Susan Hanserkers foto

Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Den ovärderliga assistenten

Jag har värdens bästa assistent, helt ovärderlig när det ska fotas valpar. Hennes främsta jobb är att se till att de hamnar någorlunda i närheten av bakgrund och ev blixtar.  Utan att riva något. Och gärna tittar in i kameran utan att sätta nosavtryck på linsen. Rätt skönt att kunna ligga på mage och vila medan hon arbetar. Men skrattmusklerna får jobba. Tur att dottern är minst lika förtjust i hundar som jag.

De lite större får ta regi. Mizar, Spejja och Alice

Lön i form av valpmys, men de har rätt vassa tänder.

Postat 2019-11-25 19:34 | Läst 486 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ett första inlägg

Har en längre tid funderat på att skaffa en blogg, mest för att jag tror att det kan vara ett roligt sätt att se hur jag (förhoppningsvis) utvecklas. Har tänkt att den skulle vara en del av min hemsida, men har inte fått till det, vet inte om det beror på att det inte går, eller för att jag inte kan. (Här skulle man ju tänka sig att kontakta supporten, men man vill ju liksom lösa problemen själv...) Men så slog det mig att jag kan ju ha den på fotosidan. Så här är mitt första inlägg.

Jag fotar mycket hundar, av naturliga skäl blir det mest mina egna. Men nu närmar sig årets mesta hund-foto-dag då vi har julbrunch med tillhörande (jul)-hund-fotografering på "min" brukshundklubb. Några timmar med alla olika typer av hundar: stora, små, svarta, gula, vita, och svart-vita... Lydnadschampion som sitter still och valpar som far fram som yrväder. Ett evenemang som för varje år tycks generera fler prylar som ska transporteras. Tidigare år har jag haft bakgrund av fleece, men den har en tendens att inte alltid ligga kvar där man tänkt sig... Dessutom blev den som regel rätt smutsig efter några tassar... Så i år har jag kommit på dem smarta (?) idén att jag köpt två kartonger med klick-golv där jag sågat bort falsarna på kortsidorna för att få ett transportabelt golv som jag enkelt kan bygga ihop på plats. När jag väl släpat dit det tillsammans med blixtar och annan utrustning... Bak tänkte jag hänga en vit papp-bakgrund som jag lägger under "golvet" i bakkant. Nu ska jag bara försöka lista ut hur jag ska trolla bort kanten mellan golv och bakgrund. Och träna lite såklart.

Spejja med tomte

Alice med glitter

Postat 2019-11-24 19:00 | Läst 840 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera