Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mindre fåglar

Från i förrgår, startar med de mindre fåglarna, de har börjat anlända efter hand nu. Vädret idag ute är övervägande mulet, upp mot 9 grader och vinden får huset att knaka. Ska ut och se mig om lite.

Ladusvalan hade kommit, satt på sin vanliga pinneja, ett helt gäng var där på pinnarna.En liten figur kikar misstänksamtmen visar upp sig sedan. Uppburrad i kylan, men som ofta när det gäller små sångare, vågar jag inte gissa arten ens.Fältpiplärkan hade också anlänt till sin vanliga hörna på ängen, där den häckar varje år.Sånglärkan i sitt rätta element om våren, placerar sig oftast mellan kameran och solen.Svish, så far de förbi, ett budskap om sommaren som skall komma.Ser mycket exotisk ut i solen när metallicdräkten blänker på staren. En fågel som kan se högst olika ut, vacker och välljudande, men en plåga i körsbärsträdet, något jag vant mig vid och accepterat.Till sist en som inte flyger så högt, men jag tycker bilden är typisk för hur man ofta ser vilt ute. Lite försiktigt, på håll.

Inlagt 2017-04-21 09:00 | Läst 249 ggr. | Permalink
Ett gäng fina fågelbilder återigen. Tycker svalorna var tidig. Vet inte riktigt när dom kommer hit men det dröjer nog, brukar märkas i alla fall, Brukar vara helt tomt ena dagen och luften fullt av skrik nästa dag. ( tornsvala). Kan hålla med om att sångarna är väldigt svåra att artbestämma.
Sten
Svar från Vibybo   2017-04-21 14:25
Tack Sten, tornsvalan väntar jag inte ännu, tycker det är en sommarfågel som vill ha riktig värme, en fåglar är ju sådana. Jag blev också lite överraskad av ladusvalan.
Fina bilder som gör att jag längtar ut i naturen...men det är ju så kyligt brr!

När kommer värmen??

Sångaren är en gransångare, det ser bl.a på de mörka, nästan svarta benen. Piplärkan tror jag är en ängspiplärka. Fältpiplärkan är i en ljus fågel, nästan sandfärgad, har inte så mycket streck på sidan som på din bild, tycker också att din piplärka känns lite för liten för en fältpiplärka. Kan ju ha fel då jag bara gör en bedömning på en enda bild och du sett fågeln live.

Ha en skön vårdag!

Daniel
Svar från Vibybo   2017-04-21 14:29
Tack Daniel, du kan mycket väl ha rätt om piplärkan, bilden kunde vara tydligare, den ville hålla avstånd. Sen funderade jag på gransångare, men de uppburrade fjädrarna gjorde att jag var osäker på fågeln, sen är jag ingen artjägare heller, utan lyssnar, känner, funderar och ser egentligen på lite allt möjligt när jag är ute. Det viktigaste för mig, är att fågeln ser vacker ut där den är.
Härligt! Svalor allmänt är också en sån där extra fin milstolpe som visar vårens framsteg.. jag har inte sett nån än.. Tror sångaren är en Gransångare 'salt sill salt sill..' men sångare ÄR svårt, om man inte hör dom.. Kul med Fältpiplärka, sån har jag nog bara sett 3-4 gånger över huvud taget.. Har inte sån miljö här.. tycker för övrigt att lärkor också är lite 'svåra' förutom Sånglärka så klart..

Först nu läste jag Daniels kommentar ovan, har också en minnesbild att de Fältpiplärkor jag sett varit ljusare med inte så mycket teckning..
Hälsn!
Svar från Vibybo   2017-04-21 14:33
Tack Jan, den här lille gynnaren var knäpptyst, var nog frusen av sig, jag tyckte den var så fin i solen när den såg tillbaka på mig. Däremot i dag var jag ute nära havet, höll på att blåsa kull där, men inne i en skogsdunge kunde jag lägga mig ner bland blommorna och lyssna på bofink runt om och t.o.m. lövsångare tyckte jag det lät som.
Jeg savner både svalerne og sanglærken - de er i tilbagegang her i DK
Venter stadig på varmere vejr.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo   2017-04-21 15:30
Tack Erik, det är tragiskt med tillbakagång för dessa fåglar, vet ej varför. Det varma vädret kommer nog inte denna månaden, det händer att det snöar första veckan i Maj. Riktigt varmt brukar det inte bli förrän förrän efter midsommar, du bor ju vid spetsen av en sibirisk halvö! Men visst, en del riktigt varma perioder får vi säkert före midsommar, så du kommer ut!
Vilka magiska bilder! Gillar hur du fångat både svalan och starens otroliga färgplalett, gällande den sista bilden sa jag högt för mig själv..nämen... i positiv bemärkelse :)
Svar från Vibybo   2017-04-21 15:39
Tack, tar berömmet åt mig, livet är nog för kort för att vara blygsam, tack ska du ha! Den sista bilden är bara något jag såg när jag passerade med cykeln och hade kameran i ena handen, styret i andra. Då går det fortare att stanna och ta en bild än när allt ligger i ryggsäcken. Men lite riskabelt är det nog att fara fram så på stigar (knappt) och grusvägar.
Det är ju nu alla fåglar har klätt upp sig och imponerar med sin kraft och utstrålning, gjorde jag själv det som ung? Tror inte det, men det gick ju bra ändå, tänker jag mig, ganska förnöjd med det mesta.
En svala för ingen sommar varför.
Enbart njuta glädjas åt dina bilder nu igen.
Gun-Inger