Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Fika vid Hornstull, men mest till och från

För en lätt svältfödd på fotofika så verkade Claes påa om lite fika vid Hornstull lockande. Är man inte redan där så får man ta sig både dit och därifrån:

Tåget gick måttligt lugnt i spåret så det tog ett antal försök att få till någonting hyfsat skarpt, men med rörelseoskärpa utanför. Det här var innan invasionen av folk med väskor på Arlanda C...

Vi blev några stycken och som mest var vi sju stycken, om jag inte tappat räkningen. Riktigt trevligt!

Efter att ha stått och fortsatt samtalet ett tag utanför haket så tog jag till apostlahästarna. Vid Skeppsbron noterade jag att M/S Birger Jarl nu fungerar som hostel efter att kryssningarna lagts ned på obestämd tid. Svårigheter med lönsamheten ligger bakom.

Via Norrbro och Brunkebergstorg siktade jag på Plattan och vidare mot Centralen. Att fasaden på bl a Åhléns City är så upplyst beror på en reklamskylt av bildskärmsliknande typ, och inte fasadbelysning. Hmm...

I ett utslag av stor skarphet tänkte jag inte på när sista pendeln till Uppsala gick. Jag fick ta pendeln till Märsta istället, där den inte var synkad med 583 som gick först när nästa pendel kom. En halvtimme i Märsta alltså, och sedan 20-25 minuter eller så på Arlanda innan 801 gick... Klantigt, men det gick det också.

Postat 2013-08-08 02:12 | Läst 1352 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En (sen) kväll i juni...

...skulle jag med ett pendeltåg från Årstaberg. Kameran fick vara framme en stund verkar det som:

Det kändes tråkigt att ta den helasfalterade vägen, så jag tog trapporna ned till vattnet.

Alviksbron, på vilken det nästan alltid blåser då sundet fungerar som en vindstrut.

Stora Essingens tvärbanehållplats. De extra rälerna är inte för framtida extremt smalspåriga fordon, utan de är skyddsräler för att hålla kvar fordonen om de skulle spåra ur. De läggs företrädesvis ut på broar eftersom en det inte blir så roligt om fordonen störtar ned från bron. För övrigt något en buss gjorde på den gamla och smala Essingebron på 40-talet. Efter det sattes det dit kraftiga räcken en bit in på bron för att det inte skulle kunna upprepas. Sedan Essingeleden byggdes är bron ersatt av en nyare bredare bro med annan sträckning.

Fel håll för mig, men en bild kan man ju alltid kosta på sig.

Pendeltågsstationen Årstaberg ligger uppepå en bro med Tvärbanehållplatsen i ungefär 90 graders vinkel under. Mycket retligt eftersom tidtabellerna ibland är så korkat lagda att man kan se uppifrån hur skylten vid Tvärbanan visar 1 min och sedan har den gått när man kommit ned.

Om man tittar åt andra hållet ser det ut så här.

Och lite åt höger... Sedan var det slut på det roliga, det vill säga på bilder som var något att ha. ;)

Postat 2013-08-01 19:13 | Läst 1022 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera