Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Debattartikeln - Tittar du också bort? har fyllt sitt syfte



I september 2013 började jag göra research och skriva på en debattartikel om de utsatta EU-medborgarna som kommit till Sverige för att tigga. Rubriken på debattartikeln blev "Tittar du också bort?". 

På tidningsredaktioner runt om i landet ställdes frågan om vilka tiggarna var, hur de kommit hit och varför? Tanken var att försöka ge svar på några av deras frågor. Men på den tiden var Hjärta till Hjärta bara en liten halvt okänd hjälporganisation från Linköping vars röst inte var så viktig i den allmäna debatten. Därför lyckades jag inte få in artikeln i någon tidning. Jag valde att publicera den i mina bloggar på Fotosidan och blogger. Hitilldags har debattartikeln haft ungefär 27.000 inklick. 
Många journalister och annat mediafolk har tagit del av artikeln och en del av dem har oblygt snott hela stycken från min artikel och gjort dem till sina egna! 

Men mig bekommer det inte. 
Tanken med debattartikeln var att skapa opinion för romernas situation i Rumänien och det syftet har uppnåtts med råge. Trots att det bara var en liten medial sten som kastades i vattnet har ringarna på vattenytan nått betydligt längre än vad jag någonsin hade kunnat drömma och hoppas på när jag tryckte på publicera-knappen den 3 oktober 2013.

Här kan du läsa debattartikel "Tittar du också bort?": http://chasid68.blogspot.se/2013/…/tittar-du-ocksa-bort.html

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2015-04-03 16:57 | Läst 9600 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?