Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Skyltat och klart

Jag vet inte, men hade inte något otur med tänkandet här?

...men pröva här bakom.

Fler fågelholkar i politiken? ;) Jag tycker att de får jobba lite på holken rent designmässigt; Jernhusen har mer stil på grejerna. Egentligen skulle det väl ha varit lite balans med den andra sidans (även bokstavligt talat) valstugor, men det blev inte så denna dag. Vad man ser beror på från vilket håll man kommer gående...

Jupp! Frågan är om det är ett mellanlagringsmagasin för dagvatten som "snickrats" ihop till vänster bakom staketet. Det är en stor fyrkantig vattenfylld historia och det sitter varningsskyltar på staketet om saken.

Postat 2014-05-18 00:08 | Läst 667 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Väderrapport och järnvägsdille...

Jag behöver kanske inte beskriva saken närmare, utan bilden talar nog för sig själv:

Synnerligen lagom väder och dito temperatur, här illustrerat med Fyrisån och omkringliggande byggnader strax ovanför Kvarnfallet. Jag tog Svartbäcksgatan sedan och gick förbi Stora torget, men det får bli ett annat inlägg. Här blir det järnvägsdille för hela slanten.

Uppsala C med folk som väntar på ankommande tåg från Falun vid spår 8. UL X52 till höger på spår 6.

Som av en händelse ankommande tåg från Falun med Rc6 1338 som dragkraft. Som tack för bilden så blåste det upp en massa skräp från spåret när tåget passerade.

Efter en tur in på Broströms Kafé så fick jag syn på denna tingest från "fel" sida bangården. Det är Trafikverkets konferensvagn, tidigare tillhörig Banverket, vilket syns på fönstret i mitten. Den är nyligen omlackerad, har idag littera Y1S och är märkt med ett VKM (Vehicle Keeper Marker) som heter SJVM, det vill säga Sveriges Järnvägsmuseum. Vagnen hör dock inte till museifordonen, men SJVM är en enhet inom Trafikverket.

Vid en järnvägsstation kan man gå ombord på tåg. Väljer man ett Upptåg så kan man hamna i Örbyhus, där trapphuset upp till plattformen mitt på bangården kan te sig så här.

När man tagit en sådan bild kan man glömma kvar kameran på ISO 800...

Väl tillbaka i Uppsala så gick jag bland annat förbi här och kom på att det nog borde komma ett tåg mot Dalarna snart. Jag har tänkt ta en bild med ett tåg länge, men de går ju inte sååå ofta på enkelspåriga banor, och att stå och bara vänta är inte så kul. Tåget är på väg över Dalabanans bro över Svartbäcksgatan. Loket är samma som i bilden en bit upp och hade  alltså varit och vänt i Stockholm. Tyvärr hann ljuset bli mindre fördelaktigt under tiden jag väntade på tåget, vilket gav ett sämre resultat än jag tänkt mig. Jag får väl göra ett nytt försök senare.

Någon kvart senare när jag irrat vidare i sakta mak kom UL X52 9053 på väg mot Sala på samma bana. I höger bildkant syns en del av bron över Fyrisån.

Nu börjar det blir dags att lägga sig och räkna tåg, ehh, får... ;)

Postat 2014-05-17 02:09 | Läst 744 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera