Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Ny fickkamera mjuktestad: fika, kattj*vel(?), några hus på en ö och en MAN

Om man nu inte råkar få betalt för att testa och ska plöja igenom hela kameramarknaden så kan man använda kameran som man tänkt sig, efter några initiala bilder för att se så att inte allt är åt pipsvängen. I det här fallet betyder det i princip att lägga kameran i jackfickan och ta upp den när jag känner för det. Inga tegelväggar eller femtioelva brustestbilder har alltså tagits.

I det förra inlägget var det förvisso också fika, men det här är en tidigare fika. Att Ricoh GR har ett fast vidvinkelobjektiv lär vara allom känt, vilket ger lite udda proportioner om man tar bilder som nedanstående.

Helt apropå så annonseras höstsäsongens första Dagnyfika för närvarande. Det är första lördagen i månaden som gäller, det vill säga den 6:e september. Den välbekanta tiden 10:30 gäller och platsen är den likaledes välbekanta, som kan avläsas i bilden ovan.

Dagen efter ovanstående fika tog jag en kvällspromenad. Eftersom det är populärt med kattj*vlar så passade jag på när denna, som var mycket mer intresserad av ljud under blasten än mig, råkade befinna sig längs min promenadväg.

Både jag och katten testade en ny infallsvinkel.

Essingeleden till vänster på de två närmaste brobågarna och Gamla Essinge Broväg på den bortersta. Husen står på Lilla Essingen och jag på Stora Essingen.

Det gamla Luxområdet där Electrolux låg fram till strax innan millennieskiftet. Västerbron skymtar till höger om ön i bakgrunden.

Stombuss 1 i form av en MAN lämnar ändhållplatsen Essingetorget på Stora Essingen.

Samtliga bilder är obeskurna, men i den fjärde bilden städade jag bort en hop suddiga flygfän som nästan såg ut som sensordamm.

Postat 2014-08-29 01:01 | Läst 1856 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Premiärkamera på fikapremiär

I förra veckan gick höstsäsongens fikapremiär av stapeln vid Hornstull. Eftersom (sensor)storleken har betydelse, och storleksskillnaden mellan min småbildskamera och min kompaktkamera med 1/1,7"-sensor var orimlig, så hade jag besökt Scandinavian Photo veckan innan. Eftersom jag fikatestat utsnittet 28 mm tidigare kändes det som att det skulle kunna fungera, även om det nu blir 18,3 mm på grund av APS-C-sensor.

Per-Erik (t.v.) och Krister (t.h.) var där.

Och så Affe förstås, som råkade bli lite mindre skarp än tänkt.

Stephan hade också letat sig dit, liksom Claes och Peter som inte kom med på (någon vettig) bild.

Per-Erik i fokus. Tur att bilderna inte ska levereras vare sig till Stomatols reklambyrå eller närmaste stockfotobyrå, för då hade jag nog legat risigt till. Finns det någon byrå som levererar till FÖSiS - Föreningen Ökad Seriositet i Samhället? ;)

En sak som i alla fall är säker, oaktat seriositetsgrad, är att det tar en stund att komma underfund med hur kameran beter sig. Nu har jag inte nöjt mig med ett fikatest, utan kameran är även bland annat katt- och tågtestad. Risk för en fortsättning föreligger, och det kanske är lika bra med tanke på det ekande tomrummet på två månader.

Postat 2014-08-27 21:23 | Läst 1394 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera