Susan Hanserkers foto

Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Lilla björn

Eller Ursa Minor som hon heter i stamtavlan flyttar hem till oss om en dryg vecka. Delvis döpt efter Mizar som fick somna in i början av september. Mizar är namnet på en dubbelstjärna i Karlavagnen, Ursa Major, så Ursa Minor föll sig naturligt eftersom detta är U-kullen där alla ska ha namn på U. Tilltalsnamnet är inte riktigt bestämt än, men något kopplat till stjärnhimlen. 

Så i helgen var vi uppe för att välja valp och passade på att fota hela kullen. Tekniken strulade och jag fick inte blixtarna att slå när jag hade modelleringsljuset på och utan modelleringsljuset var det svårt att ställa skärpan. Det där är ett problem jag haft tidigare så jag måste kanske klura ut en lösning på det. Hur som helst slutade det med att jag vred upp iso till 20000. Kanske inte helt optimalt, men med nya brusreduceringen i lightroom så tycker jag ändå att bilderna blev helt okej att titta på i datorn.

Så här är min nya fotomodell och träningskompis och två av hennes syskon. Fotade i uppfödarens vardagsrum liggandes under ett bord, väl åtkomlig för vassa valptänder och med överhängande risk för nosavtryck på linsen. Men dottern gjorde ett utmärkt jobb som assistent och fångade in de små vilddjuren.

Ursa Minor:

Uffe:

Unicum:

Postat 2023-12-19 20:08 | Läst 353 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera