Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Hermafroditälskog på bakgården

 

Ja, det är inte till att vara blyga här inte... När det blir så här mitt framför näsan så är man ju inte så förberedd, så det är på närgränsen och bilden är något beskuren. En lite annorlunda typ av snapshot, så att säga.

Postat 2014-06-07 13:07 | Läst 914 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I Gamla Uppsala gräver och hackar man för fullt

För snart tre veckor sedan (17/5) tog jag bussen till Gamla Uppsala efter en matbit och två öl plus en omgång eftermiddagsblues på Katalins uteservering. Det var inte vidare värst svalt och ljuset var kanske inte det bästa för fotografering. Som bekant är mer inte alltid bättre.

Som kontrast till föregående inlägg kan det ju passa med något mera uppbyggligt. I Gamla Uppsala pågår arbetet med att bygga bort en av de sista snuttarna med enkelspår på sträckan Stockholm - Gävle (den andra är mellan Skutskär och Furuvik). Bland annat eftersom miljön är kulturhistoriskt känslig och man vill bli av med plankorsningar så kommer spåren delvis att ligga i ett öppet tråg och en tunnel. Nu finns det fler bilder man kan ta och bilderna visar inte allt, men i alla fall en del av det man håller på med.

Så här såg det ut bredvid infarten till parkeringen som gränsar mot spåren vid plankorsningen och där buss 2 svänger in när den kommer inifrån Uppsala. Vattholmavägen till vänster i bild med andra ord, och bilden är tagen i riktning mot centrala Uppsala.

"SJ 3000" (X55) i kurvan norr om Gamla Uppsala kyrka. Se även en bild från 2012 tagen på ungefär samma plats.

När jag gått en liten bit norrut längs med Vattholmavägen så kom Upptåget i form av en X52-2.

Tillbaka till stenåldern? :)

Nästan framme vid järnvägens plankorsning med Vattholmavägen vände jag mig om mot Uppsala längs med vägens riktning. Den första bilden i inlägget är tagen precis i mitten av bilden där det sticker upp något som ser ut som en extremt tanig bockkran. Den andra är tagen på hitsidan om den röda byggnaden lite utåt höger. Stenhögen bör vara strax utanför höger bildkant.

Väl framme vid plankorsningen så gick bommarna ned för ett Upptåg norrifrån.

Mot Uppsala och Gamla Uppsala kyrka precis på andra sidan plankorsningen.

Och så en bild norrut istället. En bit bort syns en av omläggningarna av spåret man gjort på senare tid.

Här har jag förflyttat mig till nästa plankorsning norrut längs järnvägen, vilket är en liten bit bortom där spåret i föregående bild viker av åt höger.

Sedan vände jag mig om igen mot Uppsala och Gamla Uppsala.

Från andra sidan plankorsningen tedde det sig så här för dagen.

Därefter fortsatte jag över motorvägen och svängde sedan vänster upp längs grusvägen som går längs järnvägen en bit. Det ena spåret verkar ha lite "hemlängtan"... ;) Om man tittar i bilden så går det även här nästan se platsen där jag började promenaden ut åt vänster i bild. Gropen syns inte, men väl den röda byggnaden en liten bit hitom den.

Norrut ser det ut på detta vis. En detalj man kan notera är att det är "borstar" i växeln, vilket är en förbättringsåtgärd för den snörika säsongen.

En av SJ:s X40 på väg mot Gävle får avsluta blogginlägget, för sedan gick jag tillbaka mot bussen med mycket dammiga skor...

Postat 2014-06-06 16:41 | Läst 879 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Titta ordentligt - snart är det borta

Lite oplanerat så gick jag förbi det gamla lokstallet i Uppsala. När jag kom på att jag ändå var nästan där så gick jag en bit extra, eftersom jag visste att rivningsfirman var igång. Nu är det dock länge sedan det faktiskt användes som lokstall. Det har tills det nya bussgaraget för regionbussarna blev klart använts som just bussgarage. Gula bussar har ersatts av gula containrar...

Postat 2014-06-05 02:44 | Läst 1259 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera