Susan Hanserkers foto

Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Dagens lärdom...

...ta hellre ett liggunderlag än ett stativ om du tänkt fota fåglar.

Det hör inte till vanligheterna att jag fotar fåglar. När det står fåglar på schemat brukar det oftast innebära att maken skådar fågel och jag ligger och fotar gullvivor och blåsippor. Men sedan vi hittade stjärtmesarna för någon vecka sedan har jag längtat tillbaka till dem, jag blev helt betagen. Jag har en "viss" förmåga att få tunnelseende och helt gå upp i diverse olika projekt, så jag har liksom inte fått någon ro sedan dess. Men idag sken solen samtidigt som jag inte hade särskilt inbokat på jobbet så jag tog helt sonika semester. Ena sonen hade inga föreläsningar så jag behövde inte fundera på hundarna utan gav mig ut på Järvafältet med kamera och - just det - stativ. Kanske inte jättesmart att släpa runt på ett stativ en hel dag, men när vi hittade stjärtmesarna hade man smetat något fett på ett träd så fåglarna satt ganska länge på trädstammen och åt, dessutom var det mycket träd runt och ganska mörkt där, så jag fick för mig att ett stativ kunde vara bra att ha. Men idag var ju naturligtvis fettet uppätet och inte en enda stjärtmes syntes till. Däremot passade en ekorre på att ha kalas. Så jag låg ganska länge på marken och fotade ekorren. På mossa. Och frost. Ja frosten tinade ju, så - ett liggunderlag hade ju varit trevligt. 

Stjärtmesarna hittade jag i alla fall vid fågelmatningarna vid både Säby gård och 30-meterskärret. Flest bilder blev det på ekorren och blåmesar, men jag såg bl.a. talgoxe, hackspett, nötskrika, nötväcka, grönsiska, någon sorts tita och säkert något mer som jag glömt.

Ser ut som om talgoxen fått en fästing vid ögat. Har väldigt stor lust att trolla bort den i Photoshop... (Gjorde det faktiskt först också, men ångrade mig...)

Grönsiskorna höll helst till på marken, även här hade ju ett liggunderlag varit betydligt bättre att ha än det där stativet...

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den här bilden på stjärtmesen, den ser så härligt fluffig ut. Men så är den ju inte riktigt skarp, och så har jag lust att gå på den i Photoshop och ta bort grenen framför fågeln.

Postat 2020-02-13 22:23 | Läst 1055 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mycket fåglar idag

Jag älskar fåglar, men det är sällan det blir tillfälle att fota dem. (Förutom på båten då, där kan jag sitta länge och försöka fånga dykande tärnor på bild.) Oftast är ju hundarna med ut och det brukar liksom inte vara förenligt med fågelfoto. Idag tog vi en långpromenad på Järvafältet, maken, hundarna och jag. Inte så rogivande som jag tänkt då väldigt många andra tycktes ha fått samma idé, hästar, cyklister, joggare och familjer... Men så, på utmed en inte fullt så trafikerad stig, hittade vi en fågelmatstation med helt oskygga fåglar som inte brydde sig om varken hundarna eller att jag smög mig relativt nära inpå. Talgoxar, blåmesar, en hackspett, en trädkrypare och massor med stjärtmesar! Lite mörkt och det hade ju underlättat om jag haft med stativet, men några bilder blev jag i alla fall nöjd med. Kommer definitivt att åka dit igen. Såg också att det finns ytterligare fem fågelmatställen som Järfälla ornitologiska klubb ordnat på Järvafältet, definitivt värt att utforska. 

Postat 2020-02-02 16:17 | Läst 929 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ännu mer blommor. Och kanske en drake.

Ja, det är lika bra att jag erkänner - jag är svag. Blev en tur till Ulriksdals handelsträdgård igen. Massor med snittblommor som man fick plocka och välja själv.  Det blev återigen en udda bukett med sådant jag tror kan bli fina på bild och lite annat som kan bli knepigare (i alla fall för mig) men bara för att de var vackra. Allt har jag inte hunnit fota ännu, och vissa fick jag inte till så jag blev nöjd, men det är ju en dag imorgon också. Den fina papegojtulpanen jag köpte förra veckan såg bra ut, men när skulle flytta den så föll alla kronblad av... Men jag köpte fem nya, vita. Försökte hitta lite olika långt gångna knoppar, hoppas att de slår ut lite olika i tid så jag hinner fota någon utslagen denna gång. 

En röd ranunkel

Ska bli väldigt spännande att följa denna blomma slå ut. Köpt som vallmo. Eller kanske det är en drake? 

Den vita tulpanen jag köpte förra veckan står dock fortfarande. Kronbladen har åldrats, men fått en fantastisk struktur. 

Postat 2020-02-01 22:56 | Läst 624 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera