Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Men blev det någon retrokänsla då?

Tog det billiga kinesiska objektivet ( 150 kr nytt) och satte det på Panasonic GX1 huset (350 begagnat), satte kameran på monokrom inställning, detta för att se om det blev någon s.k. retrokänsla i bilderna, kanske är jag lite hipster, min svärson påstår att jag är en hipster. I vart fall blev det inte mycket utflykt, dagisviruset härjar i kroppen min med feber, rinnande kran och ont. Nåväl, det blev det den vanliga överraskningen i Lightroom - bilden är tagen med monokrom inställning i kameran, den visades i färg i Lightroom, jag hade glömt det, men det är ju lätt ordnat. Tog de första bilderna i går.   

   Här är det drömmar på en hylla, de kastas inte, säljs inte, kanske en dag....       Sedan fick Ingrid-Marie ställa upp som modell, ett äpple med behaglig röd färg.      Det blev grillade revben, somnade tidigt och sov i 12 timmar.      En minipromenad i dag, regn och svårt att ställa in skärpan och hålla paraplyet samtidigt.      Hus fick bli motivet.      Regnljus, vinjetteringseffekten kommer automatiskt med liten bländaröppning       Här smög sig en färgbild in, leksaksobjektivet kan faktiskt prestera lite ibland, ville visa det. Och att regnljus och växtlighet gifter sig fint.      Monokromt      Till sist brödrosten, 1/10 sekund utan någon som helst bildstabilisering, förvånansvärt lite oskärpa för att vara mig.  

Inlagt 2017-09-22 14:09 | Läst 2953 ggr. | Permalink
Har ofta tänkt på tekniken. Vad är det som får oss att köpa ett objektiv för femton, tjugo tusen när man kan få ett objektiv för hundrafemtio kronor. Om du inte skrivit något om bilderna utan bara lagt ut dom, hade vi då frågat oss vad har han för skitobjektiv och fotar med. Nej tror inte det. Vi har blivit väldigt fixerad av vad man fotar med istället för att koncentrera oss på motivet. Sista färgbilden kan inte bli bättre. Snyggt.
Sten
Svar från Vibybo 2017-09-22 16:31
Tack Sten, tror att det var just genom objektivets brister som bilden lyfte lite. För vardagsbilder behöver de flesta nog inget annat än mobiltelefon i dag, men hur länge varar de bilderna?
Verkar vara ett trevligt objektiv. Lite förvånad över att jag gillar äppelbilderna i svartvitt så mycket. Trodde att det var ett motiv för färg, men det blev fint i svartvitt.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-09-23 12:36
Tack Bjarne, har testat svartvit foto på äpplen innan, och det gick bra Man vet inte förrän man provat.