Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vått, vått, väldigt vått väder

Startade dagen med någon infektionsvärk, hela kroppen kännbart mörbultad, men ingen feber. Har sällan plågsam värk dagtid annars. Så jag körde min vanliga värkbehandling dagtid (svårt på natten): tog cykeln ut och "bröt upp" värken med full fart framåt. Efter 1 km kändes det bra, pigg och rörlig, än en gång fungerade det. Vädret var ett konstant strilande regn denna dag, var ute 1,5 timme och stod där i vätan. Hade ryggsäcken med kamerautrustningen, tog fram Canon 7 mII och Tamron 150-600 (kameran tog vädret bra, men objektivet lär behöva ett dygn att genomtorka, det läckte) samt min lilla Nikon P300 (som tålde vädret hur bra som helst). Efter en timme var det lite immigt i bilderna, och linserna nerstänkta, men jag tog lite bilder ändå. Visar bara naturbilder här, fåglarna får komma senare. En del av fågelbilderna föreställer en liten hemlighet jag får skriva om senare.  

 Jag stod på en slipprig lervall med sjön längre bort i bild, vackert och härligt, men väldigt vått.   Där borta var sjön.    På andra sidan var vetefältet.    Och mitt ute i det tryckte de sig tätt tillsammans i vätan.    T.o.m. dräneringsdiket såg fint ut i regnet. Här är som i Holland, under havsnivå med dräneringsdiken och pumpstationer.     En karborrtistel, regnet kom med i bild  samma här med åkertisteln.     Kråkvicker, en ärtväxt, kan fungera som foderväxt.     Här syns regnet.    Stack ner kameran i det gröna, vet inte vad det är, men den var fin den blå blomman.   Kan inte namnet på denna heller, den sprider sig gärna in i trädgårdar.     Flädern trivdes under molnen och småfåglarna skulade i buskarna.    Svinmållan är god, toppskotten har en smak av gröna hasselnötter.  

Inlagt 2017-06-30 20:27 | Läst 2491 ggr. | Permalink
Det er noget jeg aldrig kunne finde på - ud i regnen. Men det var måske noget jeg skulle overveje. Du har fået mange flotte billede ud af dine anstrengelser. Jeg stemmer på nummer 4, 9 og 11.
Hav en god aften.
//Erik//
Svar från Vibybo 2017-06-30 21:36
Tack Erik, förmodar din elbil är vattensäker, och med en poncho i plast så kanske det gå.
Det blir fina, mättade och lite dämpade färger i regnväder - snyggt fotat.
Det är svårt med värk, förstår vad du menar, men ett aktivt och bra förhållningssätt som tydligen funkar!
Ha det//GöranR
Svar från Vibybo 2017-06-30 21:37
Tack Göran, aktivitet är något jag tror på.
Vackra regnbilder, grundvattnet behöver fyllas på, så det är ju bra det kommer en del, må fint, LO
Svar från Vibybo 2017-06-30 22:33
Tack, det är sant, vi behöver regnet.
Så bra att du bröt upp och gav dig ut och gav oss detta! (Men att du bara orkar släpa på dig så mycket utrustning.)
Svar från Vibybo 2017-07-01 08:51
Tack Ragnar, det var ett bra drag att ge sig ut, men regnet var lite väl mycket - 37 mm kom det. Utrustningen väger några kilo, men med en väl fastspänd ryggsäck och elcykel fram till där jag står, så tar jag fram det jag behöver, och ofta låter jag ryggsäcken stå vid cykeln. Ingen risk vid öppna, öde platser. Har funderat på mindre lättare saker, men har på grund av tidigare affärer åkt på en förfärlig skattesmäll som skall betalas i år och nästa år, när jag bara har vanlig pension. De pengarna hade räckt till många utrustningar!
light 2017-07-01 11:04
Ja visst ja, du har ju elcykel, ja då kan jag förstå bättre.
Vilka vackra regnbilder...och vetefältet är jag extra svag för! och så himla fint med de röda juvelerna mitt i....
Svar från Vibybo 2017-07-01 19:01
Tack Lena, de stod där alldeles ensamma och tätt tillsammans.