Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

För mina svenska läsare!

En del av mina läsare har undrat vad jag egentligen skrev i inlägget "Omasta suomi lukijat!" som jag publicerade tidigare idag! Här kommer den svenska översättningen av inlägget till er som inte riktigt hängde med i texten, jag skrev ursprungligen inlägget på engelska, att översätta svenska till finska med google's översättningstjänst brukar resultera i rena rama rappakaljan, men att översätta engelska till finska fungerar hyggligt bra:

När jag tittar på besöks statistiken för min blogg så ser jag att jag har många besökare från Finland. Därför tänkte jag att jag skulle hedra er med detta inlägg på finska. Ni får ursäkta min dåliga finska men jag tror ändå att ni på ett ungefär förstår vad jag skriver!

Jag har alltid tyckt om finsk fotografi och ni finnar har ofta gått i bräschen för nyskapande fototidningar och fotografi. En av mina favoriter var tidningen Musta Taide som innehöll mycket intressanta foton, vad jag minns så fanns det inte ett endaste objektivtest eller kameratest i Musta Taide! Tidningen innehöll fina experimentella foton både i svartvitt och färg som var inspirerande för mig. Jag hoppas att det fortfarande går att köpa Musta Taide i Finland, tyvärr så kan jag inte få tag på den i Sverige längre...



Dagens låt: Pressure Drop - Toots & The Maytals

//Chasid

Ps: Om intresse finns så kanske jag skriver ännu ett inlägg på finska i framtiden!

Inlagt 2008-05-27 18:08 | Läst 8373 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Musta Taide utkommer fortfarande än som bok eller spännande tidningsliknande nummer. Pentti sammallahtti finns i deras senare produktion. Det finnär lätt attt få tag på fotoböcker i Finland och Inte minst Akademibokhandeln i Helsingfors och
inte minst på det klassiska antikvariatet och galleri Laterna Magica.
Svar från Chasid 2008-05-27 21:04
Hej Lasse! Den informationen tackar jag för, jag ska göra en djupdykning på nätet och kolla upp om jag kan beställa den!
Mvh//Chasid
Det verkar vara en allmän uppfattning bland er svenskar att tro att alla de finländare som besöker Fotosidan är finnar; jag är säker på att 90 procent av dem är finlandssvenskar - liksom jag själv, som har svenska som modersmål. De flesta finnar kan inte svenska, och är nog inga flitiga besökare på denna sajt.

mvh Håkan
Svar från Chasid 2008-05-27 21:04
Hej Håkan!
Jag är medveten om att många finlandssvenskar besöker min blogg, men jag har även haft en hel del besökare från de delarna av Finland där inte speciellt många har svenska som första språk! Jag har även en del tyska och engelska läsare som läser min blogg med hjälp av Babelfish eller Google translate.
Mvh//Chasid