mycket sten i jorden där, eller kanske lite jord mellan stenarna. 

Sol, värme och härligt mitt i September. 

En del stenar i skogen var av det större slaget

Graffiti på ett träd några km från närmaste hus, någon har taggat trädet tror jag. 

Inlagt 2020-09-15 21:30 | Läst 198 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Stefan - det måste ha passerat min uppmärksamhet att du åkte på motorcykel !!!
Trevligt och vackert område som du har hittat där med massor av motiv - gillor.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-09-16 19:51
Hej Erik!
Jag bytte in min lilla scooter hos MC-handlaren för ett par månader sedan, det blev en maskin för lagom små äventyr. Har numera så stabilt blodtryck att jag vågar köra motorcykel igen.
Erik Madsen 2020-09-16 19:54
OK - det lyder godt. Men pas nu på dig selv og bliv ikke for overmodig :-)
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2020-09-16 19:57
Nä, det är oerhört farligt, så jag tar det lugnt.
Den där hojen skulle vara bra att ha uppe i Jokkmokk på alla småvägar som är avstängda. Lite svårt att ta sig fram på den steniga åstranden. Men kanske det finns stigar en bit upp. Alltidhult har jag aldrig hört.
Sten
Svar från Vibybo 2020-09-16 19:56
Hej Sten ! Det är nog ett tiotal året runt hus i Alltidhult, utspridda. Lite Norrlandskänsla. Hojen kör jag förutom på asfalt på grusvägar och skogsvägar, sen är jag ganska försiktig, för i gånghastighet har en mc ingen egenbalans, jag har korta ben och den väger 180 kg.
Alltidhult har alltid nåt att bjuda på i fotoväg ser det ut som..
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-09-16 19:58
Tack Gunte, onekligen är det så, men det mesta vackra var nära hus och jag ville inte tränga mig på.