Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Slutfluget - och ny luft under vingarna

Det går inte alltid som man tänkt sig...
"Enklare än flyget, snabbare än tåget" hette det ju på 90-talet, men jag undrar om det här var vad var de tänkte på?! ;)

Ute på Arlanda gick det bättre, fast en normal kanske inte är så konventionellt i sammanhanget. Start på RWY 19R (bana 1).

En annan dag under viss ljusbrist, men med tele. Start från RWY 08 (bana 2).

Rödnosade Norwegian-kärror verkar det vara gott om...

Postat 2011-09-06 23:00 | Läst 1609 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotofika och (andra) bullar!

Ja, det var ju Dagnys-premiär för säsongen och jag kände mig manad att dyka upp som en del kanske noterat i en del andra mer eller mindre fördelaktiga bilder. ;) Trevligt hursomhelst!

Vän av ordning undrar förstås vad bullarna består av, förutom sådana som tillhandahölls av Café Årummet förstås. Två saker egentligen, varav den ena är att jag tröttnat på Fotosidans katastrofalt dåliga bilduppladdningsfunktion för bloggen, eller bildförstörelsefunktion kanske är en mer korrekt benämning. Bilder större än 640 pixlar skalas ju ner och ger en klickbar bild. Så långt allt gott, men nedskalningen medför en otrolig snålkomprimering med fula jpeg-artefakter som följd. Dessutom försvinner inbäddade färgprofiler och EXIF-data. Jag tycker att det känns ok på Blocket.se, men inte riktigt på en sida för fotoentusiaster. Nog gnällt - jag lägger bilderna på min egen domän och länkar in dem istället. Ser ut som vanligt, men är bättre, "typ". :)

Ifråga om den andra bullen av två så fick jag för mig att köra en lite annan uppskärpning än vanligt och dra ner den i högdagrarna. Det gör att man kan skärpa hårdare utan att bilderna rasar sönder i taggighet och "knaster". Om det blev bra är väl upp till andra att bedöma kanske... Bu eller bä? :o

Dags att komma till affärerna kanske...
Jag tog inte särskilt många bilder då massivt motljus inte direkt var inspirerande. Nedan Rauni där jag av någon outgrundlig anledning fick för mig att sätta skärpan på kameran. Eftersom jag hade mittpunkten vald och uppenbart har komponerat om kan jag inte skylla på några japanska ingenjörer. Illa! ;)

Jan-Olofs "lille-Pen". Bra sätt att unvika motljuset, men då fick han tyvärr inte vara med ordentligt i bild:

Magister Per och fröken Lena, i alla fall om man ska köra benämning enligt känt Ellens-manér:

En trevlig opretensiös tillställning. Märkligt (?) nog mycket likt när ett gäng som snöat in på HiFi träffas. Kan det möjligen vara det där med gemensamma intressen?

Postat 2011-09-04 01:36 | Läst 1960 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera