Susan Hanserkers foto

Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Funderar på trender och att redigera om bilder

Digitalkameran ger ju väldigt många möjligheter. Man ”matas” hela tiden med nya bilder och stilar. Dessutom utvecklas man själv och blir, förhoppningsvis, bättre på att både fota och redigera.

Tror ni att ni kommer att gå tillbaka och redigera om gamla bilder i framtiden? För en tid sedan tittade jag igenom Moderskeppets kurs Trendiga bildstilar Lightroom. Efter det noterar jag olika bildstilar på ett sätt som jag inte gjorde innan. Men det har också lett till att jag emellanåt redigerar mina bilder annorlunda. Funderar på hur länge trenderna håller i sig, om jag kommer trötta och vilja göra om en del favoritbilder i framtiden? Jag fotar framförallt hundar (dock bara för att det är kul, har aldrig tagit betalt, och nästan uteslutande mina egna eller vänners, på hundklubben och liknande). Men hur ska man tänka där? Borde man redigare samma bild på flera olika sätt? En mer ”vanlig” redigering och en trendigare? Beror det på hur bilderna kommer att användas? På tex Instagram är ju bildflödet ganska stort och de försvinner snabbt i mängden. Men bilder som folk vill spara för framtiden, kanske göra förstoringar. Hur tänker man tex som bröllopsfotograf? Eller om man fotar barn? Kommer kunden att vilja ha en ny redigering av gamla bilder i framtiden?

Denna bild är nog närmare 15 år gammal. Minns att jag slet ganska länge för att bli nöjd. Sen tog det många år innan jag ”återupptäckte” Photoshop. Jag skulle vilja göra om den då jag idag kan så mycket mer, men kan inte hitta de ingående bilderna. Antar att jag av någon anledning kastat dem. Grymt besviken på mig själv. Och dottern är numer vuxen och inte så lätt att ta om bilderna. Kanske dags att börja längta efter barnbarn…

Och så några på hundarna från i fredags. Först gamla Mizar i syrenen.

Och så Spejja i äppelträdet.

Nej, mycket kan de, och duktiga att hoppa är de, men de kan inte klättra i träd. Jag släpar runt ett litet ihopfällbart bord på mina fotopromenader. Folk som ser mig tror sannolikt att jag är tokig, men då får de tro det. 

Postat 2021-05-30 13:51 | Läst 521 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Spejja i körsbärsblom

Tvingade ut maken att hjälpa mig fotografera (nåja, han följde med utan större protest). Körsbärsblommorna sitter ju alldeles för högt upp om man är en lite pumi, så vi släpade med trimbordet.
Men var hittar man fina blommande buskar i lagom hund-foto-höjd? Så man slipper bära med sig ett bord. Grannen har en jättevacker magnolia, men den är så hög att man måste klättra upp på deras bod om det ska fungera, och där någonstans tycker även jag att gränsen är passerad, i alla fall om man ska lyfta upp hunden dit också.
Postat 2021-05-01 20:00 | Läst 454 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera