Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leica-R med Canon EF och Nikon-F fattning...

... är det säkert många som drömmer om. I Leicas R-serie finns det mycket fin optik men tyvärr har kamerahusen i R-serien inte riktigt varit i topp. Det går att använda en del Leica-R optik på Canon med adapter och så har en del DRM besvikna Leica fotografer som vill in i digitalåldern samt en del aficionados som plockar russinen ur kakan gjort.

Leica har som sagt var mycket fin optik och leker man med tanken så skulle det vara kul om Leica följde Carl Zeiss i fotspåren och började leverera sin utmärkta optik med Nikon F och Canon EF bajonett till digitala och analoga fullformatare. Nikon skulle säkert direkt ge Leica licens att tillverka optik med F-fattning men Canon skulle säkert surt säga nej av rädsla för konkurrensen, precis som man gjort i Carl Zeiss fallet...



Resterna av slottsmuren i Jönköping.
Utrustning: Leitz Summicron-R 35/2.0, Canon

Veckans skiva: Compact Snap - The Jam

//Chasid

Inlagt 2007-09-29 21:15 | Läst 14913 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du har helt rätt!
Det är antagligen en massa prestige som hindrar Leica från att tänka "affärsmässigt". Förhoppningsvis så är deras nya management under Steven K. Lee vidsyntare. Den närmsta framtiden blir spännande, om det blir en R10 och/eller Leica går samma väg som Zeiss ang SLR-linjen.
Mvh
/Johan E
Svar från Chasid 2007-09-30 12:37
Tack för din kommentar Johan!
Det skulle vara intressant om Leicas nya management lägger ned kamerorna i R-serien och istället börjar utveckla R-optik till Canon & Nikon och satsar kamerakrutet på att utveckla digitala M-modeller med fullformat!
//Chasid