Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Men lyssna på vad jag säger måshjärna!

Efter att vi kvarvarande fikare (se föregående inlägg) skilts åt så gick jag förbi Svandammen. Mest stod jag och tittade, men jag försökte fånga måsarna några gånger. Inte lätt på flygande dito med lite väl kort brännvidd och en fjäderdräkt med begränsat med kontrast, förutom vid huvudet. Mycket suddmås blev det, även om en och annan blev halvskarp i alla fall. Tåg är tyngre men lättare, även när de blåser fram i full fart... ;)

Några höll sig åtminstone tidvis på landbacken, villet onekligen gjorde dem något lättare att få i fokus. Det här paret såg dock ut att ha varit gifta länge... ;)

- Lyssna på vad jag säger då din måshjärna! Hallå, är're någon hemma?!

- Men vänd dig inte om då!

- Nu stårr'u kvar serr'u annars får du dig ett tjuvnyp!

Så nu har jag konstaterat att jag inte är någon fågelfotograf. Det blir billigast så...

Postat 2014-04-23 18:51 | Läst 820 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Inga påskkärringar i sikte - eller en försenad Dagnysrapport

I början av april var det förstås sedvanlig fotofika av modell Dagnys, som det rapporterats om en del i bloggen. Jag har högvis med bilder jag inte gjort något åt, men jag tänkte att det här är ju ändå lite färskvara, och nu börjar det nog snart lukta unket på hårddisken om jag inte gör något.

Jag ställe ifrån mig kameran och nästan det första som hände då var att Bengt (om jag inte helt tappat minnet) greppade den och smällde av några bilder. Här på Björn.

Och sedan blev det bland annat en på Anders.

När jag väl fått tag i kameran igen så fastande Nic.

För att inte tala om Bengt själv...

...två gånger till och med.

Kurre i vad som synes vara en intensiv diskussion.

Efteråt var vi några (Anders, Nic, Ewa och jag) som först gick mot och förbi Anders kontor, för att sedan slå en lov runt igen till UKK. Inte har man byggt färdigt intill stationen inte, vilket syns på utsikten från UKK.

Stilstudie av Ewa.

Ewa ville ha en ny profilbild. Kanske kan det här vara något, möjligen lite mer beskuren om den ska fungera i litet format?

Ewa ser i alla fall glad ut, så jag får väl passa på att önska er en glad påsk! :)

Postat 2014-04-18 14:53 | Läst 901 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera