Nikon D700

Betyg


(4.95/5)
(4.5/5)
(4.84/5)
(baserat på 82 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-02-23 RolandÅ



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Robust
MINUS: Stor

Regäl fullformat made in Japan som känns stabil och stryktålig

2016-06-10 mickeIII



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt! Det kanske bara är 12MP MEN! FULLFORMAT!!!
MINUS: TUNG!

Enastående kamera som jag inte tröttnar på blir nästan bar bättre med tiden. Inköpt hösten 2012 så det är väl dags att sammanfatta!

Liknande produkter: Canon 5D MII

Kundtjänst: OK

Pris: 18000

2016-03-24 cardazio



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Jättebra batteritid förutom i Live view Auto-ISO + Bländarprioritet Ljusmätningen Placeringen av alla knappar utom ISO och vitbalans Tillräckligt högupplöst skärm I princip allt annat man kan tänka sig - för mycket för att räkna upp
MINUS: Batteritid i Live view Ingen kombination av Mup och Live view är möjlig för manuella telen Upplösning jämfört nyare kameror ISO prestanda jämfört nyare kameror Placeringen av Iso-knappen Dynamiskt omfång jämfört nyare kameror Storleken på handgreppet gör att det är svårt att komma åt funktionsknapparna när man har vantar på sig (och även till viss del när man hanterar den utan vantar). Hade velat ha obegränsad tid mellan multiexponeringar och även konturer (likt canon) vid multiexponering.

Ångrar absolut inte detta köpet. Det mesta sitter där det ska, fungerar väl, känns välbyggd och tillförlitlig. Själv har jag tilldelat Exponeringsgaffling, spotmätning och fokuslås på funktionsknapparna och det fungerar jättebra. Hade det gått att ställa in ISO-värdet via funktionsknapp + hjul hade det varit fruktansvärt bra. Egentligen är väl det enbart det och att handgreppet är lite för stort (för mig) som inte är spot-on. Inte dåligt för en 8 år gammal kamera. Nästa köp blir en Nikon D810, men jag väntar 5 år till så att den går ned i pris.

Liknande produkter: HP Photosmart 945
Konica Minolta Dynax 7D
Sony A55

Pris: 4600

2016-02-06 deadwish86



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: samma upplägg som d90 och bättre iso.
MINUS: finns det några? jovisst den har några år på nacken men står sig väl än idag.

Har haft denna kamera i snart 3 månader och kan bara säga att jag älskar den.
gick från d90 till d700 då jag ville prova på fullformat.
kommer inte att släppa taget om denna på ett bra tag men en d4 hade man inte tackat nej till.

Pris: 5300

2016-01-19 Tords_Lack_design



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Gillar allt med den.
MINUS: Inga minus. Visst den finns inte gps,wifi etc,men fanns ju inte på någon kamera vid den tidpunkten när den släpptes.

En riktig "trotjänare" som alltid fungerar!!
Fotar precis allt med den,porträtt till riktig action,kanonbilder jämt.
Behöver väl inte skriva så mkt om den egentligen då dom flesta vet hur bra den är.

Pris: 11900

2015-06-19 Alfredo Vidal



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Tar bra bilder, lätt att arbeta med, bra grepp
MINUS: gummi luckan på sidan åker ut hela tiden

Mycket bra kamera. lätt att arbeta med och tar mycket bra bilder. Det som inte är bra är gummi luckan på sidan som åker ut hela tiden. De gummerade delar av kamera huset har varit tvungen limma tillbaka flera gånger. De lossnar´då och då..

Kundtjänst: bra och dyr

2015-06-18 xmaple



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stadig, lättanvänd hög kvalitet på bygget och bilderna
MINUS: Hittar inga.

En riktig vän med alla kontroller och funktioner där man vill ha dem. Lätt att ställa in och presonalisera. Ett precisionsinstrument

Kundtjänst: Bokade tid hos Nikon för check and clean som gjordes medan jag väntade.

2015-05-31 Brodden



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor och ljus sökare som fungerar bra med glasögon på. Äntligen slut med av/på med glasögonen för varje bild.
MINUS:

Bytte från Nikon D7000 till D700. Gillar skärpan och handhavandet med snabbare och mer direktval på b.l.a fokuseringsmetod och ljusmätning. D700:an känns gedigen och pålitlig.

Liknande produkter: D600, D750

Pris: 6000

2014-08-26 Rob Vestin



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Serietagning, Sökare, Känsla och handhavande.
MINUS: Lite tung?

Har du Nikon och vill testa FX (och inte bryr dig om filmning) tycker jag att du skall överväga den här.

Den kostar bara 5-6 tusen begagnat, och är mycket gedigen.
Jag skulle önska ännu bättre ISO egenskaper (Den är ok upp till ISO 3200) eller högre dynamisk omfång. Antalet pixlar räcker och blir över.

Liknande produkter: D600, D610

Pris: 8000

2014-07-01 sa0bqe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Jag är mycket nöjd med denna Nikon kamera!

Pris: 11000

2014-03-08 skyfire



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso, bekväm att hålla, rejäl sak.
MINUS:

Tog steget från D2X till D700 & är mkt nöjd.

Pris: 10000

2014-02-23 Skrotfotaren



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fina bilder/färger, bra autofokus, gediget byggd (tung) och lätt att arbeta med.
MINUS: Kan vara lite tung att ha hängande runt halsen samt blir kall snabbt vid minusgrader.....................

En "klassiker" som kommer att hålla många år framöver! En rejält byggd kamera med mycket fin autofokus som klarar av bilder i dåligt ljus samt snabba rörelser, må hända att upplösningen inte räcker till för somliga (för mig är dom små filerna perfekta). Jag tycker dessutom kameran ger fina och naturtrogna färger. Jag köpte ett av dom sista nya exemplaren efter att först tittat på ett antal beg exemplar som var rejält misskötta och ångrar inte köpet!

Liknande produkter: CANON 5D MK II (en mycket bra "klassiker" det också).

2013-12-08 aleba1



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Styrkan att vara en Nikon kamera , man har en ren foto kamera inte som D7000 som man kan filma med också. Lite bekvämare då den är större o greppar fint runt handen
MINUS: Inga minus i min tolkning- 150.000 exp på slutaren i jämförelse med en D3:a . Men för mig håller den

D700 , mindre än D3:an och lättare om man kan o vill kan man köra utan batteri grepp . Jag är van vid min pansarvagn D2xs som jag ständigt har med mig i vått o torrt men då jag är orädd om den - därför blir den alltid med. Men börjar ta med min D700 på foto rundorna nu.
Jag älskar den bättre än 600:an den föll mig inte i smaken. Kan inte riktigt säga vad men D700 är en Pro modell som är till folket också , nyligen slutade den säljas . Köpte en modell som en Fotograf haft i 3 månader o tagit 2000 exp , jag övertog den.
Ja de som inte är skrivet är inte värt o veta om denna fina kamera . Dock är den inte samma känsla i bilden som ex min D2xs , men den presterar otroligt bra o brus fritt i bilderna ! Med höga ISO .

Liknande produkter: Nikon D600, D3, men ingen av dem är en direkt jämförelse men påminner om min D200 , därför jag gillar 700:an

Kundtjänst: Inte behövt

Pris: 12000

2013-04-02 Rolf Olsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Toppkvalitet, gedigen och stryktålig
MINUS: Något tung

Det bästa med kameran är att den ger måttlig filstorlek
Bilderna får ett nästan analogt utseende vilket är snyggt
i mina ögon. Utskrifter blir mycket fina.
Inte så kräsen på objektiv.
Inte några AF-problem och oljestänk på sensorn

Liknande produkter: Nikon D3

Pris: 17000

2013-02-11 AnneliB



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ergonomi, mycket bra bildkvalité, bra brushantering vid högt ISO, lättförståerliga menyer. Snabb.
MINUS: Det enda jag kan komma på är gummiluckan som döljer tex. anslutning till usb-sladd, den är lite dåligt gjord.

Jag hade länge sneglat på denna kamera då jag slog till förra året då den prissänktes (inför lanseringen av D800 kan man tänka). Jag har inte ångrat mig en minut. Känslan när jag för första gången monterade på ett objektiv och tittade genom sökaren var oslagbar. Vilken vidvinkel i sökaren! Helt otroligt! Men det har ju inte med kameran att göra, utan med fullformatet. Kameran är robust, ligger mycket bra i handen, även för mig som inte har så stora händer. Den har bra, lättförståerliga menyer och framför allt, ger fantastiskt fina bilder med fin kontrast och kvalité. Den är snabb och lätt att arbeta med och jag gillar den mer och mer ju mer jag använder mig av den och ju mer jag lär mig. Det här är en kamera som gett mig många aha-upplevelser, och jag har en känsla av att fler ligger på lut.

Liknande produkter: Då jag önskade fullformat, så var detta det enda alternativet som fanns då. Men jag skulle nog köpa denna även nu, trots D800 och D600. D800 har för stora bildfiler för mig, och D600 känns för liten.

Kundtjänst: Cyberphoto är alltid suveräna!

Pris: 16000

2013-01-16 QSVESAH



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Brusnivå, autofokus, ergonomi, ljusmätningen och robust
MINUS: Nikons gummi... Hade inte tackat nej till t.ex. 16 MP för större crop-möjligheter. Saknar "snabb-ISO" via scroll och 100% sökartäckning

Bytte från D7000 (som jag verkligen gillade) och fick vad jag främst ville ha: Bättre bildkvalitet vid högre ISO och mycket bättre ergonomi.
ISO-egenskaperna är riktigt bra trots att kameran har några år på nacken. Bruset är lågt och kameran håller enligt mig detaljerna längre upp i ISO än t.ex. D7000, ISO 1600 och t.o.m 3200 funkar att använda nu.

Ergonomi/grepp är toppklass och kameran känns riktigt robust och välbalanserad. Autofokus och ljusmätning imponerar. Tyckte D7000 var bra innan men D700 känns bättre trots äldre ljusmätning, framförallt (i mitt tyckte) överexponerar D700 inte lika mycket/ofta.

Det enda negativa jag har hittat hittills är gummisläpp. Känns inte helt ok men inte helt ovanligt Nikon-fenomen.

Liknande produkter: Första fullformat men kommer direkt från D7000 och innan det olika Canon, både digitala och analoga

2012-11-03 Lazzeman69



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kanske inte en pansarvagn som D3 men likväl ett stridsfordon.
MINUS: Enda kan vara 12,1mp.

Från D300 till D700, ett steg som bara känns helt naturligt. Tittade på D800, för låg BPS, tittade på D600, för litet hus samt att båda har något jag absolut inte vill ha i en kamera, video.
Enda negativa är MP som är lite i underkant men samtidigt inget man ska stirra sig blind på, det blir ju fantastiska bilder. Kanske ett litet steg för mänskligheten men ett gigantiskt kliv för mig.
D300:an kommer nog få vara kvar som back-up ett bra tag till.

Liknande produkter: D800, D600, D3

Kundtjänst: Nope

Pris: 10500

2012-10-24 jenordfoto



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusnivå, Lättnavigerat, Lättanvänd,
MINUS: Det finns nog inga vad jag vet än sålänge.

Har ägt denna kamera i snart en månad och den fungerar som förväntat. Köpte den begagnad och säljaren sa att den gått ~30 000 bilder, något som inte visade sig stämma då den gått 40 000 bilder. Jag orkade inte ens skriva till han men lite less blev jag ju såklart.

Kameran som sådan fungerar bra, det är nästan ingen skillnad alls motför min D300 jag tidigare hade. Reglage sitter på samma ställen och kvaliteten känns som densamma som tidigare kamera.

Jag tittade också på en D3 men då får man betala några tusenlappar mer för att få någonting som har längre livslängd på slutaren och som har snabbare seriebildtagning men som också är tyngre. D700 passar mig perfekt eftersom jag inte släpar runt på kameran för att se och höras.

Liknande produkter: D3

Köpt hos: Privat

Pris: 8500

2012-10-14 MARINFOTO



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Hade Nikon D700 haft fler Mpix, hade man inte behövt köpa Nikon D600 !

En underbar fullcensorkamera att jobba med !
Tycks ha allt.

2012-09-24 Torda



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bildkvalitet, snabbhet, robusthet, kvalitetskänsla, batterigreppet
MINUS: hittar egentligen inte några dåliga egenskaper med kameran, kanske att med dagens mått mätt, att det dynamiska omfånget inte längre är på topp.

Köpte D700 precis när den kom ut på och har använt den fram tills att D800 kom ut på marknaden och den har verkligen varit fantastisk att använda. Tidigare hoppade jag mellan olika modeller, men efter att ha köpt D700 så försvann det behovet omedelbart. Fantastiska hög-ISO-egenskaper tillsammans med en mycket pålitlig och konsekvent ljusmätare, toppat med en snabbhet i allt man ber den om, gör att jag har varit helnöjd med kameran och trots att jag använt kameran i fyra år, så ser den ut som ny. Mycket bra kvalitet på hela kameran skulle jag säga.

Liknande produkter: Canon 5D, 5D mkII, Sony Alpha 850, 900

Kundtjänst: Inte just med denna produkt, men vid de tillfällen service har behövts, så har det fungerat väldigt smärtfritt.

Pris: 24000

2012-09-01 rikitikitavi



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, tar fantastiska bilder även i dåligt ljus. FX.
MINUS: Har inget dåligt att säga, men hade jag någon liten önskan så lite mer pixlar kanske.

Nu har jag haft denna underbara kamera i några månader över sommaren och hoppas kunna ha den länge till. Har haft svårt att gå över helt till digitalt men den här kameran fick mig till slut att göra det.
Har tidigare fotat med Canon eos 1 och gick sedan över till Nikon F100.
Har provat diverse digitala kameror men aldrig riktigt känt att det har varit värt att ta klivet helt över till digitalt.
Fick tips om att köpa en D700 eftersom många andra kände igen känslan och lyckan från när de fotat analogt. Så till slut bestämde jag mig, och hitills har jag verkligen inte varit besviken.
Jag känner ju igen de mesta kontrollerna från Nikons andra kameror så jag tycker den är lätt att använda och saker och ing känns igen.
Den har en perfekt storlek tycker jag och med batterigreppet känns den riktigt gedigen och proffesionell, men samtidigt hanterlig, Den känns dessutom väldigt tålig, och det är alltid ett plus.
Om jag sedan går över till bildkvalitet etc, så måste jag säga att jag även där blev glatt överaskad fast jag hade hört så mycket positivt innan. Väldigt ljus stark och mycket lite brus etc fast man går upp i iso. Underbart att kunna ha en sådan kamera med sig där man har möjligheter att kunna gå så högt upp utan att det förstör bilden. Använder flera av mina gamla objektiv jag hade till F100an och det var också en av anledningarna att jag gick till D700 med FX.
Har redan tagit några av mina bättre bilder med denna kamera, och då har jag inte haft den så länge.
Jag skulle aldrig falla mig in att filma med en system kamera, det gör jag med mindre video kameror eller med en digital kompakt i sådant fall. Så den funktionen saknar jag inte alls.
Möjligtvis skulle man ha önskat lite mer pixlar eftersom jag gillar att göra större tavlor etc, men man kan göra bra förstpringar som det är, så jättemycket har jag inte saknat det heller.
Ja, kan bara sammanfatta med att det är en fantastisk kamera och det kommer nog att ta lång tid innan jag känner att jag behöver byta till något annat.
Bäst!

Liknande produkter: D7000, D300s.

Pris: 15000

2012-08-17 mattegais



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bruset vid höga iso skärpa mm
MINUS: Ska vara att ja sakna 1,5 x som e på dx

Har nu haft denna klump i en månad o kan inte annat en va nöjd,framförallt i dåligt ljus e den kanon,slipper tänka på solens läge hela tiden! Som fågel fotograf så e naturligt vis förstorings graden ett minus saknar 1,5 som e på dx modellerna men va f-n man får smyga bättre!!

2012-07-13 SimWid



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ljuskänsligheten, Autofokusen, Vitbalansen, Byggkvalitén och bildkvalitén
MINUS: Fortfarande Nikons dåliga lim på gummit, dvs det släpper efter ett tag, LiveView funktionen är sämre än hos konkurrenter.

D700 tycker jag är en väldigt bra allround kamera, fungerar i många situationer.
Kameran är hantering i dåligt ljus skapar möjligheter som man tidigare sett omöjliga.
D700 är mycket kamera för pengarna, speciellt nu när D800 släppts. Om man vill ha 24x36 så är urvalet inte så stort, D3/S, D4 för dyra för mig. Jag som fotar lite sport då och då behöver b/s, med batterigreppet så får man upp den i 8b/s, Tyvärr så blir D800 inte intressant då, även fast den har väldigt många positiva egenskaper mot D700.

Sökaren i kameran är stor och lätt använd, displayen är högupplöst och det går faktiskt att avgöra om en bild är dålig eller bra där. Många tycker kameran är tung och klumpig, jag ser det som en fördel då det ger stabilitet. Kameran sparar ner väldigt mycket bildinformation när man fotar RAW, vilket leder till att många bilder går att rädda i efterhand även om det blivit fel vid fotografering.

Här är lite bröllopsbilder jag tagit med D700.
Objektiv, Nikon 14-24/2,8, Nikon 24-70/2,8 och Sigma 70-200/2,8:
http://portfolio.widqvist.se/#42.64

Liknande produkter: D800, D3s

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 14995

2012-06-19 krillan54@gmail.com



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitetskännsla - bildkvalitet - ergonomi . Samma kännsla som min analoga F6-a .
MINUS: Inga hittade .

Min första digitala systemkamera . Har haft den en månad nu . Trodde alldrig jag kunnde bli så förtjust i en kamera så snabbt . Vilka fantastiskt rena bilder det blir . Är mycket nöjd med detta teckniska underverk .

Kundtjänst: Har ej behövt .

Pris: 16

2012-03-18 Lars-Eric



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lågt brus, snabb och ger ett MYCKET bra resultat. Gedigen!
MINUS: Möjligtvis skulle det vara att det finns ett visst brus (vita prickar) i mörka partier vid ISO 6400...

För en amatör som jag så är detta väldigt mycket proffskamera. Passade på att köpa den när de sänkte priset efter att D800 hade presenterats och jag tror inte att jag behöver ångra det. Kan inte bedöma hållbarheten eftersom jag bara har haft den i en dryg månad, men den lär ju inte vara sämre än min gamla D70s som jag har haft sedan den började säljas.

Liknande produkter: D800

Kundtjänst: Ingen än så länge

2012-02-05 EJM68



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: -Sökare -AF -Möjlighet att använda manuella objektiv
MINUS: -Stor och tung -Nikon's utbud av långa telen till överkomliga priser är obefintligt. De borde skämmas att inte erbjuda ett 400/5.6

Efter 1,5 år som Nikonanvändare vågar jag mig på ett utlåtande av D700 som är min första och enda Nikonkamera. Fotograferade analogt under flera år och har kört Olympus E-1 under några år.
Det var småbildsformatet med större sökare, kortare skärpedjup och fasta brännvidder som gjorde att valet blev D700. Att det inte blev en 5D II berodde på dess rykte om sämre AF.
D700 är en ganska stor kamera, men med fasta brännvidder är den helt okej.
Jämfört med E-1:an är byggkvalitén okej, men inget att skryta om. Den håller ihop.
Den har stora möjligheter till att anpassa knapparna efter behov. Det går att skapa program där flera funktioner skräddarsys för uppgiften. T.ex för fasta motiv aktiverar jag AF med avtryckaren och spotmätning/vattenpass aktivt med de främre funktionsknapparna.
För action har jag AF aktivt med AF on mm.
Alla dessa möjligheter gör kameran väldigt mångsidig, men det krävs att man vet hur varje funktion fungerar. Tog mig ett tag innan jag fick följande AF att fungera bra. Flera parametrar skall ställas in för att det skall fungera.
Den inbyggda blixten kan vara avgörande om bilder tas eller inte, men några underverk gör den inte. Den fungerar bäst som upplättningsblixt.
12 Mpix är inte mycket i dag, men jag tycker att det räcker långt. Konverterar RAW-filer till DNG och får då ner storleken nästan till hälften.

Ljusmätningen är oftast precis liksom vitbalans, men manuell mätning är omständigt och kräver många knapptryck. Här var gamla E-1 mycket smidigare.
Bildbtraktning är också ganska omständigt. På E-1 kan tumhjulet användas för zoomning, men på D700 används knappar på vänstersida. Lite omständigt..

Det som imponerade mig mest när jag började använda kameran var dess fantastiska RAW-filer som kunde rädda 2-3 steg över eller underexponerade filer. Bäst är förstås att sätta allt rätt från början, men ibland felar man som fotograf och då är det trevligt att kunna rädda bilder.
Jag kör manuell ISO och skulle gärna ha ISO-knappen mer tillgänglig, typ på prismat

Liknande produkter: Canon 5D mk2 och Sony 850/900

Kundtjänst: Hoppas jag slipper.

2012-01-08 Turbo56



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ljuskänsligheten är överlägsen
MINUS: Inget

Suverän kamera, världsklass. Kamerahuset är lätttare och smidigare än D3X som passar bättre för studio. Att kunna ta bilder på fri hand i dåligt ljus ger en överlägsen frihet.

Liknande produkter: Leica M9, Leica M8

Pris: 20490

2011-12-20 JazzBass



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Högisoegenskaperna, autofokusen, manövrerbarheten, sökaren, känslan, mängden funktioner och inställningsmöjligheter, AF-ON knapp existerar, ljusmätningen (matrix) tar i beaktande starka ljuskällor på bild och undviker kraftig överexponering.
MINUS: "Snabb iso" saknas (d.v.s. möjlighet att ställa in iso med det andra hjulet utan att behöva trycka ner nån knapp), dålig placering av de tre knapparna WB, ISO och QUAL, Kunde finnas dubbla kortplatser. Saknar möjlighet att redigera rawfiler direkt i kameran

Finns ju massor av recensioner redan så jag tänkte fokusera på några detaljer här bara. Det är en utmärkt kamera med fenomenala brusegenskaper, och bilderna får en helt annan skärpa än med DX redan från de största bländaröppningarna. Den här kameran kommer jag ha riktigt länge.

En detalj: Om du vill ha batterigrepp, köp original! Jag hade ett Meike som ledde till att slutaren krånglade när batteriet i greppet började sina. Det tog sin lilla tid innan jag förstod att det var greppets fel. Nikons egna som jag köpte lite senare är i helt annan kaliber, och jag har inte haft några problem alls med det.

Det större batteriet man kan köpa till ökar kamerans prestanda enormt, det är en grym skillnad på 5 och 8 bilder per sekund! Nu använder jag oftast långsam serietagning för att inte knäppa alltför många dubbletter.

Liknande produkter: Fanns inga andra alternativ. D3 var för dyr, D7000 för enkel, D300 för gammal och båda dessa hade DX-sensor. Jag ville ha FX. Med ca 8 objektiv för Nikon byter man inte heller märke direkt.

Kundtjänst: Har inte behövt service.

Köpt hos: Köpt begagnad

Pris: 1450

2011-12-17 Pelle Chevelle



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Höga ISO tal med minimalt brus.
MINUS: Inte fullt så intuitivt handhavande.

Inte fullt så intuitiv som min D80 som mer påminner om analog systemkamera. Men bara man vänjer sig så är nog D700 mer snabbjobbad!?

Liknande produkter: Nikon D90, D300, D3

Kundtjänst: Toppen!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 19490

2011-10-30 Nypan2



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Förmågan att ta bilder i svagt ljus, snabba fokusen, hjälp meny. Jag gillar tunga kameror eftersom det stabiliserar mycket om man inte har VR på linsen.
MINUS: Har inte hittat några på 2 år.

En fantastisk kamera helt enkelt.

Liknande produkter: Nikon D3 och Nikon D3s

Köpt hos: Expert

2011-06-30 Rogueswede



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, flexibel
MINUS:

Bytte upp mig från D90 och det är mil mellan. ISO-bruset på 6400 är som 640 på D90, fokushastigheten är otroligt mycket snabbare.

Liknande produkter: Canon EOS 5d Mark II, Nikon D7000, Nikon D300s

Pris: 16000

2011-05-03 mathias_junker



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusegenskaperna Känslan/Tyngden Ljudet i kameran Bildkvalitén
MINUS: Saknas möjligheter till att göra en snabb NEF-bearbetning, vilket fanns i D90. Var gött om man ville visa kunden en snabb bearbetning av bilden.

Fruktansvärt bra kamera. Mycket bra brusegenskaper, mycket skarpa bilder, bra ergonomiskt utformad.

Jag fullkomligt älskar den här kameran. Den blev den naturliga uppgraderingen från min D90. Var lite osäker på hur väl den skulle presetera med "bara" 12.1 mp om man då ser på konkurrenten som har nästan det dubbla. Men faktum är att du kan ut mer av den än 12.1 mp. Det går att blåsa ut råbilder upp till 18mp, om bilden från början är skarp och brusfri. Resultatet blir då helt godkänt. Jag var lite rädd att ta steget fårn DX till FX, med tanke på att jag inte visste hur mina objektiv skulle funka men det gick faktiskt bra. Det som är med en FX-sensor är ju att det väldigt lätt blir vinjettering. Men har klarat mig bra hittills i alla fall.

Bildkvalitén blir klockren. Har du ett bra objektiv så klarar du dig länge med den här kameran. Att du sedan kan spara bilderna i 14 bits råformat är inte heller dumt då du får med mer av färgdjup och sådan information.

Sökaren är också helt klockren. Mycket har sagts att man bara ser 95% men det är något jag redan är van vid sedan min D90 så det gör mig absolut ingenting.

LCD:n är tydlig och ljusstark.

Skulle kunna rabbla upp tio saker till men avslutar med att säga: "Fullständigt kompetent kamera"

Liknande produkter: Canon EOS 5D mkII

Kundtjänst: Tja... supporten blev jag riktigt besviken över. Köpte ett minneskort med kameran som visade sig vara korrupt. Då skulle de först inte skicka ut ett nytt, utan jag var först tvungen att skicka tillbaka det gamla vilket sög stort. Försökte övertyga dem att skicka nytt tillsammans med retursedel men det gick inte. Tyckte det var lite larvigt eftersom jag köpte kamera för 19490:- samt ett minneskort för 350:- . Men efter ett långt mail till deras ktj med diverse galla så ändrade dem sig. Men minuspoängen kvarstår ändå eftersom de kunde valt det alternativet direkt.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 19490

2011-04-28 genkakuzai



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO-prestandan, sökaren, byggkvaliteten, vädertätningen, vikten.
MINUS: Har inte hittat något negativt överhuvudtaget.

Klockren kamera med verkligt gedigen byggkvalitet och funktionalitet. Det märks att den är riktad mot proffsmarknaden. Sökaren är helt underbar, och kan dessutom göras ännu trevligare med Nikon DK-17M. En kamera jag kommer bruka med glädje i många många år framöver.

Liknande produkter: Nikon D3

Köpt hos: Map Camera

2011-04-27 thommyh



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Vädertåligt, Funktionsäker, Mycket bra vid svagt ljus. Lätt att ställa in
MINUS: Ngt tung

En riktig arbetshäst som alldrig krånglar. Vädertåligt mot regn och damm. Funktionsäker tål stötar, Mycket bra vid svagt ljus. Lätt att ställa in. Mycket bra censor.

Kundtjänst: Fått sensorn rengjord hos Nikon en gång på 2 år

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 21500

2011-04-07 L A Granis



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalité och användarvänlighet -"bakåtkompatibilitet". ISO-egenskaperna vid svagt ljus
MINUS: Lite tung; finns nog MODERNA kameror som utan att göra (allt för mycket) avkall på kvalitén är lättare

Efter att ha funderat ett tag på digital systemkamera, och under senaste tid begränsat urvalet till D300s (DX) och D700 (FX), bestämde jag mig på tio sekunder för den sistnämnda efter att ha känt på och tittat i båda modellerna! D700s sökare var otroligt bra, och fungerade suveränt med manuella AIs-objektiv. Frånvaron av snittbild hade gjort mig lite tveksam, men sökarens ljusstyrka och fokuseringshjälpmedlet (”gröna punkten”) visade snabbt att farhågorna varit onödiga. Förvisso har jag också köpt en 50/ 1.4-normal, så nu har jag ETT modernt AF-objektiv (se separat recension av detta)!
Efter att ha använt kameran ett tag håller jag nu ännu mer med sign ”Ollebi” här nedan om hur härligt ”bakåtkompatibel” den är. Något som är av vikt när man har just flera manuella objektiv, och är nöjd och van med dessa. Plus att det skulle kosta en hel del att köpa motsvarande nytt, icke minst för att AIs-objektiven skulle behöva säljas för en spottsstyver. Jämförelsevis i varje fall. Vad gäller ”Storebror” D3 så är säkert den snäppet bättre på det mesta, allt ifrån vädertätning till bildtagning, men jag kände ganska snabbt att den var inte DUBBELT så bra som D700 vilket priset säger. I varje fall inte för mina ändamål och min plånbok. Därav att den inte fanns med i utgångsresonemanget inför köpet.
D700 andas fin Nikonkvalité, vädertätad och allt, även om jag tycker att ”gummigreppet” känns lite… tja… ”kliigt” kanske? Jämfört med ”det kalla stålet” på min F3+ MD-4. Men det är nog en vanesak, och när jag varit tvungen att nån gång i framtiden fotografera ett längre tag i rejäl kyla utan handskar har jag säkert en annan uppfattning. Greppet på D700 är annars OK, även om jag ibland trots stora händer har lite svårt att ”få fingrarna rätt” på primär- och sekundärrattar mm. Men det är nog också en vanesak. Det är möjligt att detta skulle bli bättre genom att investera i batterigreppet MB-D 10, men då skulle kameran bli ännu större och tyngre. Och jag bedömer inte att jag kör den för ”snabbfotografering” som detta tillbehör gör mest nytta i, typ sportfotografering. Och batteritiden är fullt OK ändå. Fast å andra sidan sa jag likadant när jag hade köpt min F3, och ett år senare hade jag en MD-4 motor på den. Något jag ej ångrat, så….
Farhågor har uttryckts bl a här gällande luckan för kontakterna; jag har inte haft några problem än, men anar dom s a s. Framförallt "handtaget" för nageln att öppna med som jag kan tänka mig kan "ställa till det" när luckan använts många gånger.
Vad gäller sekundärrattar och annat kan jag väl bara konstatera att jag inte har lärt mig och därmed utnyttjat alla finesser än. Min erfarenhet från digitala systemkameror är också synnerligen begränsad, men det var faktiskt en anledning att välja just D700! Hur som helst var det och är det till viss del mycket ”standardinställningar” för mig; jag har väl i stort sett bara valt RAW i högsta kvalité och programmerat ”func”-knappen för mina analoga objektiv som ”icke CPU”. Men jag har inte på något sätt blivit besviken. Jag har heller inte installerat någon medföljande programvara på min ”iMac” då även RAW-bilderna direkt ”sugs in” i ”iPhoto” där de låter sig behandlas. Efter mina enkla kunskaper i varje fall. Och, som sagts, jag har inte blivit besviken på resultatet. Men visst; det kan säkert bli ännu bättre när man lär sig mer av finesser och annat.
Sympatiskt är också att man får med en ordentlig kamerarem när man år 2011 köper en ”semiprokamera”. Det fick man inte när man år 1985 köpte en ”prokamera”!

Liknande produkter: Nikon D300s, Nikon D3, Canon 5D

Köpt hos: Schönherrs Foto (offline -i butik)

Pris: 19500

2011-02-21 Anna Bristrand



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO egenskaperna, display
MINUS: har inte upplevt några minus ännu

jag och min pojkvän har nu fått från en d80 till d700 och herregud vilken skillnad! världens bästa köp!

inga problem alls med luckorna (minneskort osv), som jag har hört ska vara lite krångliga.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 19000

2011-01-23 Paul Eberlestock



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket välbyggd kamera!! Ingen plastig känsla alls!! Inget brus alls vid högre ISO.
MINUS: Kan inte hitta några!

Köpte min via denna sidan med ett MB-D10 + Sandisk Extreme 16gb / 60mbs + ett extra batteri och kameran hade bara gått ca 1600 exponeringar....

Ja först hade jag en Nikon D60... sen D90 och nu D700. Det är verkligen stor skillnad. Jag är så löjligt nöjd med denna kamera!! Fantastiskt bra kamera att fota med =)

Köpt hos: Priskonkurrenten

Köpt hos: Privat via fotosidan

Pris: 18000

2010-11-22 mikep



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitetskänsla direkt i handen.
MINUS: har inte hittat några.

mycket gedigen kamera. iso-egenskaperna är en dröm, mycket bra bilder upp till 3200 och andvändbara bilder i 6400. jag plåtar i raw och gör om allt till svartvitt eftersom jag är en gammal svartvit fotograf sedan den analoga tiden med leica och tri-x..

d700 funkar mycket bra ihop med manuella objektiv typ 85/2,0. jag har inte upplevt några av de problem som vissa andra verkar ha med luckorna till minne och kontakter. har heller inga problem med att sökaren bara visar 95% av bilden. det ger bara en bättre marginal för beskärningar av bilderna, även om jag försöker komponera färdigt i sökaren.

Liknande produkter: d300

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2010-11-17 henake



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitet på bilder och kamera, mångsidig, enkel
MINUS: Lite sugen på filmfunktion

Underbar kamera som med FX-sensorn ger samma känsla man hade med analog småbild. 12MP räcker bra och behöver man mer kan man alltid "merga" i PS. Skärpa, färger, exponering och inte minst ISO i toppklass.

Kundtjänst: Kameran köpt hos Fotokungen, vilket också är ett bra namn, suverän service och hög kompetens.

Köpt hos: FotoKungen

2010-10-23 ollebi



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliteten, inte minst i sämre ljus, Billig för att vara en fullformatare, De flesta gamla "analoga" manuella märkesobjektiv funkar som vanligt med samma bildvinklar man är van vid
MINUS: Tung, jämfört med icke-FX-kameror. Stor, men passar mina relativt stora händer "som handsken".

Rimlig kostnad för en riktig fullformatare! Mina gamla manuella objektiv med fast brännvidd passar: Som att fortsätta fotografera på gammalt invant sätt, men digitalt - med alla nya möjligheter det innebär - och mycket bekvämare. Jag ställer in bländare på det manuella objektivet och låter kameran bestämma slutartid och vad gäller skärpeinställning så finns det extra hjälp i sökaren i form av en informativ skärpeindikator, om så behövs.

Kundtjänst: I huvudsak mycket nöjd med servicevillighet och bemötande, mindre imponerad av kunskapen om kameror och tillbehör.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 23000

2010-10-03 Fredrik Stenholm



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Allt är grymt bra! Gick från Canon 450D till Nikon 700D och är helnöjd!
MINUS: Har inte hittat något negativt.

Köpte det kit som innehöll D700, 24-70 2,8, och SB900 blixten.
En bättre start i kameraväskan är svår att hitta! Jag är helnöjd även om jag hade lite otur med en lös skruv i huset som orsakade en kortis och två veckor på verkstad...

Liknande produkter: Drömmen var D3S...

Kundtjänst: Hade lite otur med mitt ex...
Fyra dagar innan en bröllopsfotografering "dog kameran"
I ren panik åkte jag till Scandinavianphoto i Mölndal där jag några veckor tidigare köpt kameran.
Den var tvungen att skickas in. Tack vare Evas känsla för exemplarisk kund service kunde jag genomföra bröllopsfotograferingen med ett lånat hus.
Stort tack!

Köpt hos: Scandinavian Photo

2010-08-29 Jenac



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, hög byggkvalitet, storlek, sensor. Flexibilitet vad gäller inställningar. Det mest man behöver göra snabbt finns via knappar på kameran. Live-view, ingen crop-factor är otroligt skönt för landskapsfotografi.
MINUS: Saknar dedikerad knapp för gaffling. Menysystemet är ok, men kunde vara bättre. Sökaren visar inte 100%.

En fantastisk kamera. Lagom stor, men ändå FF. En del förbättrade funktioner jämfört med D300, t.ex full fart även med 14-bit, inbyggt vattenpass, auto D-light etc. Något tystare slutare än D300. Kanonbra viewfinder.

Liknande produkter: Nikon D3s, Nikon D3, Canon 5D mark II

2010-07-21 frwe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusegenskaper, exponering, sökare. Några av mina objektiv presterar betydligt bättre på FX än DX (AFS 70-300 VR och AFS 24-85/3,5-4,5).
MINUS: Lös lucka på vänster sida, den går upp när kameran hänger över axeln.

Det jag har att jämföra med närmast är D300. Bruset blir synligt vid ISO1600 ungefär som D300 redan vid ISO400, imponerande. Kameran exponerar jämnare än D300 med bättre dynamik. Generellt fyller den ut histogrammet bättre.

Använder vinkelsökare mycket och det är litet pilligt. Först stänga luckan för och sedan skruva av okularet. Skruva på vinkelsökaren och se till att den låser. Gäller att hålla reda på okularet och den lilla skruvgrejen för att få av vinkelsökaren igen. Inte så fältmässigt. Betydligt enklare med vinkelsökaren till D300, ta bort gummit vid okularet och sätt dit sökaren. Å andra sidan har jag tappat vinkelsökaren till D300 många gånger då den sitter ganksa löst. För- och nackdelar.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2010-06-15 yalazy



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, snabb, säker autofokus, inbyggd blixt som kan styra externa blixtar. Auto-ISO funktionen.
MINUS: Exponeringsmätaren går åt fel håll! + till vänster och - till höger gör att man måste tänka till vid exponeringskompensation. Högt slutarljud. Sökaren visar inte 100%

Från Canon till Nikon D700, en recension ur systembytesperspektiv.

Jag har mest fotat med Canon, och alla mina systemkameror har varit Canon. Den senaste en 5D, som jag hade i fyra år innan min man fick överta den. När jag skulle uppgradera fanns inget intressant från Canon. Jag vill ha FF/FX (men inte inbyggt vertikalgrepp som gör den för stor), säkrare autofokus och en snabbare kamera. Jag hittade allt det i Nikon D700. Dessutom har den en inbyggd blixt som är bra för vissa nödsituationer, och kan styra externa blixtar. Alla Canonprylar åkte ut, och in kom Nikon.

En D700 är marginellt tyngre än en 5D, så ökad vikt känns inte som ett problem. Nikons form tog ett tag att vänja sig vid, men gummigreppet är bra, och efter en vecka kände jag mig "hemma". Sökaren är mycket bra! Synd att den inte visar 100%, men annars är jag helnöjd med den. Knappar och reglage på huset sitter bra och känns gedigna. Bländare och slutartid sitter alltid på samma ratt, oavsett vilket program/"mode" man använder. Jag slipper att oavsiktligt komma åt programvalsratten, som jag ibland gjorde på Canon. Dioptriinställningen har också en låsning, med en knapp som måste dras ut för att ändra inställning. Bra! På Canon kom jag då och då åt den också oavsiktligt. Det enda som stör mig på Nikon, och det stör mig mycket, är exponeringskompensationen. + ligger till vänster och - till höger. Hur bakvänt är inte det?! Jag måste fortfarande tänka till varenda gång. (Det går att ställa in så att det är "rättvänt" i sökaren och på displayen, men då måste man fortfarande vrida ratten åt "fel" håll). Just exponeringskompensation känns bättre på Canon, den går åt "rätt" håll, och man gör det snabbt med tummen på stora hjulet på baksidan. Men detta är egentligen det enda jag är mindre nöjd med.

Det är en rapp kamera, och autofokus är definitivt säkrare än på Canon 5D. Det blir inte en bråkdel så många bilder att slänga på grund av missad fokus. Min upplevelse är att för följande fokus (focus tracking på Nikon/Ai-servo på Canon) så är skillnaden stor mellan D700 och 5D, till den förstnämndas fördel.

Bildkvalitén är mycket bra. Jag var rädd att jag inte skulle gilla "grälla" Nikonfärger, men så blev det inte. Jag är mycket nöjd med färgerna, och gillar att de går mer mot gult än rött. Jag slipper nu oftast dra ned mättnaden i det röda, som jag standardmässigt gjorde med Canon. Det finns också mer att hämta i råfilerna i både skuggor och högdagrar än vad jag kunde få ut med 5D.

Auto-ISO-funktionen är flexibel och helt suverän tycker jag! Eftersom jag inte tvekar att gå upp till ISO 2500, så kan jag köra bländarprioritet, ställa in lägsta slutartid och vara säker på att styra både skärpedjup och rörelseskärpa. Ovärderligt!

Min D700 tenderar att övereexponera lite lätt, så jag har skruvat ned 1/3 steg i finjusteringen. Annars upplever jag att den exponerar bra i matrix-läget. För extrema situationer kör jag spotmätning som jag programmerat till Fn-knappen.

Det är en fröjd att använda den med blixt. Jag har en SB-900 till. Jag behöver inte fundera så mycket, utan det blir rätt och jämnt mellan exponeringarna i iTTL/TTL-läget oavsett vilket läge jag ställt kameran i. Med Canon körde jag nästan alltid manuellt, och med olika "recept" för kompensation hit och dit. Sällan jag behöver tänka på det nu. Den inbyggda blixten har också kommit till använding många gånger redan, när jag stått utan extern blixt. Visserligen skymmer de flesta motljusskydd blixten, men oftast inte om man fotar i höjdläge. Annars kan man ta av motljusskyddet en stund. Jag är i alla fall nöjd med att ha den där som nödhjälp, och det var något jag kom att sakna på 5D.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med min D700, och känner att jag fick ut det jag önskade av systembytet.

Liknande produkter: Canon 5D MKII

Kundtjänst: Ingen än så länge

2010-05-13 Bengtar



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Härlig tyngd, robust och det fina resultatet.
MINUS: Jag har efter ett halvår inte kommit på något.

Efter att ha fotograferat ett par år med Nikon D80 kändes det bra att ta steget till en fullvuxen kamera.
D 700 levererar!
Jag är lycklig ägare till en serie Hasselblad objektiv. (tre CF och ett FE) som jag använder på min D 700.
Suveränt! Till Detta har jag en Tilt / shift - adapter (Mirex) Denna kombination (speciellt Distagon 50mm) ger fenomenalt resultat. Mina Nikkor objektiv är; 24, 55 105, 35-70 och 300 F4.
I och med att kameran "levererar" är det fullt möjligt att använda 350 mm + mutar 2x och få tillfredställande resultat, tack vare att det är gångbart att använda sig av höga ISO. Enda problemet är då spegelvibrationerna, så att förutlösa spegeln är att rekommendera, eller att ha en extra stötta mellan ett stativben och kameran (Manfrotto).
Jag har köpt den till rätt pris i Singapore.
Planerade inköp är fasta brännvidder 35, 50 mm.
(eventuellt Zeiss), som finns till vettigt pris i Singapore.

Liknande produkter: D3, men för stor enär jag reser mycket och då har med mig utvalda delar

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: AIK, Lucky Plaza Singapore

Pris: 15200

2010-04-13 volodja



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Större sökare, lätt att använda manuell fokusering, användbara bilder upp till ISO 6400.
MINUS: Minneskortsluckan.

Jag bytte upp mig från D300. Det som störde mig mest med APS-sensorn var att vidvinkelzoom kändes klumpigt. De finns inga fasta objektiv (inom rimliga priser) där man kommer ner till fullformatets 20mm, som är en personlig favorit. Hade det funnits ett fast 14mm för DX hade jag köpt det rakt av.

Enligt många diskussioner och jämförelser sägs det att skillnaderna mellan D700/D3 och D300 inte är många. Men det finns några, och det är just de som känns så viktiga för mig:

- ISO 1600 och uppåt. Inte bara brusmässigt, men även färgmässigt.
- Sökaren
- Det kortare skärpedjupet som tillsammans med ovanstående gör det möjligt
att använda manuell fokus.
- Att man får ut bättre bildkvalité av äldre objektiv då
APS-sensorn inte
utnyttjar hela ytorna, utan istället förstorar mittendelen.

En anledning till att jag valde D700 före D3 var att den senare kan vara klumpig i många situationer. Särskilt om man vill ta mycket vardagsbilder och ha med sig en lättare kamera.

Uppdatering 20110508: Jag gjorde ett avstickande äventyr med D3s, men valde att gå tillbaka till D700. För det mesta har jag med mig kameran till vardags. Efter ett tag märkte jag att jag inte hade med mig D3an lika ofta som D700. Dessutom tycker jag att greppet är bättre på D700. I korthet en smidigare kamera. Någon kommenterade om jag inte skulle ha väntat på nya D700, men jag har inte de behoven vad jag vet än så länge. Jag kommer aldrig gå ifrån fullformat, det är en sak som är säker.

Liknande produkter: Canon EOS 5D mk II, Nikon D3

Kundtjänst: Trevligt bemötande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 19990

2010-03-31 taz_k



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: stor sökare, fantastisk AF samt måttligt brus på höga ISO.
MINUS: SD-kort ej stöds, tung att bära vid vissa tillfällen

Byggkvalité:
Jämfört med min tidigare kamera, Nikon D90 är den större, tyngre och mer solid. Tyngden ger sig till känna under längre fotosessioner, speciellt när man fotograferar i stående format (har inget batterigrepp).

Användarvänlighet:
Många reglage på huset vilket underlättar snabb konfigurering av kameran.Sökaren är mycket bra, hade gärna fått täcka 100% men jämfört med D90 är det enormt lyft och manuell fokusering är helt plötsligt möjlig (och jag har precis köpt min första manuella glugg).

Två saker som är mindre bra är att enbart CF-minneskort stöds samt att min trådlösa fjärrkontroll (Nikon) ej stöds av D700.

I övrigt känner man igen sig i Nikons menyer vilket är bra.

AF:
Fotograferar en hel del dans (salsa) vilket ställer krav på exakt och följande AF som aldrig missar ens i dåligt ljus. På denna punkt blir man inte besviken på D700, den missar ytterst sällan.

ISO:
Jämfört med Nikon D90 är det minst ett stegs förbättring. Fotograferar ofta kring 2500-3200 och ser förvånansvärt lite brus i bilderna.

Liknande produkter: Canon 5D MKII, Sony A850, Nikon D3.

Kundtjänst: Mycket snabb leverans från Tyskland. Beställde söndag och fick kameran på onsdag.

Köpt hos: Foto Erhardt

Pris: 18700

2010-02-14 Wolfgang



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformatssensor, större bild i sökaren än med D80:an, 3-tumsdisplay, inget brus vid 800 ISO, försumbar vid 1600, proffskänsla.
MINUS: Sökarbilden något mindre än 100 %. Displayen går inte att fälla ut.

En drömkamera!

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 23000

2010-02-02 Narreh



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Känslan, vikten, vädertätat och sist men inte minst FF/FX.
MINUS: Inte 100% sökare, kan upplevas som tung för vissa?

Hade tidigare en Nikon D90 som jag sålde då jag bestämde mig för att ta steget upp till FF/FX. Har haft kameran i lite drygt 2 månader och är väldigt nöjd, det jag blev mest chockad över var ISO egenskaperna.. Wow säger jag bara!
2000 ISO och inget märkbart brus alls, ofta så är bilder tagna med 6400 ISO också användbara!

Liknande produkter: Nikon D3 och D3s

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 22000

2010-01-31 Joel Stjernerhem [FILM]



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO egenskaper, handhavande, byggkvalité, skärmen, menyerna, sökaren
MINUS:

En fantastisk bra kamera! Det enda jag kunde tänkas önska mig vore enklare handhavande att byta iso. Hade gärna haft en knapp jämter AE-L/AF-L knappen och att man kunde skruva på tumhjulet så man slipper ta kameran ifrån ögat för att ändra. Men det är struntsaker egentligen.

Köpt hos: Expert foto mjölby

Pris: 25000

2010-01-25 Arne Løkken



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO egenskapene.
MINUS: Vet ingen foreløpig.

Fantastisk bra kamera. Tungt og massivt med god ergonomi. Stor meny med masse valg og muligheter. ISO egenskapene er helt utrolige. Bra bilder selv opp til 6400 ISO. Jeg tester ut kameraet, men er veldig fornøyd hittil. Kameraet trenger veldig god optikk for å fungere optimalt.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 16990

2009-12-19 gripner



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: MYCKET BRA FÄRGER O KONTRASTER STORT DR LITE BRUS
MINUS: EJ 100%SÖKARE LITE LÅG UPPLÖSNING I DX LÄGET

BYTTE FRÅN CANON TILL NIKON EFTERSOM POLARN KÖR NIKON O
DÅ KAN MAN JU LÅNA LITE GLUGGAR AV VARANDRA.
BÖRJADE MED EN D300 SOM BYTTES TILL D700 SÅ FORT DEN KOM
DETTA ÄR EN MYCKET KOMPETTENT KAMERA SOM HAR MYCKET FÅ BRISTER TÄNKER INTE SKRIVA NÅT OM DESS GODA EGENNSKAPER
DÅ SÅ MÅNGA ANDRA REDAN BESKRIVIT DESSA MYCKET VÄL
MEN TÄNKTE TA UPP ETT PAR BRISTER
DEN STÖRSTA BRISTEN ÄR ATT SÖKAREN INTE VISAR 100% MYCKET IRETERANDE
VITBALANSEN KAN VARA LITE OSÄKER IBLAND
INTE DEN SKARPASTE KAMERAN PÅ MARKNADEN

Liknande produkter: D3-D3S-D3X-5DMK2

2009-11-22 segla



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

Denna D700 har skickats åtskilliga gånger till Nikon för justering av exponering. Vet fortfranade inte om jag ärnöjd med den.

Liknande produkter: se ovan

Kundtjänst: I början ganska bra på att förklara bort felexponeringar osv

Pris: 20000

2009-10-07 kinnunen



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusfria kameran nummer 1... Om man har använt en DX-kamera alltid och använder en FX-kamera så undrar man vad fan man har sysslat med innan, varför man inte pungat ut dom extra stålarna för att slippa skiten.
MINUS: Har inte hittat något minus än... tror inte jag gör det heller.

Har använt D70 och D80 - framtill nu. Och det har alltid varit en kamp att få bilderna som man vill. Känns som att denna kameran gör hela jobbet, utan att man behöver vända o vrida på alla inställningar. Och känslan är underbar. Lite till att lära mig när det gäller denna kameran, men allt verkar så klart och tydligt.

Ps. Har inte haft några problem med minneskortsluckan som jag läste om innan. ds.

Liknande produkter: Tja, e väl storebror D3 som är liknande...

Kundtjänst: Behöver väl inte dom förrän kameran exploderar?

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 23500

2009-09-29 Sail



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO-egenskaperna,Batterikapacitet, Ergonomi, Display
MINUS: Batterilucka samt lucka till USB kontakt i klenaste laget.

Överlag mycket bra bildkvalitet direkt från kameran. Bra ergonomi och balans på huset.

Köpt hos: FotoVideo

2009-08-24 Hopp i galen tunna



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso 2000 utan tendens till brus! alla bilder ser otroligt bra ut i raw direkt från kameran.
MINUS: Kostar en slant och vill gärna ha bra optik som även den kostar. Dock är den värd vartenda krona om ni frågar mig

Bytte från en Canon 50d då jag aldrig vart nöjd med iso prestandan.

Efter 2 dagar med d700 så finns det inget annat att säga än att jag aldrig mer behöver oroa mig för brus!
Har fullt förtroende i att köra auto iso och bilder jag tog idag på iso 2000 var kliniskt rena och sjukt detaljerade.

Sen kan jag tillägga att i princip alla bilder jag tagit ser otroligt bra ut i 100% och då vet jag att det fortf finns hur mkt som helst att hämta när jag kör igång med Lightroom.

En fantastisk kamera rakt igenom och nu finns det absolut inget som kan få mig att titta efter ngt annat

Liknande produkter: D3

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 23500

2009-07-21 chbe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, bra bildkvalité, lågt brus vid höga isotal, stabil.
MINUS: Jag har inte upplevt några.

Kamera med mycket hög kvalité och bra känsla.Snabb och lättanvänd. Jag är van vid Nikons menysystem så jag hittar ganska bra.Alla reglage sitter användarvänligt.Ganska rejäl kamera och gillar man som jag lite tyngd i kameran så rekommenderas denna.

Liknande produkter: Nikon D3

Köpt hos: Scandinavian Photo

2009-06-19 Lavvan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO ISO ISO.
MINUS:

Nu har jag och min van spenderat fyra mander tillsammans och jag maste saga att det en van for livet. Min kompis och hans kusiner 14-24mm 2.8 och fasta 50mm 1.4 har hangt med mig pa en 4 manaders resa till Sydamerika. Helt arligt sa tror jag inte det existerar en battre resekamera i denna prisklass. Den ar relativt liten och latt och resultaten blir av hogsta kvalitee. Min forra resa hade jag med mig en D200 och de tva ar helt ojamforbara. Nu kommer jag komma hem med manga bilder som inte ens kommer se ljuset av PS utan hangas direkt upp pa vaggen. helt otroligt.

Men kan fota i nasta alla ljusforhallanden, den drar inte till sig speciellt mycket uppmarksamhet, batteriet racker i evighet. Den ar helt enkelt bast.

Liknande produkter: D3

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 22

2009-05-23 eyescan



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusreduceringen, FX.
MINUS: Inte hittat några större fel ännu. Dyrt med objektiv som inte vinjetterar på FX, men knappast kamerans fel.

En gedigen FX kamera med framförallt en fantastisk brusreduceringskapacitet.

Liknande produkter: D300

Kundtjänst: Her ej haft behov av service ännu.

Köpt hos: MediaMarkt

Pris: 20000

2009-05-14 Tgrahm



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Fullformat! Bildkvalitén. presterar enormt bra även vid höga ISO:n
MINUS: Har inte hittat några ännu.

Ja, pris/prestanda för en Nikonkamera får man leta efter.. D3:ans prestanda för betydligt lägre pris!
Jag har haft denna ett tag nu, och är mer än nöjd.

Liknande produkter: Nikon D200

Kundtjänst: Inga ännu.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 18000

2009-05-03 Gosta



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Höga ISO och känslan
MINUS: Inställningarna är inte logiska

Mycket nöjd - den levererar. Kommer från Canon 10D och visst har det hänt en del på alla dessa år. Tillsammans med NX2 så är den så bra det kan bli, i vart fall i år.
Det enda jag kan komma på är menyerna och kamerainställningarna som jag har lite svårt att komma överens med, skulle vilja ha en annan blandning.

Liknande produkter: Canon 5D mk II

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 22

2009-04-01 juntantaara



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Uppskattar helformatet
MINUS: Har ej hittat något

Min bästa kamera och uppskattar helformatet

Köpt hos: Shanghai

Pris: 17000

2009-03-30 nollkoll



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: fullformat, metall chassi
MINUS: stor, tung, ljudlig

i princip bättre än min Contax 139 med Zeiss normal. men ljudligare, större, tyngre, af och digital ;)

Liknande produkter: inga. gick från film direkt till D700

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 22000

2009-03-24 Thomas E Beckmann



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitén har aldrig varit högre.
MINUS: Jag fyller på här om jag kommer på något.

Fx sensor 14 bitars NEF / RAW. Användbar ISO upp till 800 med kalaskvalitét. Jag kan bara tänka mig att just detta hus men med 60 MPIX vore optimalt.
Men det kommer väl till hösten 2010. :-)
Mina D-föregångare har varit / D100, D200 & D300.

Liknande produkter: canon 5d2, men eftersom jag alltid kört Nikon från F2 och uppåt så blev valet lite lättare, Alla gluggar och så. . .

Kundtjänst: Finns det? varför?

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 22000

2009-03-18 FredrikB



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusegenskaperna, brusegenskaperna och brusegenskaperna. Ergonomin, sökaren, sensorrengöringen, de många inställningsmöjligheterna.
MINUS: Sorry, går bet här... :)

Jag föll pladask för den här kameran redan första dagen. Fick rent sensationellt bra resultat rakt ut ur kameran med grundinställningarna.

Det som "öppnar nya dörrar" är de otroligt fina brusegenskaperna. 1600 ISO i dåligt ljus är inga som helst problem, där man förut fick slita med långa slutartider och brusreducering i datorn. Fantastiskt!

Dessutom är den ergonomiskt sett mycket bra, alla reglage sitter där de "ska" (jag är van vid Nikon iofs). Sökaren är mycket fin, det är inga problem att fokusera manuellt ens med min 300/2,8 + 2x konverter.

Dessutom är det kul att få "analog" känsla igen i och med FX-formatet. En 35 mm ger ett utsnitt som en 35 mm igen. Ger ju också möjlighet att jobba med riktigt korta skärpedjup igen.

Liknande produkter: Finns ingen kamera som ger mer "pang för pengarna" på marknaden just nu (mars -09) om ni frågar mig. Köpte min i november 2008.

2009-03-07 Farbror



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitet på höga ISO. FX.
MINUS: Luckorna på huset (CF + USB).

Man märker redan vid första försöket att sensorn skiljer sig ganska mycket från den på D300 vid dåliga ljusförhållanden. Imponerande.

Ergonomin är på den nivå som Nikon skämt bort oss med på senare år. Topp-betyg.

