Susan Hanserkers foto

Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Månadens utmaning

Jag tittar mycket på bilder, försöker hitta inspiration. Kanske har jag tittat på för mycket bilder, i alla fall på hundar. Många typer av bilder som jag förr tyckte var bra inspirerar mig inte längre, känns som det gått inflation i vissa typer av bilder. Kanske är jag bara mätt. 

Jag har insett att jag inte bara kan hålla på och fota för fotandets skull, fylla minneskort och dator med bilder, det blir bara stressande. Och på något sätt måste jag utvecklas om det ska kännas meningsfullt för mig. (Naturligtvis kan det vara meningsfullt att tex dokumentera vardagen osv också, det handlar mer om att komma till insikt om vad som känns meningsfullt för just mig. Och det kan naturligtvis också variera över tid.) För stunden, trivs jag bäst om jag kan fundera på en bildidé och utveckla den i lugn och ro. 

Nu har jag hittat Jessica McGovern med That Photography Spot på youtube. Varje månad lägger hon ut en utmaning. framförallt är det bilder på hundar och andra husdjur, även om andra bilder också är tillåtna. Ingen direkt tävling även om hon utser vinnare, men framförallt lämnar hon kritik/feedback på väldigt många av bilderna. Man får delta med en bild varje månad, och bilden får vara upp till ett år gammal, men roligast och mest utvecklande tycker jag det är att försöka ta en ny bild på månadens tema. Mars var första gången jag deltog, då var temat panorama. Extra roligt att hon pratade förhållandevis länge om min bild. Kritiken var att jag borde ha beskurit bilden "på" den stora tallstammen till höger i bild. Som det är nu funderar man lite på vad som händer till höger om tallarna och ögat dras dit. Jag kan bara hålla med om kritiken. 

Aprils tema är "leading lines". Ska bli spännande att se vad folk väljer för bilder. Gissningsvis många hundar på trädstammar, någon hund på en bro, mur eller likande. Jag kom att tänka på bilden på Alice när hon leker/kampar som jag tog i höstas när jag fotade till klubbstugan.

Men nu ville jag prova ta en bild när bandet till kampleksaken kommer från både höger och vänster sida. Så idag fick jag hjälp av dottern. Vi provade lite olika metoder, band fast ena änden av leksaken i ett träd, provade med olika hundar osv. Bästa bilden blev ändå när dottern stod bakom mig, med en arm på var sida om mig medan jag försökte fota. (Emellanåt måste det sett rätt roligt ut.) Bilden blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig, och inte helt skarp på ögat. Naturen var heller inte lika vacker som i höstas. Gräset har fortfarande en rätt trist färg och jag är inte tillräckligt duktig på Photoshop för att ordna till så bilden blir "perfekt". Blev ändå hyfsat nöjd med bilden även om jag tycker bättre om den jag tog i höstas. Men denna får ändå bli mitt bidrag till april månads utmaning.

Postat 2022-04-23 22:55 | Läst 240 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera