Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det finns alltid de som vill bygga pyramider...

Efter Berlinmurens fall hade vi alla möjligheter att skapa ett nytt mycket bättre samhälle fritt från förtyck och orättvisor. Men istället för att bygga ett bra och rättvist samhälle där den rika västvärlden stöttade länderna i tredje världen så växte sig en ny girig form av kapitalism sig stark. Jag kallar denna nya form av kapitalism för roffarkapitalism, roffarkapitalisterna började genast att bygga en ny pyramid.

Nu är finansvärlden i rejäl gugning, företag varslar miljontals anställda, banker går i konkurs, aktier faller okontrollerat och de som sitter i toppen av pyramiden svajar ordentligt, jag hoppas att en ny bättre värld kommer att resa sig upp ur askan efter den fallna pyramiden, för falla kommer pyramiden att göra och ta många med sig i fallet, tyvärr så kommer de som redan är fattiga att drabbas hårt med kraftigt stegrande matpriser.

Det är många som är missbelåtna och besvikna med de gamla svaren på frågorna vare sig det gäller socialister, kapitalister, liberaler, borgare, bönder, pacifister, troende osv. Det är dags för en ny slags fredlig revolution, en oemotståndlig revolution och som troende hoppas jag att den börjar i kyrkan! Men det finns en trio som står ivägen för den oemotståndliga revolutionen, Dr Martin Luther King JR kallade denna ondskans trio för: Rasismen, militarismen och materialismen.


First World © Mikael Good

Dagens låt: Keops pyramid - Thåström

//Chasid

Inlagt 2008-10-09 11:17 | Läst 10328 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
så bra så sant - även idag
//Leif
Kanske lite dramatiskt att ropa på revolution för att finansvärlden är i gungning?
Svar från Chasid 2008-10-09 14:43
Det är aldrig för sent för en förändring! Förändringar startar i hjärtat och den oemotståndliga revolutionen startade för ett par år sedan.

Se dig omkring det är ett sjukt samhälle som vi lever i. Ett exempel, på Haiti riskerar 100.000-tals människor att svälta ihjäl då orkanerna har blivit flera pga den globala uppvärmningen som vi i väst har skapat genom vår överkonsumtion, men står det något om problemen på Haiti i våra tidningar? Jag känner till bildjournalister som förgäves har försökt sälja material från Haiti till våra tidningar - men de är inte intresserade...
//Chasid
Det kommer aldrig att bli så som du tycker.Människan har alltid varit girig,och dom som kan roffar åt sig.Den lilla människan får stå tilbaka.Skapade gud människan,då kan han inte varit nykter.Nu tror jag inte på gud,men om.
FH Kenneth
Svar från Chasid 2008-10-09 14:51
Det har alltid funnits undantag från regeln om girighet. Ett praktexempel är Yeshua Ben Yosef
mer känd som Jesus, det är i honom som den oemotståndliga revolutionen har sitt ursprung! Faktum är att den oemotståndliga revolutionen så sakteliga har börjat sprida sig över världen även bland dem som inte tror!
//Chasid
Dom ländera som nu har klarat sig bäst är länder med en reglerad marknad, enligt IMF och diverse statsvetare.
Det borde väl vara ett tecken på att nyliberalismen borde begravas långt ner i myllan.

Det borde inte gå att skyffla runt fiktiva pengar hursomhelst, särskilt som det drabbar så mycket människor.

Leve revolutionen!!(Så länge den är socialistisk då förståss;-))
"Det är aldrig för sent för en förändring! Förändringar startar i hjärtat..." Mikael. I mitt hjärta har det ändå aldrig funnits plats för det du kallar "roffarkapitalism" eller nyliberlaism.