Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Huskvarna, lite snyggare - lite bättre!

View of Huskvarna

Människor runt om i världen är bekanta med varumärket Husqvarna och du har säkert rest igenom staden med buss, bil och tåg utan att ta dig tid att stanna till. Därför har jag beslutat att lägga upp en del av mina bilder från Huskvarna i ett Flickralbum så att du och alla dem som är nyfikna på Huskvarna och dess omgivning ska kunna besöka staden genom mina bilder.

Huskvarna, Brånerydsvägen

Förvänta er inga lätt eller kraftigt HDR-förljugna foton för glättiga turistbroschyrer  Jag har valt att göra en personlig dokumentation av staden och dess invånare i svartvitt som visar den bild som jag har fått efter att ha bott i Huskvarna i över tio år. Jag har valt att lyfta fram både det vackra och det fula för att betraktaren själv ska kunna väva ihop sina tankar runt bilderna till en helhet.

Huskvarna, Båggatan

Vem vet, kanske kan mina bilder vara med och göra lite extra reklam för bygden? Någon som är på genomresa kanske stannar till i Huskvarna av ren och skär nyfikenhet efter att han har sett mina bilder. Stannar ni till i Huskvarna ska ni givetvis passa på att äta den lokala specialiteten kebab på någon av Huskvarnas många pizzerior. Huskvarna har den godaste kebabsåsen och den godaste kebaben på den här sidan av Bosporen.

Backgatan, Husqvarna

Devisen Huskvarna, lite snyggare - lite bättre skapades som en motvikt till grannstaden Jönköpings storstadsambitioner. Huskvarna är en egen stad men räknas ändå in i Jönköpings kommun och får ofta spela andrafiolen vad gäller kommunala satsningar och prioriteringar. Det är lite tråkigt med tanke på den potential som Huskvarna skulle kunnat haft om staden och dess närmsta omgivningar var en egen kommun. Vem vet det kanske är dags för Huskvarna att bryta sig loss och åter bli en egen kommun? Det skulle i vart fall sätta stopp för Jönköpings storstadsambitioner!



Om du inte kan se bildspelet på din telefon eller platta kan du alltid klicka på den följande länken: https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157640003096945/

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2014-07-28 12:07 | Läst 10413 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina svartvita bilder från den staden Mikael. Jag har en Husqvarna motorsåg på landet som är hur bra som helst!
Jönköping är väl redan en storstad, i alla fall med svenska mått mätt? Tror staden ligger med på Tio topp listan. Min farfar arbetade en gång i tiden på Husqvarna Vapenfabrik, förmodligen under 40- eller 50-talet. Många fina bilder har du samlat på dig.