Materialet i luckan över USB å sånt är mer plastigt och halkigt än i andra Nikon DSLR. Risk att den öppnas. Detta hände aldrig på min D300.

Totalbetyget blir topp.

Liknande produkter: D3

Kundtjänst: Alltid bra.

Köpt hos: Expert internetbutik

2009-02-21 bolojen



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO-performance. Formatet på huset. Ligger bra i handen. FX
MINUS: Dålig tätning på minneskortsluckan, kräver sina objektiv, lite dålig batteritid enl mig.

Vad kan man säga. Kameran levererar.
Som arbetsverktyg är den överlägsen min gamla plastiga bit (d80).
Bildkvaliten känns klart godkänd och för mina behov (ofta dåligt ljus) är det underbart med fullt fungerande bilder upp till iso1600 (eller 3200 om man inte är för kinkig).

Liknande produkter: Nikon D3/D3X. Canon Eos 5D mkII

Köpt hos: Expert Nordstan

Pris: 22995

2009-02-13 Przemek Carlsson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, relativt rena bilder även vid ISO 3200, enkelt handhavande.
MINUS: Priset.

Gedigen kamera som ger grymt bra bilder. Väldigt god ergonomi och smidigt handhavande. Känns välbyggd och tål nog en del stryk. Kameran är genomtänkt och alla viktiga knappar mm sitter på rätt ställen. Väldigt användbar auto-ISO funktion som fungerar utmärkt.

Kundtjänst: Har ej behövt kontakta.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 24000

2009-02-12 jaloux



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: vikt(tung), ergonomi, dynamiskt omfång, inget fladder med olika sjuka bränvidder, logiska dubbelkommandon, fantastisk brusreducering. Jag kan hålla på tills jag räknat upp varenda beståndsdel i hela kameran tror jag.
MINUS: Jag kan ibland störa mig på att det inte finns en enda sak jag kan gnälla på. Jag gillar att gnälla. Förresten, den inbyggda blixten som i alla fall skärmas av av en normalzoom eller motljusskydd.

Jag har inget ont att säga. Jag har bytt från d80-->d200-->d700. Det är så oootroligt skönt att äntligen ha fått lägga vantarna på en "analog" digital systemkamera. Jag kommer aldrig att byta tillbaka till dx-formatet. Nu har man åter en känsla för skärpedjupet och nu finns ett dynamiskt omfång att tala om.

Liknande produkter: Finns inte. d3an är för stor. Och har en heeeelt värdelös ursäkt till något som ska se ut som ett vertikalgrepp. På dess framsida sitter en j-la klump under gluggfästet som omöjliggör vertikal fattning om man har händer som en karl bör. Jag har använt d3 en hel del men d700 passar mig perfekt samma prestanda i bättre skal.

Kundtjänst: Hegethorns är ett helvete att handskas med när något går galet. Köp inget hos dom!!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 16800

2009-01-10 Tommylind



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb och säker.
MINUS:

Utöver att tekniken rakt igenom är i världsklass, känns huset mycket välbalanserat och bekvämt, redan från start.

Köpt hos: Polyfoto Borlänge

Pris: 24000

2008-12-10 DavidBerg



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliteten (även om många billigare kameror har snarlik kvalite) Brusprestandan vid höga ISO-tal. Dynamikomfånget vid RAW-fotografering. Kvalitetskänsla Sökaren Rapp i hanteringen Displayen
MINUS: Dyr (fick väldigt snarlik bildkvalité med min D200 om man tittar på lägre ISO-tal) Bara småsaker: Dålig tätning vid USB-luckan, Ingen display för vald fokuspunkt, lite tätt sittande fokuspunkter, den "gamla" stora histogrambilden från D200 finns bara som vald för mittenknappen (där jag vill ha inzoomning),

Ett utdrag av min längre recension som du kan läsa här:

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=96918

Är D700 den heliga graalen för fotografering i svagt ljus? Ja, för tillfället och i jämförelse med min D200 så är det verkligen en otroligt stor skillnad. Det är nu ytterst få bilder jag inte kan ta pga för svagt ljus. Tidigare med D200 låg man väldigt ofta precis på fel sida av gränsen. Kvällsbelysning inomhus, vilket trots allt tyvärr utgör en stor andel av foton jag tar under det mörka svenska året, gav ofta kring ISO1600 för att få acceptabla tider handhållet. Jag använder sällan stativ, annat än vid väldigt planerad fotografering och aldrig under resor t ex. Stadsfotografering på kvällen med D200 var också oftast svårt eller omöjligt utan stativ. Med D700 kan man skruva upp till ISO3200 och ta handhållna foton vid dessa tillfällen.

D700 känns väldigt lik D200 i hantering, byggkvalité och bildkvalité vid lägre ISO. De punkter som är avgörande bättre är sökaren, skärmen och brusprestandan vid höga ISO. D200 var redan den en mycket bra kamera och D700 med dess förbättringar känns som en fulländad kamera. (Tills Canon släpper nästa 5D kanske ;-) ) Jag gissar att jag kommer vara nöjd med min D700 i många år.

Liknande produkter: Egentligen inga förutom mina tidigare kameror D70 och D200

Kundtjänst: Inte behövts

Köpt hos: Expert Avenyn

Pris: 25000

2008-12-03 Calle Camp



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: FX, Ljusstark, snabb, lätt.
MINUS: Fick köpa helt nya mjukvaror, Adobe (Skärp er). Ni gör både era egna och Nikons program. SKÄRPNING.....

Har haft kameran ca 10 dagar.
Detta är en kamera som jag har väntat på i flera år.
FX och alla mina äldre optiker(ca 10st Ai) fungerar bra.
Jag gillar att fotografera i dåligt ljus och multiexponera.
Kameran för mig är helt klockren.
Blixt fotografering för mig är inte något stort, har sedan tidigare D1x med SB-600.
Men den inbyggda blixten är faktiskt riktigt bra....
Vikten är behagligt låg, lätt att ta med sig, det verkar som om batterierna håller länge.
kameran är så pass bra och ljusstark så att blixt knappast behövs.
Bruset är minimalt även vid väldigt högt ISO.
Den automatiska vitbalansen tycker jag fungerar utmärkt.
Nu har jag all anledning att äta upp all argumentation mot digitala bilder som jag tidigare haft.
Jag är faktiskt mer än nöjd.

Köpt hos: Walters Foto

Pris: 21

2008-09-12 Michael Törnkvist



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra sökare. den lilla blixten är perfekt för comando mode med SB-800 och SB-600.smidig utan motor tar mindre ström än D300
MINUS: Blir lite stor med MBD10, Nikons program WT4Wireless setup har lite problem att funka med D700 och Mac 10,5,4 utan du är tvungen att böka lite för att det ska funka. man måste ha större telegluggar !!! pga FX chipet.

har nu kört ca 3000 bilder med en av min D700 kameror och har blivit varm i kläderna, dö älskar mina D700 och har har redan hunnit sälja en av mina D300 och har två D300 som backupp men min sambo har lagt beslag på en D300 för att ha som familjekameran för hennes dotter tog hennes D60. Har idag beställt min tredje D700 och kommer att helt att övergå till D700 för jag vill köra med FX chipet på min vidvinkel gluggar när det gäller bildkvalitet så är skillnaden marginell mellan D700 och D300 på låg iso men ju högre iso så är D700 mycket bättre. har märkt att kameran tar mindre ström än D300 vilken jag ser som en fördel. nackdelen är att du kan göra så mycket olika inställningar så ibland missar man en bra bild pga. detta. sen verkar alla klaga på CF luckan den är helt suverän man kan öppna med en hand och plocka ut kortet och har aldrig lyckats att öppna den av misstag. en funktion som jag saknar är filmläget på D90 tänk om det fanns så vore lyckan fullständig, då hade man sluppit att en D90 i ryggsäcken men vi får hoppas att det kommer till snart.
Spana in min blogg en vanlig dag på jobbet http://fotomicke.blogg.se

Kundtjänst: som NPS medlem så har du alltid bra service på Nikon.

Köpt hos: Nikon Store

2008-08-30 interpix



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: * Inbyggd blixt. * AF-assistlampa * Hög byggkvalité och bra ergonomi * Vädertätning (om än lite tveksam vid minneskortluckan) * Makalöst lågt bildbrus * Litet kamerahus * Snabb AF, även i dåligt ljus (undantag nedan) * Välexponerade bilder med hög kontrast (default) * Kort black out * Bra info i sökaren
MINUS: * 3D-mätning inte tillräckligt snabb i många lägen.(var snabbare på demoex som testades av IR) * Justering av slutartid/bländare i P-läge begränsas av aktuellt ISO, trots autoISO. * Ingen bildstabilisering. * Dåligt optikutbud med VR för FX. * Onödigt höga bländartal i P-läge (diffraktion) Kanske jag som missat någon inställning? * Bara 12 MP men å andra sidan processar den upp till 8bps i 14 bitars färgdjup.

Snabb AF och lågt brus, bra bildkvalité och behändig storlek på kamerahuset. En mycket trevlig kamera som helhet men med några i mitt tycke lite onödiga brister. Jag hade också värdesatt 100% sökare mer än automatisk halvbra sensorskak.

Köpt hos: Cyberphoto

2008-08-30 Foto-Ake



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusfri, färgteckning, kontrast, upplösning samt uppträdandet vid höga ISO-tal.
MINUS: Får väl spana in batteriluckan då, eftersom folk tror det ska sönder... =)

Jag har bara haft kameran några dagar, men...

Kameran lever klart upp till sina förväntningar - en D3 för halva priset! Jag testade igår dels utteckningen på ganska jämn kontrast med mycket detaljer, dels höga ISO-tal.

Båda helt fantastiska, dock på var sitt sätt. På scenen spelar det plötsligt inte så stor roll om man kör på 400 eller 1600. En svag touch av Noise ninja tar bort det allra sista bruset - detaljerna finns kvar. Jag fotade hamnen i min hemstad, motorbåt belyst med en natriumlampa på 100 meters håll, 6400 ASA. Med efterbehandling - extremt bra. Publik på en bluesklubb, upplysta av sterainljus, ser tyvärr nästan ut som dagsljus.

Och detaljteckningen på andra sidan på ASA 200 och lowinställningarna. Helt otrolig - men avslöjar optiken direkt! Nikons 80-200 är ju inte direkt en dålig glugg, men mina fasta 85, 135 och 180 visade plötsligt vara skåpet ska stå, när alla fick jobba på bländare 4.

Nu ska jag ut och kolla kameran mer, men allt verkar verkligen lovande!

2008-08-18 Johannormen



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Hur den faller i handen, bra grepp och mkt trevlig att hålla i.
MINUS: Batteroluckan känns lite plastig och klen.

Fick precis min D700, lekt med den i 5 min endast :) men hittils mkt nöjd med hur den känns i handen med batterigrepp och allt. Måste hålla med om att minnesluckan känns väl så där. Återstår att se om den åker upp eller ej under fotograferingarna.

Den är lite tyngre än D300 men det gör inget, känns bara bättre i handen tycker jag.

Gillar alla nya funktioner som D300an inte hade under live view. Skall bli kul att få fota lite i studio i kväll för se hur den är som poträttkamera.

Köpt hos: Cyberphoto

2008-08-16 Krippa



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Det mesta, brusnivå och reglage. Sökaren är oslagbar för mig som har glasögon.
MINUS: Bara väntar på att knäcka CF luckan - nått man får leva med :)

Verkar uppfylla mina förväntningar och krav! Fick låna D3 av Nikon i maj och tyckte den kanske är snäppet finare i sökaren och 5:4 läget men tok för tung och stor vid resor och reportage. Fick nyss en D700 som jag hårdkörde under ett 7 h jobb och ca 400 bilder.

Med batterigreppet så passar faktiskt den mina händer bättre än D3. Mycket stabil konstruktion och fin balans med 24-70/2.8 eller ex en 105/2.8 VR. Med en SB-900 får jag ett ganska kraftigt och störande vridmoment men konstigt vore annars!
Gillar reglagens lätthet jmf med ex D200, Info menyn är oslagbar där man snabbt kommer åt bildkontroll och dyl.
Får återkomma när jag hunnit testa igenom kameran ordentligt men jag är inte så förtjust i WB, den pallar inte med att mäta rätt i skugga/moln. Den är dock väldigt bra med SB-900 eller i dagsljus. Väldigt fina hudtoner i C1 och ACR men lite klurigt med höga ISO och blandljus (Kanske ovan vid så höga ISO tal:)
Balansen är mycket bra - testade mycket långa tider med ca 24-35 mm och fick underbara resultat med batterigreppet. Fint grepp i huset där även lillfingret får plats.
Tycker att blixten fälls upp för enkelt - skulle önska trögare moment för att den inte ska hoppa upp när kameran hänger på axeln.
Upplever jmf med D3 att AF fokus lampan gör sitt jobb. Jag gillar den och det är ju enkelt att köra manuellt om man inte vill lysa upp tillvaron.
Sökaren gör att jag tar färre bilder - den är så bra så att jag (med glasögon) ser exakt det jag vill se och inte längre behöver chansa med informationen i sökarens hörn.
D-lightning funktionen verkar göra sitt jobb men tycker det blir för ojämna bildserier i blandade miljöer.
Det finns absolut inget vetenskapligt i något ovan, inga skärpetester eller siffror. Kameran är så pass bra för stora utskrifter och fina färger och gör sitt jobb ändå!

/Kristofer

Kundtjänst: Procenter i Stockholm och Lasses Kameraservice i Nacka är en oslagbar kombination

2008-08-10 AnLu



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Brusegenskaper, LCD-skärmen, gediget kvalitétsbygge, bra lösning på minneskortluckan, lätt att öppna. Ljus, stor sökare, diskret och mindre kamerahus än D2X/D3, bättre AF än D2X, dynamik på topp. Snabb 8 bilder/sek med batterigreppet som är gediget och blir ett med kameran
MINUS: Håller minneskortsluckan? Borde i alla fall inte vara dyr att byta om den skulle paja..., tung med batterigreppet, utan batterigreppet inte lika bra i handen som D2X/D3.

Funderade länge på en D3 men kände det inte motiverat att lägga ut alla pengarna. Min D2X har det mesta förutom LCD-skärmen och brusegenskaperna. Så dök D700 upp 20k billigare än D3 och det blev affär. Jag har inte blivit besviken. Fullformat är spännande och så har jag kvar min D2X på ljusa "ISO100" vårdagar när flyttfåglarna kommer och 1.5x brännviddsförlängning behövs.

Liknande produkter: D3

Kundtjänst: Alltid bra på Nikon

Köpt hos: Dustin

Pris: 22700

2008-08-06 smudo



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: fx-sensor, bra brusegenskaper, utomordentlig byggkvalitet överlag, massiv
MINUS: kamerahuset känns i mina händer aningens för lågt; jag behöver ett batterigrepp för att få plats med lillfingret och därmed få bättre balans. vet inte hur mycket minneskortsluckan tål; den ter sig lite klen.

jag har bara haft kameran ett par veckor, så det är för tidigt att säga något mer uttömmande om dess hållbarhet och kvalitet över tid. det första (och andra och tredje...) intrycket ger vid handen att det är en gedigen kamera som skiljer sig tillräckligt lite i hanteringen från nikons övre dx-modeller för att den ska vara lätt att hantera.

jag bytte upp mig från en d200:a (som jag gillade mycket) och hoppet i kvalitet och känsla är enormt!

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 24990

2008-08-03 tyk



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: - Bildkvaliten - Den nya info-knappen för att lätt få fram inställningar på lcd skärmen - Priset i jämförelse med D3. Efter ett drygt år. - Bruset är ganska låg upp till 2000 iso. En av de viktigaste egenskaperna, då jag inte kan eller få använda blixt. Efter ett år - Höga Iso kan användas! - de fyra fotoinställningsbanker för "shooting" och "custom". Det tar tid att förinstallera dem, men är mycket användbara när det gäller att byta inställningarna inom tio sekunder. Jag har installerat fyra olika alternativ: best kvalite, sport, natt och standard. Utöver dessa finns mina inställningar, där man kan installera de vanligaste kortvägarna enligt egna önskemål. Ett ytterligare plus är att det går ta backup/spara inställningarna på minneskort.
MINUS: PRISET på kameran HAR GÅTT UPP, tack för den svaga kronan! Hållbarheten för luckan till minneskortet? Luckan öppnas oavsiktligt ibland, medför risk att luckan skadas! Helt klart missnöjd, när detta hände på andra fotograferingsturen, när jag höll på att byta objektiv!Tätning? Efter ett drygt år - Rengöring av sensorn kan inte/rekommenderas inte göras själv på grund av dammborttagning. Detta är minus då man är på resande fot och inte har en tillgång till service. Undrar vad Nikon har tänkt med den nya D3s-modellen, vilket används ofta av profs. Profsen byter objektiv många gånger per dag! - Auto vitbalansen går ner endast till 3000 K. Måste bytas manuellt varje gång till glödlamps inställnigen för att bilderna blir inte gulaktiga.

Jag har haft kameran nu ett par dagar. D700 känns något mer gedigen än D300.

- Ett klart plus att samma batteripack MB-D10, batterier EN-EL3e och laddare går att använda till båda kameror.

- Den nya info-knappen för att lätt få fram inställningar på lcd skärmen. Jag visste att funktionen finns på D300, men har inte använt den en enda gång. Däremot använde jag info-knappen redan under första dagen på D700!

Efter en vecka

Luckan öppnas oavsiktligt ibland, medför risk att luckan skadas! Helt klart missnöjd, när detta hände på andra fotograferingsturen, när jag höll på att byta objektiv! Hållbarhet blir högst medelbra!

Efter ett drygt år
- Har nu använt kameran ett tag. Luckan glider av då och då, men jag vänt mig att hantera kameran så att det inte öppnas så ofta.

Liknande produkter: D300.
Efter ettdrygt år
- Fördelen med D300 är förlängninsfaktorn 1.4 då man fotar med teleobjektiv. 70-200 blir en budgetvariant för 300 mm objektiv, om ljusförhällandena är goda.

Kundtjänst: Efter ett år.
-Kameran har varit ett par gånger på sensor rengöring hos Nikon. Rengöringen har de gjort medan jag väntat. ETT STORT PLUS FÖR NIKON-teknikerna och Nikon i Solna.

Köpt hos: FotoVideo

2008-07-29 metronome



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Superfin kvalitet på bilder med iso 3200 till och med 6400 under bra förhållanden.
MINUS: De enda som jag kan anmärka på är luckan till minneskortet som faktiskt var bättre på d300:an.

Har använt nikon d300 ett bra tag nu och detta var den första dagen som jag testade d700:an .
Efter en dag användning så kan jag bara lyfta på hatten till en underbar kamera .

Liknande produkter: d300,d3

Köpt hos: FotoKungen

2008-07-28 puissance



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

Har precis fått den, ett par dagar efter säljstart (i skrivande stund), men första testbilderna ser mycket bra ut. Tycker du att D3 är för dyr, men saknar fullformatssensor på D300? Köp D700 och få en mycket kompetent kamera i mellanklassen!

Elinchrom ELB 500 TTL To Go - Free Elinchrom Adapter