Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Kvällsdrällande på Cst

Ta det tillbaka! Efter att ha vandrat genom ett grådassigt Stockholm gick jag in på Centralen, eller Cst på järnvägsförkortningsspåk. Där blev det en burgare och sedan en stor cappuccino som jag drack medan jag iakttog SJ:s utsända som försökte instruera förvirrade resenärer. Det här var ju långhelgen då det var banarbete på Mälarbanan, så tågen åt Västeråshållet var det inte så mycket bevänt med.

För att inte bryta en (o)vana så tog jag lite bilder. Först ut är "SJ 3000" eller X55.

En RC6:a med en Uppsalapendel, men framför allt ett hål ned i underjorden!

Därifrån kommer det emellanåt upp lastbilsvarianten av golfbil. Mitt i allt sitter en kvinna med digital snuttefilt och märker nog i stort inte mycket runtomkring. :)

I andra änden av Centralen så hittade jag ett väntande nattåg. De har den trevliga egenskapen att ofta vara utrustade med Statens järnvägars lok. Nej, inte SJ! Statens järnvägar! Det är inte samma sak, tro't eller ej. Däremot kördes det av SJ Norrlandståg, som är ett dotterbolag till SJ. De har hursomhelst en målning som inte alls är dum.

De skulle passa bra ihop med Veolias 60-talsvagnar, som dock dras av lok från Hector Rail.

Det regnade på lite halvbra så jag drällde sedan vidare ned i tunnelbanan för vidarebefordran till annan plats i Stockholm...

Postat 2012-05-29 21:46 | Läst 1154 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Marielunds station väntar på sommarens resenärer

Jag svängde av 282:an in till Marielund för att smygspana lite. :)
Här var inte någon digital snuttefilt närvarande:

Kaféet står redo om det bara kommer lite resenärer:

Ljuset var nästan sjukligt hårt tyvärr, så någon större konst blev det inte. Fast det går ju att ta tåget, och ta med kameran, när trafiksäsongen drar igång:

Annars kan man komma den här vägen, men det blir inte riktigt samma sak. ;)

Postat 2012-05-28 15:18 | Läst 1205 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ett grådassigt Stockholm har också sina poänger

Efter Twang så undvek jag, min vana trogen, att parkera ändan på något kollektivt färdmedel. Det var ju inte iskallt och det ösregnade inte, så då är apostlahästarna utmärkta. Lite kyligt var det dock, så en tröja togs fram.

Jag är, för den som eventuellt inte begripit det, inte någon utböling. Från och till utlokaliserad till annan plats däremot. :) Det är kanske lite som Bengan, för han lurar nog ingen med att leka lantis från Gnesta. ;) Ska det lyckas så blir det till att hålla igen foderluckan. Ja, ni vet det där hålet som sitter centrerat en bit nedanför jacken och kranen. ;) Grejen är den att jag trivs mycket bättre med att stryka runt i Stockholm, än i många andra svenska städer. Därmed inte sagt att jag vill bo på Sveavägen...

Innan någon somnar av mitt högst troligen ointressanta pladder, så tänkte jag bildligen visa vad jag menar med rubriken. Om någon håller med vet jag förstås inte.

Hur många städer kan du få den här vyn i?

Just det! Och känn doften/lukten/odören/aromen av vatten och sjöfart. Fyrisån är ett litet brunfärgat fjunigt dike utan rätt känsla i jämförelse.

Kardinalfel nummer ett: störtande linjer. Fast det struntar jag i! ;) Notera byggnaderna i byggnaden till vänster.

Det här är intressant tycker jag. Nu blir det ett kort tekniknörderi. Skärpan ligger på Patricia (fartyget, alltså) och bländaren är f/2. Effekten på bakgrunden är rätt intressant till sin karaktär, tycker jag. Nu menar jag inte bara att den är utanför skärpeplanet. Jag har en annan bild som kanske kommer senare där jag kört lite på samma tema, fast på ett annat sätt.

Modern snuttefilt även i Gamla stan, fast han använde den faktiskt för att ringa när jag gick förbi.

Att fiska i Strömmen är populärt och får mig att tänka på Aston Reymers Rivalers "Stockholms ström", om nu någon kommer ihåg den. :)

På scenen i Kungsan var det någon danshistoria. Jag är väl inte så värst intresserad och byta objektiv hade jag ingen lust med. Jag fortsatte upp längs Hamngatan och föga förvånande, för den som läst några av mina tidigare inlägg, in på Centralen. ;)

Postat 2012-05-25 21:10 | Läst 1545 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En och annan gubbe med Twang ;)

Obeskuret och rätt upp och ned...

Postat 2012-05-22 00:50 | Läst 1353 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En kortis från amatörhalvan av Skandisloppet

Jag var egentligen på väg bort till Uppsala Östra igår, enligt tidigare inlägg, men jag passade på att stryka förbi slottet igår. Dagens tävlingar har jag inte varit i närheten av, men det kan det nog finnas andra som har varit.

Dag Hammarskjölds väg var avspärrad till cyklisternas glädje och bilisternas förtret.

Det tar nog allt emot en del på sluttampen. Självklart ställer sig fotografen där. :)

Jag kommer inte helt överens med alla "miljoner" val och funktioner vad gäller den följande autofokusen. Inte så konstigt eftersom jag för det mesta inte använder den.

Till sist en bild på hur det för dagen oerhört svajiga vädret tedde sig när jag var på väg tillbaka ifrån Uppsala Östra. Allt utom snö och hagel, ungefär...

Postat 2012-05-13 22:26 | Läst 1269 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa